ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi φόρεμα με βολάν και sneakers
 

Ποιος είναι ο Κύπριος Ισραηλινός που αγόρασε γη αξίας 28 εκατ. στη Λεμεσό;

Τι κρύβεται πίσω από την απόφασή του να αγοράσει γη 732 χιλ. τετρ. μέτρων δίπλα από το «Heritage Private School» έναντι 28 εκατομμυρίων;

Δέσποινα Άσπρου

Αν και το όνομα του Yakir Gabay δεν είναι άγνωστο στον κόσμο των επιχειρήσεων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα και μετά από την απόφασή του να αγοράσει γη 732 χιλ. τετρ. μέτρων και αξίας 28 εκατομμυρίων στην Κύπρο από την REMU έρχεται ξανά στο προσκήνιο και κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται ποιος είναι και τι θέλει να πετύχει με την κίνησή του αυτή. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Πριν από μερικές ώρες έγινε γνωστό πως ο Κυπριο-Ισραηλινός επιχειρηματίας αγόρασε την τεράστια έκταση που βρίσκεται 250 μ ανατολικά του δρόμου Λεμεσού - Πλατρών και 350μ νοτιοανατολικά του «The Heritage Private School» και βάση των όσων αναγράφονται στην σελίδα της REMU σχετικά με του περιουσιακό στοιχείο περιλαμβάνει δύο ομάδες. Το συγκρότημα 1 αποτελείται από έξι πεδία, έχει συνολική επιφάνεια c. 682.264τμ και είναι προσβάσιμο μέσω εγγεγραμμένου χωματόδρομου, ενώ το δεύτερο είναι ένα πεδίο συνολικής έκτασης 50,503τμ και δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα.  Αν και το σύμπλεγμα βρίσκεται πολύ κοντά από περιοχές που καλύπτονται από όλες τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η περιοχή που βρίσκεται περιλαμβάνει μη ανεπτυγμένα αγροτεμάχια - γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους σκοπούς αγοράς του τεμαχίου από τον μεγιστάνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η εν λόγω πώληση είναι καίριας σημασίας αφού πίσω από αυτήν κρύβεται μια ιδιαίτερη επένδυση  που σχετίζεται στον τομέα της εκπαίδευσης και της υγείας. Αν και μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αγορά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αξίζει να δούμε ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος Yakir Gabay.

Ο Yakir Gabay έχει γεννηθεί το 1966 στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ και σήμερα είναι 55 ετών. Αν και έχει ως έδρα του το Λονδίνο, ο επιχειρηματίας κατέχει κυπριακό διαβατήριο και κατά συνέπεια κυπριακή υπηκοότητα. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2018, το net worth του πετυχημένου developer ανέρχεται στα 3,2 δις.

Ιδιαίτερα υποσχόμενος από τα νεανικά του χρόνια, κατάφερε να αποκτήσει πτυχίο στα οικονομικά και στην λογιστική από το Hebrew University και έπειτα, MBA degree στα οικονομικά και στην διοίκηση επιχειρήσεων. Στην συνέχεια εργάστηκε στο SEC Prospectus Department του Ισραήλ και έπειτα, αποφάσισε να μετατεθεί στον κόσμο των επενδύσεων. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 διετέλεσε, Διευθύνων Σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας για την Bank Leumi, μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ισραήλ και μέχρι το 2000 έγινε πρόεδρος και συνέταιρος της φίρμας Gmul Investments. Με αυτή του την ιδιότητα και τις στρατηγικές του κινήσεις ξεκίνησε να κάνει τους πάντες να μιλάνε για αυτόν και να καταξιώνεται επαγγελματικά και οικονομικά. Η συνέχεια γνωστή. Σήμερα έχει στην κατοχή του το 40,3% της Γερμανικής εταιρείας ακινήτων Aroundtown AE, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη. Η εν λόγω εταιρεία διαχειρίζεται εμπορικά ακίνητα στην Ευρώπη και κατέχει μερίδιο 38% στην Grand City Properties, η οποία κατέχει 86.000 διαμερίσματα στη Γερμανία.

Όσο αφορά στην προσωπική του ζωή δεν υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες καθώς ο ίδιος επιλέγει να την κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Λέγεται ωστόσο πως είναι παντρεμένος με την Elena Gabay. Ο επιχειρηματίας, παρά την επιτυχία του, δεν είναι ενεργός στα κοινωνικά δίκτυα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yakir Gabay (@official.yakirgabay)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση