ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Όλα όσα αποκαλύφθηκαν για τη δολοφονία του Ναβάλνι

Τι υποστηρίζει πρώην συνεργάτιδα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Μαρία Καραμάνου

Οι νέες αποκαλύψεις της Κίρα Γιάρμις, συνεργάτιδας του Αλεξέι, προκάλεσαν σάλο καθώς αναφέρει ότι ο Ναβάλνι θα μπορούσε να έχει δολοφονηθεί από τον Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω μιας επικείμενης ανταλλαγής κρατουμένων. Σύμφωνα με την Γιάρμις, ο Ναβάλνι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στη Γερμανία για να διεκδικήσει την απελευθέρωση του Βαντίμ Κρασίκοφ, έναν εκτελεστή των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας που κρατείται στη Γερμανία. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, η ανταλλαγή θα περιλάμβανε επίσης την απελευθέρωση δύο Αμερικανών πολιτών.

Η Μαρία Πεβτσίχ φέρεται να έκανε αποκαλύψεις σε ένα βίντεο στο YouTube σχετικά με την ανταλλαγή του Αλεξέι Ναβάλνι και δύο ανθρώπων που κρατούνται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με την Πεβτσίχ, η ανταλλαγή αυτή ήταν στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων και ανέφερε ότι ο Ναβάλνι θα απελευθερωνόταν σύντομα.

Επίσης, ανέφερε ότι η ομάδα υποστήριξης του Ναβάλνι εργαζόταν εδώ και δύο χρόνια για την απελευθέρωσή του με κάθε κόστος στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής «Ρώσων κατασκόπων με πολιτικούς κρατούμενους» στη Ρωσία. Τέλος, ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον και το Βερολίνο ήταν ενήμερα για τις συζητήσεις, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον ακριβή ρόλο τους. Μετά από μήνες χωρίς πρόοδο, η συμφωνία επαναφέρθηκε στο τραπέζι τον Δεκέμβριο του 2023, σύμφωνα με το βίντεο στο YouTube.

Η ανταλλαγή του Ναβάλνι με κρατούμενους από τη Ρωσία πριν από τον θάνατό του φαίνεται να είναι ένα θέμα που προκαλεί σημαντικό ενδιαφέρον. Οι αποκαλύψεις αυτές προέρχονται από διάφορες πηγές και επιβεβαιώνουν τις υποψίες περί σχεδίου για ανταλλαγή κρατουμένων που θα συμπεριλάμβανε τον Ναβάλνι.

Όσον αφορά τον θάνατο του, οι συνθήκες παραμένουν ασαφείς και έχουν προκαλέσει διεθνή συζήτηση και αντιδράσεις. Οι ρωσικές αρχές αναφέρουν ότι πέθανε μετά από ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια περιπάτου, ενώ άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξαν παράλειψη και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Οι κατηγορίες από δυτικές χώρες εναντίον του Πούτιν ενισχύουν την πίστη στην ύπαρξη οργανωμένης επιχείρησης για την εξάλειψη του Ναβάλνι. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και περιμένει περαιτέρω έρευνα και ανάλυση.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS