ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi φούστα, λινό πουκάμισο και mules
 

Νέα Ζηλανδία: Πληρωμένη άδεια για ζευγάρια που απέβαλαν

Η δεύτερη χώρα στον κόσμο που παρέχει άδεια για αποβολή και θάνατο

newsroom must

Το κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας ενέκρινε ομόφωνα νομοθεσία που δίνει στις μητέρες και τους συντρόφους τους το δικαίωμα άδειας τριών ημερών μετ' αποδοχών μετά από αποβολή ή θάνατο του μωρού, καθιστώντας τη χώρα μόλις τη δεύτερη στον κόσμο που το κάνει.


Το νομοσχέδιο αφορά τις γυναίκες που χάνουν ένα παιδί σε οποιαδήποτε περίοδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, περιλαμβάνει και τους συντρόφους αλλά και τους γονείς που υιοθετούν ή αποκτούν παιδί μέσω της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας.

«Η έγκριση αυτού του νομοσχεδίου δείχνει ότι για άλλη μια φορά η Νέα Ζηλανδία οδηγεί το δρόμο για προοδευτική και συμπονετική νομοθεσία, αποτελώντας μόλις τη δεύτερη χώρα στον κόσμο που παρέχει άδεια για αποβολή και θάνατο», δήλωσε η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Ginny Andersen, η οποία ξεκίνησε τη διαδικασία.

Οι διατάξεις περί άδειας ισχύουν για τις μητέρες, τους συντρόφους τους καθώς και για τους γονείς που σχεδιάζουν να αποκτήσουν παιδί μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης μητρότητας.

Μία στις τέσσερις γυναίκες της Νέας Ζηλανδίας είχε αποβολή, δήλωσε η κ. Andersen.

Η Ινδία είναι η μόνη άλλη χώρα με παρόμοια νομοθεσία.

Η Νέα Ζηλανδία ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε δικαιώματα ψήφου στις γυναίκες και υπήρξε πρωτοπόρος σε θέματα γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών.

Ο κυβερνητικός κεντροαριστερός συνασπισμός υπό την πρωθυπουργό, πέρυσι ψήφισε έναν ιστορικό νόμο για την αποποινικοποίηση της άμβλωσης.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση