ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Νομοσχέδιο που απαγορεύει όλες τις αμβλώσεις ψήφισε η Oklahoma

Πρόκειται για ένα αυστηρό νομοσχέδιο που απαγορεύει την άμβλωση σε οποιοδήποτε στάδιο της εγκυμοσύνης

Γιώργος Γκαρακλίδης

Πρόκειται για μία από τις αυστηρότερες σκέψεις που μεταφράζεται σε νομοσχέδιο το οποίο εφαρμόζεται στην πραγματικότητα. Η νομοθετική εξουσία της Oklahoma συμφώνησε, ψήφισε κι ενέκρινε νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται οι αμβλώσεις από το στάδιο της γονιμοποίησης (νομοσχέδιο HB 4327)  δηλαδή την ένωση ενός ανθρώπινου σπερματοζωαρίου με ένα ανθρώπινο ωάριο και γενικότερα σε οποιοδήποτε στάδιο και παράλληλα αφήνει όσους γνωρίζουν γιατρούς οι οποίοι πραγματοποιούν τέτοιου είδους διαδικασίες, να τους μηνύουν. 

Όπως σε κάθε κανόνα έτσι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν εξαιρέσεις όπως λόγου χάρη αν η εγκυμοσύνη αποτελεί προϊόν βιασμού ή είναι αποτέλεσμα αιμομιξίας και οι αρχές έχουν γνώση. 

Η νέα αυτή νομοθεσία που έχει ήδη ξεσηκώσει τεράστιες αντιδράσεις, δεν απαγορεύει τη χρήση μεθόδων αντισύλληψης που να εμποδίζουν την κατάσταση της εγκυμοσύνης. 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Oklahoma ενέκρινε το νομοσχέδιο με τις ψήφους να φτάνουν στο 73-16 ενώ το επόμενο βήμα είναι η έγκριση και η υπογραφή από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη Kevin Stitt ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει πως θα υπογράψει κάθε νομοσχέδιο που είναι κατά των αμβλώσεων.

Αν τελικά ο κυβερνήτης Stitt συμφωνήσει και υπογράψει το νομοσχέδιο τότε η πολιτεία της Oklahoma θα είναι η πρώτη της χώρας που θα απαγορεύει τις αμβλώσεις εντελώς. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Roe Fund (@roefund)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση