ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λινό πουκάμισο, βερμούδα και sneakers
 

Πανέτοιμη η Παραολυμπιακή μας ομάδα

Με την ευχή να υπάρξει μια καλή αθλητική παρουσία, καθώς και την ευχή να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Κύπρου σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, παρουσιάστηκε σήμερα, σε δημοσιογραφική διάσκεψη, η Εθνική Παραολυμπιακή Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους 15ους θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η Κυπριακή Παραολυμπιακή Ομάδα αποτελείται από την αθλήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου στην κολύμβηση που θα συνοδεύεται από τον προπονητή της Στυλιανό Κακαβογιάννη και τον αθλητή Αντώνη Αρέστη στο στίβο, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Ρίο για προετοιμασία και συνοδεύεται από τον προπονητή του Κωνσταντίνο Χρίστου.

Αρχηγός της Αποστολής είναι ο Αριστείδης Ευριπίδης, ο οποίος αναχώρησε από χθες για το Ρίο για την παραλαβή των εγκαταστάσεων όπου θα διαμένει η κυπριακή ομάδα και να τακτοποιήσει όλα τα αναγκαία για την υποδοχή της ομάδας στο Ολυμπιακό χωριό.

Την αποστολή θα συνοδεύσει ο γιατρός Σάββας Μήλλιος και ο γυμναστής/κινησιοθεραπευτής Αλέξανδρος Προβολισιάνος, ο οποίος είναι ο προσωπικός γυμναστής/κινησιοθεραπευτής της Παραολυμπικονίκης Καρολίνας Πελενδρίτου.

Στο Ρίο θα μεταβεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Ανδρέας Καμαρλίγγος από τις 6 με 16 Σεπτεμβρίου και θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης, ως ισχύει για τους Προέδρους των Παραολυμπιακών Επιτροπών και να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των Κύπριων αθλητών.

Τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή θα εκπροσωπήσει στους αγώνες ο Τάσος Προκοπίου μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, σε χαιρετισμό του στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ευχήθηκε οι Κύπριοι αθλητές με την παρουσία τους να τιμήσουν την Κύπρο με τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους.

«Αυτά τα παιδιά και όλοι οι άλλοι οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες είναι άνθρωποι με αναπηρίες, μικρές ή μεγάλες, και καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες στις προπονήσεις και στους αγώνες για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για τη συμμετοχή τους στους Παραολυμπιακούς. Για μας αυτά τα άτομα, είτε κερδίσουν μετάλλια είτε όχι, είναι ήδη νικητές γιατί κατάφεραν να βρίσκονται στους ελίτ αθλητές της παγκόσμιας κατάταξης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απουσία των δύο αθλητών από τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Καμαρλίγγος είπε ότι ο Αντώνης Αρέστη βρίσκεται ήδη στο Ρίο για προετοιμασία και η Καρολίνα Πελενδρίτου εδώ και δέκα ημέρες ταλανίζεται από μία ίωση η οποία την έχει βγάλει εκτός προγραμματισμού από τις προπονήσεις της αλλά και τις υποχρεώσεις τις.

«Της ευχόμαστε καλή ανάρρωση και γνωρίζοντας το σθένος και την ψυχική δύναμη που διακατέχει την αθλήτρια, είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι την ημέρα που αγωνίζεται θα είναι σε καλή κατάσταση», συμπλήρωσε.

Ανάφερε, επίσης, ότι ο στόχος της ΚΕΠΕ είναι να έχουν περισσότερες συμμετοχές, σε πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους αγώνες και φυσικά τη συμμετοχή της Κύπρου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με περισσότερους αθλητές.

«Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εφικτή αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στρατηγικό μας σχεδιασμό. Η υλοποίηση και επιτυχία αυτού του σχεδιασμού εξαρτάται από την οικονομική ευρωστία της ΚΕΠΕ. Το κράτος, μέσω του ΚΟΑ, είναι ο κυριότερος αιμοδότης μας αλλά η χορηγία αυτή δεν μπορεί από μόνη της να καλύψει όλες τις ανάγκες και υποχρεώσεις και για αυτό το λόγο ζητούμε όπως μικρές και μεγάλες εταιρείες έρθουν αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή. Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία προς τους αθλητές της Παραολυμπιακής Ομάδας. Είμαστε σίγουροι ότι για άλλη μια φορά θα εκπροσωπήσουν επάξια την πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης, στο δικό του χαιρετισμό, είπε ότι εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν επιδείξει την ανθρώπινη δύναμη και τη δύναμη της ψυχή, οι Παραολυμπιακοί θα επιδείξουν ακόμα μεγαλύτερες αντοχές.

«Σε μια εποχή που μοιρολατρούμε και όλα μας ενοχλούν, ας σταματήσουμε για ένα λεπτό και ας γυρίσουμε να δούμε αυτούς τους ανθρώπους με πόση δύναμη αντεπεξέρχονται χωρίς να κλαίγονται καθημερινά και να παραπονιούνται. Ας πάρουμε παραδείγματα και ας συνεχίσουμε για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Η πολιτεία μέσω του ΚΟΑ και σε συνεργασία με την ΚΟΕ θα είναι στο πλευρό σας, γιατί αυτοί οι άνθρωποι δικαιούνται την στήριξη της πολιτείας», συμπλήρωσε.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΠΕ Σάββας Μήλλιος, παρουσιάζοντας την κυπριακή συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, είπε ότι η Βραζιλία θα γίνει η πρώτη χώρα της Νοτίου Αμερικής που θα φιλοξενήσει Παραολυμπιακούς Αγώνες και η δεύτερη χώρα του νοτίου ημισφαιρίου, μετά τους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ 2000.

Αναμένεται, συνέχισε, να συμμετάσχουν 4.000 χιλιάδες αθλητές από 170 χώρες μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016, η οποία θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, σημαιοφόρος θα είναι η Παραολυμπικονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, και στην τελετή λήξης, η οποία θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου, σημαιοφόρος θα είναι ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Αρέστη.

Σημείωσε ότι το στάδιο που θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα είναι το Μαρακανά και για πρώτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρξουν τα αγωνίσματα του κανόε και του παρατρίαθλου.

«Στόχος της αποστολής μας είναι να υπάρξει επάξια εκπροσώπηση της Κύπρου μας, με μία αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και της άριστης συμπεριφοράς όλων των μελών της αποστολής μας που θα προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πατρίδα μας», τόνισε.

Όσο αφορά τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας μας και έχοντας υπόψη τις συμμετοχές και των δύο αθλητών μας, ανέφερε, «τα τέσσερα χρόνια προετοιμασίας και αγωνιστικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο μας επιτρέπουν να έχουμε ανεβασμένο τον πήχη και να ευελπιστούμε στην συγκομιδή μεταλλίων. Παρόλα αυτά έχοντας υπόψη τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες και το μακρινό ταξίδι ευελπιστούμε ότι η προσαρμογή θα επέλθει γρήγορα για τους αθλητές μας και θα μπορέσουμε να έχουμε τις ανάλογες επιτυχίες των δυνατοτήτων των αθλητών μας. Γνωρίζοντας τους αθλητές μας είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους για την υλοποίηση των πιο πάνω στόχων».

Πότε αγωνίζονται οι Κύπριοι αθλητές

Ανέφερε, επίσης, ότι η Καρολίνα Πελενδρίτου θα αγωνιστεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στα 100Μ πρόσθιο, κατηγορία SB13 και ο Αντώνης Αρέστη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα προκριματικά 400μ., κατηγορία Τ47.

«Προσπάθεια της Παραολυμπιακής Επιτροπής ήταν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των αθλητών μέσω της αγαστής συνεργασίας μας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού. Θεωρούμε ότι αυτό έχει επιτευχθεί στο έπακρο», συμπλήρωσε.

Σημαιοφόρος η Καρολίνα – Θέλει πρόκριση στον τελικό ο Αρέστη

Η Παραολυμπιονίκης Καρολίνα Πελενδρίτου, σε χαιρετισμό της μέσω Skype, είπε ότι οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο ραντεβού της τετραετίας και κάθε αθλητής είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος να είναι εκεί.

«Είναι για μένα μεγάλη χαρά και το ότι θα κρατάω τη σημαία της Κύπρου μας μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές στην τελετή έναρξης, είναι για μένα επίσης ένα μεγάλο επίτευγμα. Από το 2004 μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, ο αριθμός των αθλητών της παραολυμπιακής ομάδας μειώνεται κάθε φορά και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Κατάφερα μέσα σε αυτή την τετραετία να έχω δύο χρυσά παγκόσμια μετάλλια, ένα χρυσό στο πανευρωπαϊκό και ένα χάλκινο και θέλω να ελπίζω και εύχομαι να ολοκληρώσω με μία καλή παρουσία στο Ρίο. Το Ρίο δεν θα είναι οι τελευταίοι μου αγώνες», πρόσθεσε.

Εκ μέρους του αθλητή Αντώνη Αρέστη μίλησε ο Βοηθός προπονητής του αθλητή Νικόλας Ξενοφώντος. Όπως είπε, η παρουσία του Αντώνη στους Παραολυμπιακούς είναι ήδη μεγάλη επιτυχία, αφού τα τελευταία δύο χρόνια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

«Στόχος του Αντώνη είναι η πρόκριση στον τελικό και το πλασάρισμα του όσο πιο ψηλά γίνεται», συμπλήρωσε.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη προβλήθηκε σύντομο βίντεο από την IPC.

Μετά την παρουσίαση της κυπριακής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έγινε παράδοση επιταγής εκ μέρους της RCB Bank από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Σώτο Ζακχαίο προς τον Πρόεδρο της ΚΕΠΕ. Ο κ. Ζακχαίος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους Κύπριους αθλητές και πρόσθεσε ότι «ξέρουμε τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν, γι’ αυτό υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας και να ενδυναμώσουμε την συνεργασία μας μαζί σας».

«Οι Παραολυμπιονίκες είναι για μας παραδείγματα ζωής σε μια κοινωνία όπου ξέρουμε πως διαμορφώνεται, με τις αδυναμίες και την έλλειψη σεβασμού και ανθρωπισμού και οι Παραολυμπιονίκες αποτελούν παραδείγματα για τη νέα γενιά, αλλά δίνουν και σε εμάς τους μεγαλύτερους κάποια μηνύματα για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε», κατέληξε. Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση