ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Νίκος Αναστασιάδης: «Εκείνο που με πληγώνει είναι η αχαριστία»

Η καθημερινότητα του Νίκου Αναστασιάδη σήμερα, οι δηλώσεις του για τον διάδοχό του και όχι μόνο.

Δέσποινα Άσπρου

Λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στην «Τετ-α-τετ» και τον Τάσο Τρύφωνος. Η εν λόγω συνέντευξη προβλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Μαρτίου στον Alpha και σε αυτήν, είδαμε τον Νίκο Αναστασιάδη να κάνει τον δικό του απολογισμό σε ανθρώπινο και πολιτικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, στον Νίκο Χριστοδουλίδη, στην κρίση στον ΔΗΣΥ, ενώ μίλησε και για τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Κληθείς να σχολιάσει το αν η εξουσία αλλάζει τον άνθρωπο, απάντησε θετικά σημειώνοντας πως είναι προς το καλύτερο.

«Το πιο σημαντικό δεν είναι να ξέρεις πότε θα εισέλθεις στην πολιτική αλλά πότε φεύγεις. Βεβαίως έφτασε εκείνη η στιγμή» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην καθημερινότητά του σήμερα, υποστήριξε: «Σίγουρα δεν θα μείνω αδρανής... Μπορεί η ηλικία μου να μου επέτρεπε την συνταξιοδότηση, αλλά δόξα το Θεό αισθάνομαι αρκούντος ενεργός για να έχω το πολιτικό μου γραφείο», ενώ μετά από χρόνια εξέφρασε την επιθυμία του να τοποθετηθεί σε όσα συνέβησαν στο κυπριακό, χωρίς να αποκλείει το να γράψει για αυτό βιβλίο.

«Δεν έχω τη διάθεση να θεωρούμε ο παράγοντας που θα πρέπει να επεμβαίνει ή ο σοφός που θα βρίσκει λύσεις», τόνισε ο τέως ΠτΔ.

«Αν ο κ. Χριστοδουλίδης διανοηθεί να κάνει κόμμα θα είναι το μεγαλύτερο λάθος εις την όλη πορεία και δεν θεωρώ ότι είναι δυνατό να αποπειραθεί κάτι τέτοιο», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε και στα προτερήματα του νέου προέδρου της Κύπρου, αναγνωρίζοντας το επικοινωνιακό χάρισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, μάλιστα, κατά την συνέντευξή του στον Τάσο Τρύφωνος έδωσε και μια συμβουλή στον Νίκο Χριστοδουλίδη, «να έχει υπομονή, να είναι διαλλακτικός και να συμβουλεύεται αυτούς που εμπιστεύεται».

Λίγο πριν το τέλος της συνέντευξής του, ο τέως ΠτΔ ερωτηθείς για το τι εισέπραξε στα δέκα χρόνια της προεδρίας του, είπε ότι «Και αγάπη και αμφισβήτηση και αχαριστία. Εκ των τριών εκείνο που με πληγώνει είναι η αχαριστία. Η αμφισβήτηση είναι δικαίωμα που πρέπει να ασκείται... η αγάπη είναι ίσως το σημαντικότερο... αλλά η αχαριστία σε σκοτώνει».

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS