ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Νέος σεισμός στην Τουρκία: «Πιστέψαμε ότι θα άνοιγε η γη και θα μας κατάπινε»

Αρκετοί εγκλωβισμένοι από τον νέο σεισμό στην Τουρκία μετά την κατάρρευση κτιρίων

Ζωή Τουτουντζίδου

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν χθες Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου γύρω στις 19:00 το απόγευμα με επίκεντρο την Αντάκεια στην Τουρκία. Ο πρώτος σεισμός έγινε αισθητός και στην Κύπρο καθώς είχε μέγεθος 6.4 ρίχτερ και ακολούθησε ένας δεύτερος λίγο αργότερο ύψους 5.8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Η επαρχία Χατάι βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο των νέων σεισμών, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Μάλιστα, η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD κάλεσε τους κατοίκους της επαρχίας να μην πλησιάζουν στις ακτές, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να ανέβει η στάθμη της θάλασσας, δηλαδή τσουνάμι.

Οι νέες σεισμικές δονήσεις προκάλεσαν αρκετές ζημιές σε όλη γύρω περιοχή, με νέες καταρρεύσεις σπιτιών και πολυκατοικιών. Μέχρι στιγμής έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 6 άτομα και αρκετά βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια. «Μας αιφνιδίασε, δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Αρπαχτήκαμε ο ένας από τον άλλο και ακριβώς μπροστά μας οι τοίχοι άρχισαν να καταρρέουν. Είχαμε την εντύπωση ότι η γη θα άνοιγε στη μέση και θα μας κατάπινε», αναφέρει κάτοικος της περιοχής Αντιόχειας για τον νέο σεισμό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ και δύο εβδομάδες έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 6.000 μετασεισμοί στα σύνορα Τουρκίας με Συρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS