ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: knit φόρεμα, sneakers και σκουλαρίκια
 

Πού σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές οι ηγέτες μεγάλων χωρών της Ευρώπης

Όχι ιδιαίτερα πολυτελείς και όχι για μεγάλο διάστημα

Όχι ιδιαίτερα πολυτελείς και όχι για μεγάλο διάστημα: αυτό προτιμούν πολλοί Ευρωπαίοι κορυφαίοι πολιτικοί και ηγέτες κρατών για τις διακοπές τους, να είναι δηλαδή προσγειωμένοι στην πραγματικότητα της εποχής του κορωνοϊού. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις - ακόμη και κατά τη χειρότερη κρίση στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ποιος σχεδιάζει και τι σε αυτό το πολύ ξεχωριστό καλοκαίρι; Μια επισκόπηση:

Ευρωπαϊκή Ένωση: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα κάνει ευχαρίστως τον Αύγουστο διακοπές δύο εβδομάδες στο σπίτι της στο χωριό της, κοντά στο Ανόβερο με την οικογένειά της και θα ασχοληθεί με τον κήπο και τα ζώα της.  Έτσι περνά για χρόνια τις διακοπές της - αν της το επιτρέψει η δουλειά σας. Πέρυσι για παράδειγμα δεν έκανε ούτε μια μέρα πραγματικές διακοπές. 

ΓΑΛΛΙΑ: Το πού θα περάσουν ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron και η σύζυγός του Brigite τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι ανοικτό. Τα γαλλικά ΜΜΕ υποθέτουν ωστόσο ότι θα ξαναπάνε στο κάστρο Μπρεγκανσόν, στη γραφική κατοικία στη Ριβιέρα, στις όχθες της Μεσογείου. Οι Mavron κάνουν εκεί τις διακοπές τους τα τελευταία χρόνια. Το ιστορικό κτίριο του 17ου αιώνα, που βρίσκεται μπροστά στην παραλία και διαθέτει μεγάλο κήπο, αποτελεί παραθεριστικό θέρετρο των Γάλλων προέδρων επί περίπου 50 χρόνια περιστασιακά . Ο Macron είχε οργανώσει μάλιστα εκεί το περασμένο καλοκαίρι τη σύνοδο κορυφής των μεγάλων βιομηχανικών χωρών (G7) και εκεί υποδέχτηκε τον Ρώσο πρόεδροVladimir Putin. Λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αναμένεται με βεβαιότητα ότι οι Macron θα περάσουν τις διακοπές τους στη Γαλλία.  

ΙΤΑΛΙΑ: Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Giuseppe Conte θα παραμείνει μόνο «λίγες μέρες μακριά από τα καθήκοντά του», όπως είπε ένας εκπρόσωπός του. Πιθανόν να παραμείνει κοντά στη Ρώμη, ίσως και να επισκεφθεί τους γονείς του. Σε τελευταία ανάλυση, η ιταλική πρωτεύουσα έχει επίσης να προσφέρει πολλά: ο Giuseppe Conte είχε πάει πρόσφατα με τη φίλη του σε έναν υπαίθριο κινηματογράφο. Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τα 60 εκατομμύρια των συμπατριωτών του να κάνουν διακοπές στη χώρα τους διότι η τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας δεν μπορεί να ανακάμψει λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο πολιτικός του αντίπαλος, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Matteo Salvini, της Λέγκας του Βορρά, θα πάει στην Αδριατική Ριβιέρα, αλλά μόνο για «μερικές ημέρες», όπως τόνισε ένας εκπρόσωπός του. «Θα μείνει σίγουρα στην Ιταλία, όπως πάντα!», είπε. Πέρυσι ο Matteo Salvini, ήταν ακόμα υπουργός Εσωτερικών τότε, έκανε εκστρατεία με μαγιό σε αμμώδη παραλία και πάνω σε μια λέμβο από καουτσούκ, κάτι που οι αντίπαλοί του είχαν χαρακτηρίσει τελείως αντιαισθητικό.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ο βασιλιάς Felipe και η οικογένειά του περνούν παραδοσιακά τις καλοκαιρινές διακοπές τους στη Μαγιόρκα, όπου είναι στη διάθεσή τους, όπως επίσης και του πατέρα του Juan Carlos και της τέως βασίλισσας Σοφίας, ένα μικρό παλάτι, το Marivent (σημαίνει θάλασσα και άνεμος), που βρίσκεται πάνω σε βράχο, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Είναι το αγαπημένο μέρος της Σοφίας, εκεί η βασιλική οικογένεια μπορεί να περπατήσει χωρίς παπούτσια και να χαλαρώσει, όπως έγραψαν παλαιότερα τα ισπανικά ΜΜΕ. Στη διάθεση της  βασιλικής οικογένειας υπάρχει επίσης  ένα γιοτ για τις εκδρομές της.

Άλλοι γνωστοί πολιτικοί, όπως ο πρωθυπουργός Pedro Sánchez ή ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Pablo Manuel Iglesias δεν λένε ποτέ εκ των προτέρων πού και πως θα περάσουν τις διακοπές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση