ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Πόσο ψηλό μπορεί να γίνει το παιδί μου;

Κι όμως, δεν κληρονομούμε το ύψος από τους γονείς μας

Ζωή Τουτουντζίδου

Κάθε γονιός σίγουρα έχει αναρωτηθεί κάποια στιγμή στην ζωή του, πόσο πολύ θα ψηλώσει το παιδί του μεγαλώνοντας. Λοιπόν, την απάντηση μάς δίνει μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, υποστηρίζοντας ότι το ύψος μας δεν καθορίζεται από τους γονείς αλλά από το DNA.

Στην έρευνα αναλύθηκαν γονιδιακά στοιχεία από 5 εκατομμύρια ανθρώπους από 281 σχετικές μελέτες, αναφέροντας ότι το 80% των διαφορών ύψους μεταξύ των ανθρώπων καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες ενώ εντοπίστηκαν πάνω από 12.000 γενετικές παραλλαγές που βοηθούν στον προσδιορισμό του ύψους ενός ατόμου.

«Το 80% των διαφορών ύψους μεταξύ των ανθρώπων καθορίζεται από γενετικούς παράγοντες. Οι 12.000 παραλλαγές που βρήκαμε εξηγούν το 40% των διαφορών αυτών, πράγμα που σημαίνει ότι άνοιξε μια πόρτα για την αξιοποίηση του DNA στην πρόβλεψη του ύψους με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ», αναφέρει ο Δρ Loic Yengo και επικεφαλής της έρευνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Foxnews.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το ύψος ενός παιδιού και την χρήση ενός μοντέλου μέτρησης του από τους παιδιάτρους, ο Δρ Loic Yengo υποστηρίζει ότι «Η καλύτερη πρόβλεψη για το ύψος ενός παιδιού προκύπτει από το μέσο ύψος των δύο βιολογικών γονέων του, χρησιμοποιώντας ωστόσο τα νέα δεδομένα, οι παιδίατροι θα μπορούν να προχωρούν σε βεβαιότερες εκτιμήσεις στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
γονείς  |  ύψος  |  παιδί  |  έρευνα  |  DNA

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση