ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Κύπρος: Οκτακόσια διαζύγια τον χρόνο ανά επαρχία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

newsroom must

Οκτακόσια διαζύγια καταχωρίζονται ετησίως σε κάθε επαρχία της Κύπρου, ενώ από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουν καταχωριστεί σχεδόν 400 αιτήσεις διαζυγίου, αναφέρθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία συνήλθε τη Δευτέρα για να ξεκινήσει τη συζήτηση για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός διαζευγμένων.  

Οι εν λόγω αναφορές έγιναν από εκπρόσωπο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), η οποία ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι πάσχει η διαδικασία είσπραξης των διατροφών. 

Εισηγήθηκε επιπλέον να αλλάξει η διαδικασία έκδοσης φυλακιστηρίου, η οποία είναι χρονοβόρος, σημειώνοντας ότι τα 2/3 των φυλακιστηρίων εκδίδονται όταν ένας γονιός αναγκάζεται να καταφύγει σε αυτή την οδό όταν ο άλλος γονιός για δικούς του λόγους δεν καταβάλλει διατροφή.

Ακόμη, είπε ότι το 80% των νομικών αρωγών απορρίπτεται από τα οικογενειακά δικαστήρια, παρότι υπάρχει κονδύλι, το οποίο δεν εξαντλείται.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ζήτησε από τον ΠΔΣ να καταθέσει τροπολογία για να δουν τα μέλη της Επιτροπής αν μπορούν να τη συζητήσουν και την προωθήσουν στην Ολομέλεια.  

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ρίτα Σούπερμαν, ανέφερε ότι τα προβλήματα των διαζευγμένων αυξάνονται και δεν επιλύονται, αφού χάνονται και υποβαθμίζονται μέσα στον κυκεώνα της γραφειοκρατίας, προσθέτοντας ότι η διαδικασία είσπραξης της διατροφής παίρνει από 1,5 μήνα μέχρι και 7 χρόνια. 

Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα νομοσχέδια για το οικογενειακό δίκαιο, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, να διευθετούν τα θέματα των μονογονιών και να παρουσιαστούν το συντομότερο ενώπιον της Επιτροπής Νομικών.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνεδρίας της Επιτροπής, η ανεξάρτητη βουλευτής, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, είπε ότι τα διαζύγια αυξάνονται πάρα πολύ, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική για το θέμα, ίσως και για την πρόληψη των διαζυγίων».

(ΚΥΠΕ/ΠΧ/ΓΒΑ)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS