ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Ο Elon Musk ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την αγορά του Twitter

Ο επιχειρηματίας καρατόμησε τους επικεφαλής του

Δέσποινα Άσπρου

Μετά από μεγάλο διάστημα, ο Elon Musk, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, απέκτησε χθες Πέμπτη τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως πληροφορούμαστε από διάφορες πηγές του ξένου ειδησεογραφικού Τύπου, με το τέλος της διαπραγματεύσης, ο επιχειρηματίας απέλυσε τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Την είδηση της εξαγοράς, επιβεβαίωσε ο ίδιος μέσα από ένα του tweet στο οποίο έγραψε: «το πουλί ελευθερώθηκε».

Η επιβεβαίωση ήρθε λίγες ώρες μετά την δημοσίευσης του αινιγματικού βίντεο στο οποίο την είδαμε να φτάνει στην υποδοχή της εταιρείας κουβαλώντας έναν... νιπτήρα. Έκανε έτσι ένα λογοπαίγνιο αφού το sink (νιπτήρας) στα αγγλικά σημαίνει και «εμπεδώνω».

 «Μπαίνω στην έδρα του Twitter. Σας αφήνω να εμπεδώσετε την πληροφορία» έγραψε στον λογαριασμό του.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς έβαλε τέλος σε μια περιπέτεια επτά μηνών που έφερε αντιμέτωπους τους ιδιοκτήτες του Twitter με τον ιδιοκτήτη της Tesla, ενώ ο ίδιος το μεσημέρι της Πέμπτης δημοσίευσε μια μακροσκελής ανάρτηση στην οποία εξηγούσε τους λόγους που προέβη στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος έγραψε:

"Αγαπητοί διαφημιστές του Twitter,

Θέλω να σας απευθυνθώ προσωπικά για να μοιραστώ μαζί σας τα κίνητρά μου για την εξαγορά του Twitter. Έχουν υπάρξει πολλές θεωρίες για τον λόγο που εξαγόρασα το Twitter και για τη γνώμη μου για τη διαφήμιση. Οι περισσότερες ήταν λανθασμένες. Ο λόγος που αγόρασα το Twitter είναι η σημασία του για το μέλλον του πολιτισμού όσον αφορά μια κοινή ψηφιακή πλατεία όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο χωρίς να καταφεύγουμε στη βία. Υπάρχει επί του παρόντος μεγάλος κίνδυνος να κάνουν social media στροφή προς την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά και να δημιουργηθεί έτσι περισσότερο μίσος και διχασμός στην κοινωνία μας.

Ψάχνοντας διακαώς τα κλικ, πολλά από τα παραδοσιακά ΜΜΕ έχουν δώσει τροφή σε αυτά τα άκρα, καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα τους φέρει χρήματα αλλά, έτσι, η ευκαιρία για διάλογο έχει χαθεί. Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα.

Το Twitter προφανώς δεν μπορεί να γίνει ένα κολαστήριο ελεύθερο για όλους, όπου τα πάντα μπορούν να ειπωθούν χωρίς συνέπειες! Εκτός από τη συμμόρφωση με τους νόμους της χώρας, η πλατφόρμα μας πρέπει να είναι ζεστή και φιλόξενη για όλους, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την επιθυμητή εμπειρία σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, όπως μπορείτε να επιλέξετε, για παράδειγμα, να βλέπετε ταινίες ή να παίζετε βιντεοπαιχνίδια από όλες τις ηλικίες.

Επίσης πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφήμιση, όταν γίνεται με τον σωστό τρόπο, μπορεί να προσφέρει χαρά, ψυχαγωγία και πληροφορίες. Μπορεί να παρέχει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ή ιατρική φροντίδα που δεν ξέρατε καν ότι υπάρχει, αλλά είναι κατάλληλη για εσάς. Για να ισχύσει αυτό, είναι σημαντικό να δείξουμε στους χρήστες του Twitter διαφημίσεις που είναι όσο πιο σχετικές γίνεται με τις ανάγκες τους. Οι διαφημίσεις χαμηλής σχετικότητας είναι ανεπιθύμητες [σπαμ] αλλά οι διαφημίσεις υψηλής σχετικότητας είναι πραγματικό ωφέλιμο περιεχόμενο!

Ουσιαστικά, το Twitter θέλει να είναι η πιο σεβαστή πλατφόρμα διαφήμισης στον κόσμο η οποία ενισχύει τη μάρκα σας και μεγαλώνει την επιχείρησή σας. Προς όλους που έχουν συνεργαστεί μαζί μας, σας ευχαριστώ. Ας χτίσουμε μαζί κάτι υπέροχο".

Αν και το Twitter μέχρι στιγμής δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την εξαγορά, ένας από τους επενδυτές της εταιρείας μιλώντας στο BBC είπε ότι η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί, ενώ ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο την προηγούμενη ημέρα γνωστοποίησε πως δεν σκοπεύει να προβεί σε απολύσεις όπως είχε υποθεί το προηγούμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα, το 75% του εργατικού δυναμικού που είχε ακουστεί. Παρά το γεγονός αυτό, βάση ανάλυσης στοιχείων του LinkedIn εκατοντάδες υπαλλήλοι αναζητούν ευκαιρίες απασχόλησεις σε άλλους κολοσούς.

Σύμφωνα με διάφορους αναλυτές το τίμημα που πλήρωσε ο επιχειρηματίας για την εταιρεία είναι πολύ ψηλό - αν λάβουμε υπόψη την πτώση της αξίας πολλών μετοχών και το ότι σήμερα, το Twitter, παλεύει να αναπτυχθεί και να αποκτήσει περισσότερο έδαφος. Το επόμενο διάστημα, πάντως, αναμένονται πολλές αλλαγές λόγω των ιδεών του Mask, ο οποίος φαίνεται να επιθυμεί να προσπαθήσει να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του δικτύου.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X