ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Παγκύπριες Εξετάσεις: Με νοσηλευτές στα εξεταστικά κέντρα

Έγινε η πρώτη επικοινωνία με την ΠΑΣΥΝΟ, στην οποία αναφέρθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για τον ρόλο των μελών τους

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Γιάννου Λύτρα

Την Τετάρτη ο Υπουργός Παιδείας είχε ενημερώσει τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, σε σχέση με το πώς θα διενεργηθούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις, σε συνθήκες ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Την Πέμπτη είχε γίνει μια πρώτη επικοινωνία με την ΠΑΣΥΝΟ, ώστε να συζητηθούν κάποιες λεπτομέρειες σε σχέση με την παρουσία νοσηλευτικού προσωπικού στα εξεταστικά κέντρα, με την συντεχνία να ζητά διευκρινίσεις, ώστε τα μέλη της να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες και να προβούν στον δικό τους προγραμματισμό.

Όπως είπε στην «Κ» ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης, σύμφωνα με την ενημέρωση της οποίας έτυχαν, θα λειτουργήσουν δύο εξεταστικά κέντρα σε κάθε επαρχία. Στο ένα θα παρακάθονται σε εξετάσεις οι μαθητές οι οποίοι θα είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού και στο άλλο οι μαθητές που θα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών. Εκ πρώτης όψεως, θα ζητηθεί ένας μικρός αριθμός, 10 ανά ημέρα, παγκύπρια, δηλαδή θα υπάρχει ένας νοσηλευτής σε εξεταστικό κέντρο για τους υγιείς μαθητές και ένας στο κέντρο όπου θα παρακάθονται σε εξετάσεις οι μαθητές που θα αποτελούν επαφές ή θα είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Η ΠΑΣΥΝΟ, ανέφερε ο κ. Πετέλης, ζήτησε να διευκρινιστεί ο ρόλος των νοσηλευτών στα εξεταστικά κέντρα. Επίσης, τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας πρέπει να επανέλθουν με πιο συγκεκριμένες θέσεις, το συντομότερο δυνατόν, ώστε να δοθεί ο χρόνος σε όσους νοσηλευτές επιθυμούν να εργαστούν στα εξεταστικά κέντρα να εκδηλώσουν από νωρίς το ενδιαφέρον τους, αφού ήδη οι νοσηλευτές αξιοποιούνται, εκτός από τα νοσηλευτήρια, και στα κέντρα εμβολιασμού και εργάζονται υπερωριακά, καθημερινά.

Το πρωτόκολλο

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι μαθητές οι οποίοι θα είναι επαφές ή οι ίδιοι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19, θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα εκτός των σχολείων. Στους χώρους αυτούς θα υπάρχουν ασθενοφόρα και επαγγελματίες υγείας για την επιτήρηση και την ασφάλεια, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πώς οι εκπαιδευτικοί θα είναι ασφαλείς.

Όσον αφορά τους μαθητές οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις στον χώρο των σχολείων, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ σε ισχύ, 72 ωρών, ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί.
Τα μαθήματα για τους μαθητές των λυκείων αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου και οι Παγκύπριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, με την τελευταία ημέρα διεξαγωγής τους να είναι η 14η Ιουνίου.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση