ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκρισία

Αρνήθηκε να δώσει το όνομά του στον σταθμό του αεροδρομίου.

Μαρία Καραμάνου

Ο σταθμός 2 του αεροδρομίου Heathrow πήρε το όνομα του από την αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Το αεροδρόμιο ήθελε να τιμήσει και τον γιο της Βασίλισσας δίνοντας το όνομα του στον σταθμό 5, ωστόσο, τα σχέδια του αεροδρομίου φαίνεται να έχουν παγώσει για την ώρα. Κυβερνητική πηγή δήλωσε στους Times ότι ο Βασιλιάς Κα΄ρολος αρνείται να δώσει το όνομα του και θέλει να απορρίψει την προσφορά του Heathrow λόγω «περιβαλλοντικών σκοπών».

Όπως αναφέρουν οι Times, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τόνισαν ότι ο Κάρολος αποφάσισε να αρνηθεί την προσφορά βάσει «κυβερνητικής συμβουλής», ωστόσο είναι κατανοητό ότι οι υπουργοί καθοδηγήθηκαν από τις επιθυμίες του ίδιου του βασιλιά. Πριν την απόρριψη του βασιλιά, ο διεθύνων σύμβουλος του Heathrow John Holland-Kaye δήλωσε ότι, ''Θα υπήρχε μια ωραία συμμετρία νομίζω για τους δύο κύριους σταθμούς μας - Terminal 5 και Terminal 2 - να ονομάζονται The King's Terminal και the Queen's Terminal. Αλλά αυτό είναι θέμα του Υπουργικού Συμβουλίου. Είχαμε μια μακρά σχέση με τη βασιλική οικογένεια και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό.''

Ο βασιλιάς Κάρολος υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ενεργός περιβαλλοντολόγος και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, ζητώντας δράση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη αλλά και της κλιματικής αλλαγής. 

Ωστόσο, ο Κάρολος έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες για υποκρισία για το εν λόγω θέμα αφού έχει εντοπιστεί πολλές φορές να χρησιμοποιεί ιδιωτικά τζετ και ελικόπτερα. Μάλιστα, η Jane Corbin, παρουσιάστρια του Panorama's Will King Charles Change the Monarchy, αποκάλυψε ότι τον τελευταίο χρόνο της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', τα βασιλικά μέλη ξόδεψαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια λίρες σε ελικόπτερα και 800.000 λίρες σε ιδιωτικά τζετ.

Οι επίσημες οικονομικές εκθέσεις της Βασιλικής οικογένειας για την περίοδο 2021-22 δείχνουν ότι το κόστος για τα ταξίδια αυξήθηκε κατά 1,3 εκατομμύρια σε 4,5 εκατομμύρια δολάρια μετά τη χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid-19. Αυτό περιελάμβανε 26 ταξίδια που κόστισαν πάνω από 15.000 δολάρια το καθένα.

Ο Norman Baker, πρώην υπουργός των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και επικριτής των δαπανών της μοναρχίας, στόχευσε ιδιαίτερα τον Βασιλιά τονίζοντας ότι, ''Η βασιλική οικογένεια λατρεύει τα ελικόπτερα. Λατρεύει τα ιδιωτικά τζετ. Και κάνει διαλέξεις στους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή. Ο πρίγκιπας Κάρολος, όπως ήταν και τότε, πήγε με ένα ελικόπτερο στο Cambridge για να δώσει διάλεξη στους ανθρώπους για αυτόν τον «φτωχό πλανήτη».''

Δείτε το βίντεο εδώ :

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
royal family  |  king Charles  |  royals  |  news  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση