ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Co-ord φόρμες και sneakers μαζί με μια oversized τσάντα ώμου
 

Πολιτική απόφαση η μεταφορά των γάμων τον Σεπτέμβριο

Φαίνεται, τελικά, ότι ορθώς ελήφθη η απόφαση μετά τα έξι νέα περιστατικά COVID-19 που προέκυψαν την Τετάρτη, λέει ο Π. Καραγιάννης

Του Γιάννου Λύτρα

Αντιδράσεις και προβληματισμούς πυροδότησε η απόφαση όπως η επαναδραστηριοποίηση του τομέα των εκδηλώσεων γάμων και βαφτίσεων μεταφερθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2020. Όπως, όμως, ξεκαθαρίζουν μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, πρόκειται για καθαρά πολιτική απόφαση, αφού η δική τους εισήγηση, βάσει και της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου, ήταν όπως οι τομείς μπορούν να επαναδραστηριοποιηθούν από τις 25 Μαΐου. Εξάλλου, στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και τα φεστιβάλ και οι συναυλίες, λόγω του ότι προϋποθέτουν τον συγχρωτισμό μεγάλου αριθμού ατόμων.

Όπως πληροφορείται η «Κ», επ’ αυτού, τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους προς την πρόταση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, οποία είχε εκφράσει την άποψη ότι θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται κανονικά, πλέον, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις. Η πολιτική αυτή απόφαση φαίνεται, τελικά, ότι ορθώς ελήφθη, παρά το ότι δεν αποτελούσε εισήγηση της επιστημονικής ομάδας, δήλωσε στην «Κ» ο καθηγητής, Πέτρος Καραγιάννης, εξηγώντας ότι τα έξι επιβεβαιωμένα περιστατικά αποτελούν ένδειξη ότι στην κοινότητα υπάρχουν ακόμα εστίες μόλυνσης και θα ήταν παρακινδυνευμένο ακόμα το να επιτραπούν οι μεγάλες συγκεντρώσεις.

Διευκρινίσεις Ιωάννου

Σε δηλώσεις που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, είπε ότι οι μαζικές συναθροίσεις που εγκυμονούν κινδύνους για επιμόλυνση αναβλήθηκαν για την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως ανέφερε, ωστόσο, η καλή επιδημιολογική εικόνα οδήγησε το Υπουργικό Συμβούλιο στο να λάβει την απόφαση όπως επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι και 75 άτομα σε εξωτερικό χώρο και 50 άτομα σε εσωτερικό χώρο, από τις 24 Ιουνίου, με την προοπτική αύξησης του αριθμού σε 150 άτομα από τις 14 Ιουλίου. Οι αριθμοί αυτοί θα ισχύουν σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να διοργανώσει μια δεξίωση, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Οι ημερομηνίες

-Από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) μέχρι 50 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 100 άτομα σε εξωτερικό χώρο, νοουμένου ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσον αφορά άτομο ανά τετραγωνικά μέτρα.

-Από 7 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 150 άτομα σε εξωτερικό, νοουμένου ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσον αφορά άτομο ανά τετραγωνικά μέτρα.

-Από την 1η Σεπτεμβρίου, αίρονται οι περιορισμοί στον μέγιστο αριθμό, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα Διατάγματα που θα βρίσκονται σε ισχύ τη δεδομένη στιγμή. Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για τα πιο πάνω σημεία 1 και 2, δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι, εφόσον τηρούνται τα τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων καθορίζεται πιο πάνω ανεξαρτήτως του μεγέθους του χώρου.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση