ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: skinny jeans, φλοράλ μπλουζάκι και mules
 

Aρχιεπίσκοπος Canterbury: Διαψεύδει τον μυστικό γάμο των Harry - Μeghan

Επικό άδειασμα προφύλασσε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury αναφορικά με τις δηλώσεις των Harry και Meghan μετά και την εξομολόγηση που έκαναν για «κρυφό γάμο» στην Oprah.

newsroom must

Επικό άδειασμα προφύλασσε ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury αναφορικά με τις δηλώσεις των Harry και Meghan μετά και την εξομολόγηση που έκαναν για «κρυφό γάμο» στην Oprah.

Ο ίδιος από τότε δεν είχε τοποθετηθεί ανοιχτά, παρά μόνο είχαμε κάποιες δηλώσεις ενός μέλους του προσωπικού του Lambeth Palace που εκμυστηρεύτηκε πως «Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury δεν κάνει ιδιωτικούς γάμους. Η Meghan Markle είναι Αμερικανίδα, δεν καταλαβαίνει».

Προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός της Meghan προκάλεσε σύγχυση μεταξύ των κληρικών και των ζευγαριών που επιθυμούν να παντρευτούν, «Φέρνει εμάς τους ιερείς σε δύσκολη θέση σε σχέση με το τι αποτελεί γάμο υπό την Εκκλησία της Αγγλίας. Πρέπει να υπάρχουν μάρτυρες και άδεια και νομιμότητα ή τώρα είναι απλώς μια συμφωνία με κληρικούς; Μπορούμε τώρα να κάνουμε ιδιωτικούς γάμους χωρίς μάρτυρες στον κήπο του σπιτιού μας; Ο Justin (Αρχιεπίσκοπος Canterbury), λέγοντας ότι αρνείται να σχολιάσει, δεν βοηθά τους υπόλοιπους κληρικούς και τις δικές μας πολιτικές και πρακτικές…Υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούσαν κατά τη διάρκεια του lockdown εάν θα μπορούσαν να έχουν έναν ιδιωτικό γάμο και έπρεπε να τους εξηγήσω ότι δεν θα ήταν νόμιμος ο γάμος και σίγουρα όχι σύμφωνος με τον κανόνα του νόμου. Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια διευκρινιστική δήλωση -πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι πολιτικές και οι διαδικασίες μας. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι για κάποιους και κάτι εντελώς διαφορετικό για κάποιους άλλους».

Ο επίσημος γάμος τους λοιπόν έλαβε χώρα στις 19 Μαΐου 2018 στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου όπως επιβεβαίωσε και ο Αρχιεπίσκοπος αρνούμενος κατηγορηματικά την προηγούμενη «κρυφή τελετή» στην Daily Mail.

Ο ίδιος δήλωσε στην La Reppublica «Ο νόμιμος γάμος έγινε το Σάββατο. Εάν κάποιος από εσάς μιλήσει σε έναν ιερέα, περιμένεις να μην αποκαλύψει τι συζητήσατε. Ανεξάρτητα από το ποιον έχω απέναντί μου όταν μιλάω. Είχα πολλές ιδιωτικές και θρησκευτικές συναντήσεις με τον δούκα και την δούκισσα πριν από τον γάμο. Ο νόμιμος γάμος έγινε το Σάββατο. Υπέγραψα το πιστοποιητικό γάμου, το οποίο είναι νομικό έγγραφο και θα είχα πράξει σοβαρό ποινικό αδίκημα εάν το υπέγραφα γνωρίζοντας ότι ήταν ψευδές. Μπορεί να φανταστεί ο καθένας ότι θέλει. Αλλά ο νόμιμος γάμος έγινε το Σάββατο. Δεν θα πω όμως τι συνέβη στις άλλες συναντήσεις».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση