ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: μαύρο κολάν, ζιβάγκο, leather σακάκι και αθλητικά
 

Ο λόγος που ο αριθμός των χτεσινών κρουσμάτων ήταν «αυξημένος»

newsroom must

Το Υπουργείο Υγείας χτες 28 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε συνολικά 751 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Ο αριθμός ο οποίος ξεφεύγει από τους αριθμούς των προηγούμενων ημερών καθώς είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, έχει εξήγηση.

Πλέον από τις 28 Δεκεμβρίου τα θετικά αποτελέσματα των rapid tests δεν θα χρειάζονται επιβεβαίωση με την μέθοδο PCR. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι τα θετικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών έχουν προστεθεί στα υπόλοιπα αποτελέσματα των θετικών κρουσμάτων που προκύπτουν με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR). Γι' αυτόν τον λόγο ο αριθμός είναι αυξημένος.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας:

Σε συνέχεια εισήγησης από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι, δεδομένης της παρούσας επιδημιολογικής κατάστασης, με ισχύ από 28 Δεκεμβρίου 2020, τα θετικά γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του SARS-CoV-2 που διενεργούνται από τις κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, θεωρούνται αληθώς θετικά και δεν χρήζουν επιβεβαίωσης με τη μοριακή μέθοδο (RT-PCR), λόγω της υψηλής θετικής προγνωστικής αξίας τους.

Οι πολίτες με θετικό αποτέλεσμα σε rapid test αντιγόνου θα λαμβάνουν την ίδια ημέρα μέσω γραπτού μηνύματος τις οδηγίες αυτοαπομόνωσης για επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19. Την ίδια ώρα, το θετικό στον ιό άτομο θα πρέπει αρχικά να ενημερώσει τις στενές επαφές του για να απομονωθούν μέχρι να επικοινωνήσει μαζί τους η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και να συμπληρώσει πίνακα με τα στοιχεία των στενών του επαφών, και να τον αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση contacttracing@moh.gov.cy.

Τέλος, τα άτομα που θα δηλωθούν ως στενές επαφές περιστατικού θετικού στον SARS-CoV-2 θα πρέπει αυτόματα να αυτοπεριορίζονται, αναμένοντας τις οδηγίες για τις στενές επαφές κρουσμάτων μέσω γραπτού μηνύματος που αποστέλλεται από τη ΜΕΕ. Η αποστολή του μηνύματος λαμβάνει χώρα εντός 24 ωρών από την αποστολή του πίνακα με τα στοιχεία των στενών επαφών από το κρούσμα προς τη Μονάδα.

Στην περίπτωση των θετικών περιστατικών στον SARS-CoV-2, αλλά και των στενών επαφών, το γραπτό μήνυμα θεωρείται επίσημη ενημέρωση και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να τίθενται αμέσως σε αυτοπεριορισμό, τα θετικά περιστατικά να ενημερώσουν τις επαφές τους και να τηρούν πιστά τις σχετικές οδηγίες.