ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

O Macron δίνει το παράδειγμα με την δική του εκδοχή McDonald’s

Πώς η Γαλλία απέκλεισε τις συσκευασίες τροφίμων μιας χρήσης

Δέσποινα Άσπρου

Αυτό που είχε τρομερή ανταπόκριση στους πελάτες των McDonald's της Γαλλίας και οδήγησε στην επιτυχία την γνωστή αλυσίδα fast food την προηγούμενη περίοδο δεν είναι ένα ένα νέο μπιφτέκι ή το περιτύλιγμα ενός chicken burger, αλλά το έντονο κόκκινο, λαστιχένιο δοχείο στο οποίο σερβίρονται τηγανητές πατάτες!

Πιο συγκεκριμένα, η πολυεθνική με έδρα τις ΗΠΑ εισήγαγε τις επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες για να συμμορφωθεί με έναν νέο γαλλικό νόμο που απαγορεύει στα καταστήματα γρήγορου φαγητού να χρησιμοποιούν συσκευασίες μιας χρήσης και μαχαιροπίρουνα για πελάτες που τρώνε στα εστιατόριά τους.


Photo by @bozo_le_pot on Instagram

Τα δοχεία με τηγανιτές πατάτες είναι μάλιστα τόσο δημοφιλή στη χώρα που οι πελάτες άρχισαν να τα παίρνουν μαζί τους στο σπίτι ως αναμνηστικά! Καθοριστική σημασία στην εν λόγω εξέλιξη, είχε ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας, Emanuelle Macron ο οποίος μέσα από μια του ανάρτηση στο Twitter δημοσίευσε μια φωτογραφία της συσκευασίας των McDonald's για να καυχηθεί την πρωτοβουλία της κυβέρνησής του, η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο.

Να σημειώσουμε ωστόσο πως η κλοπή επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις καθώς εφαρμόζουν τον νόμο «κατά των απορριμμάτων» της Γαλλίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος του είδους του στην Ευρώπη και είναι αυτός που οι Βρυξέλλες θέλουν τώρα να εφαρμόσουν σε ολόκληρη την ΕΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η νέα τακτική των McDonald's, όπως και άλλων αλυσίδων γρήγορου φαγητού όπως Burger King, Starbucks και Subway τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου, καθώς νέα πρωτοποριακά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στη Γαλλία για την καταπολέμηση των αποβλήτων. Βάση των νέων κανόνων, κάθε εστιατόριο που περιλαμβάνει πάνω από 20 θέσεις - ανεξάρτητα από το είδος φαγητού που προσφέρει- επιβάλλεται να παρέχει επαναχρησιμοποιήσιμα κύπελλα, πιάτα, και μαχαιροπήρουνα, τα οποία θα πλένονται για τους πελάτες που τρώνε εντός τους. Οι γαλλικές περιβαλλοντικές ομάδες χαρακτήρισαν τη νέα αυτή πρακτική ως «πλήρη αλλαγή παραδείγματος» για τον τομέα. 

Ο νέος αυτός νόμος ήταν αναγκαίος για την χώρα, αφού όπως ανέφερε σε προηγούμενό του ρεπορτάζ ο Guardian τα περίπου 30.000 καταστήματα fast-food στη Γαλλία σερβίρουν 6 δισ. γεύματα ετησίως, δημιουργώντας περίπου 180.000 τόνους αποβλήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση