ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

O Volodymyr Zelensky θα εξετάσει το ζήτημα ομοφυλοφίλων μετά τη λήξη του πολέμου

Λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτών

Γιώργος Γκαρακλίδης

O Volodymyr Zelensky, πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε κι επίσημα πως θα εξετάσει το ζήτημα της νομιμοποίησης των γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου μετά τη λήξη του πολέμου. 

Μέχρι στιγμής, το σύνταγμα της Ουκρανίας δεν έχει νομιμοποιήσει κάτι άλλο πέραν του γάμου μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. 

Παράλληλα, απαιτείτο να υπάρχουν πάνω από 25.000 υπογραφές από Ουκρανούς πολίτες για να μπορέσει να εξεταστεί τουλάχιστον το ζήτημα ενώ στην παρούσα φάση οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 28.000. Βέβαια, ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε πως δεν μπορεί να εξεταστεί κάτι τέτοιο άμεσα καθώς ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, το μέλλον διαγράφεται απρόβλεπτο ενώ ένα τόσο «λεπτό» ζήτημα απαιτεί σκέψη, περισυλλογή, διαπραγματεύσεις και βέβαια συνταγματική αλλαγή, σύμφωνα με το Reuters. 

Όπως αναφέρει το άρθρο 157 του Συντάγματος της χώρας, «Σε συνθήκες πολέμου ή κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το Σύνταγμα της Ουκρανίας δεν μπορεί να αλλάξει». Παρ' όλ' αυτά ο πρόεδρος μίλησε με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε να επιληφθεί του θέματος μόλις έρθει ο καιρός. 

Υπήρξε αύξηση αριθμού θανάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ στρατιωτών και οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα της κοινότητας ζήτησε να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλα όσα πρέπει καθώς οι σύντροφοι των στρατιωτών που πέθαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου δεν μπορούν να πάρουν τις σορούς των ανθρώπων τους. 

Ωστόσο, υπάρχει θετικό μήνυμα ότι η νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι μάλλον θέμα χρόνου για τη χώρα, σύμφωνα με το Kyiv Pride. 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS