ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κάννες 2022: Οι υποψηφιότητες και η εναρκτήρια ταινία λόγω πολέμου

Στα 75α γενέθλια του θεσμού υπήρξε έντονα το Ελληνικό στοιχείο

Γιώργος Γκαρακλίδης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών γιορτάζει και εξυμνεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, τη φαντασία καθώς και τη βιομηχανία που δημιουργείται με τον συνδυασμό των πιο πάνω χαρακτηριστικών που δεν είναι άλλη από αυτή των ταινιών και του κινηματογράφου. Φέτος, ο θεσμός κλείνει 75 χρόνια συνεχούς παρουσίας και επιρροής στο ευρύ κοινό και θα διαρκέσει 12 ημέρες ξεκινώντας από τις 28 Μαΐου, ενώ οι προετοιμασίες άρχισαν και συνεχίζονται. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

Επιπρόσθετα, έχει γίνει ήδη γνωστό πως αυτή τη χρονιά η γιορτή του κινηματογράφου θα εορταστεί και σε Ελληνικούς ρυθμούς καθώς η μεγάλου μήκους, ταινία «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα που πρόκειται να εκτεθεί στο επίσημο πρόγραμμα Cannes Première, θα αναφερθεί στις κοινωνικές τάξεις, το χρήμα, τις ανθρώπινες σχέσεις στο πλαίσιο μιας τραγικωμωδίας. 

Παράλληλα, στην κατηγορία των ταινιών μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής διαγωνίζεται και η σκηνοθέτης, Εύη Καλογεροπούλου με την ταινία «Στο Θρόνο του Ξέρξη» ενώ «άρωμα» Ελλάδας διαθέτει και η ταινία του Καναδού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και ηθοποιού, David Cronenberg. 

Η ταινία «Crimes of the Future» ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στην Αθήνα ενώ το «Triangle of Sadness» του Ruben Östlund έκανε γυρίσματα που στη Χιλιαδού της Εύβοιας και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Τέλος, το «Burning Days» του Τούρκου σκηνοθέτη και ιστορικού, Emin Alper με συμπαραγωγό τη Horsefly του Γιώργου Τσούργιαννη και στη διεύθυνση φωτογραφίας τον Χρήστο Καραμάνη αποτελεί το αποκορύφωμα των Ελληνικών συμμετοχών για φέτος. 

Αξιοσημείωτη αναφορά είναι το γεγονός ότι φέτος η αφίσα των Καννών δείχνει μια επική σκηνή από την ταινία «The Truman Show» από τη δεκαετία του 1990 όπου πρωταγωνίστησε ο Jim Carray και του οποίου η ζωή ήταν στις οθόνες εκατομμυρία τηλεθεατών εν αγνοία του, κάτι σαν τα σημερινά reality με τη διαφορά ότι στα reality γνωρίζουν ότι μαγνητοσκοπούνται. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Festival de Cannes (@festivaldecannes)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση