ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Μη επανδρωμενο αεροσκάφος έπεσε στα κατεχόμενα

Αναστάτωση προκλήθηκε στη Λευκωσία, όταν ακούστηκε έκρηξη από τα Kατεχόμενα, ενώ στη συνέχεια εκδηλώθηκε φωτιά στον Πενταδάκτυλο και συγκεκριμένα κοντά στο κατεχόμενο χωριό Βουνό. Στην περιοχή βρέθηκαν oι Μουσταφά Ακιντζί, Κουντρέτ Οζερσάι και Τολγκά Ατακάν, ενώ στο σημείο μετέβη και ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα Κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπάστσερι.

Η τ/κ ιστοσελίδα yeniduzen σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι κομμάτια που πιθανόν να ανήκουν στο ιπτάμενο αντικείμενο βρέθηκαν και σε άλλη περιοχή με τις επιγραφές να είναι στα ρωσικά. Οι φωτογραφίες που παραθέτουν δεν φτάνουν από κάποια επίσημη ενημέρωση αλλά από Μέσο Κοινωνική Δικτύωσης και συγκεκριμένα από τον χρήστη Ecevit Hat.

Στα τ/κ ΜΜΕ κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν μεταλλικά συντρίμμια, τα οποία, όπως αναφέρεται, έχουν διασκορπιστεί σε μια περιοχή έκτασης τουλάχιστον 200-300 μέτρων. Οι εξετάσεις που θα γίνουν σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το σκηνικό γύρω από τον ακριβή τύπο αλλά και προέλευση του αντικειμένου. Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις από τα κατεχόμενα το αντικείμενο που πιθανόν να είναι πύραυλος ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) είχε πάνω του επιγραφές στα ρωσικά ενώ τα τ/κ ΜΜΕ συνδέουν το γεγονός με την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ στην Συρία. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τον κατοχικό στρατό σε μεγάλη ακτίνα και διεξάγονται έρευνες με την διέλευση για δημοσιογράφους και πολίτες να έχει απαγορευτεί. 

Υπ. Άμυνας: Πληροφορίες για λάμψη κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου

Σε δηλώσεις του στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης ανέφερε πως «από την πρώτη στιγμή που έγινε η έκρηξη στην μία τα ξημερώματα λαμβάνουν πολλές πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όχι μόνο η Εθνική Φρουρά. Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Να υπάρξει κατάληξη και μετά θα ενημερώσουμε τον κόσμο έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η ανησυχία. Φαίνεται ότι η έκρηξη είναι στην Λευκωσία αλλά πληροφορίες λένε για μια λάμψη η οποία ήταν κατά μήκος της γραμμής από την περιοχή Παραλιμνίου. Ωστόσο δεν υπήρξαν πληροφορίες για εκρήξεις στην περιοχή»

Για το ενδεχόμενο όλο αυτό να συνδέεται με την κατάσταση στην Συρία, λόγω έντονης στρατιωτικής δραστηριότητας κατά την διάρκεια της νύχτας, ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως «δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε σενάριο και διασταυρώνουμε όλες τις πληροφορίες. Μπορώ να σας πω ότι είναι ένα πιθανό σενάριο. Από την άλλη καλυτέρα να περιμένουμε για να έχουμε την πραγματική αιτία έτσι ώστε να βγουν τα συμπεράσματα και αν χρειαστούν οποιεσδήποτε ενέργειες να τις κάνουμε»,

Ερωτηθείς εάν είναι σε επαφή με τα Ηνωμένα Έθνη ο υπουργός είπε πως αυτό γίνεται από την πρώτη στιγμή αλλά επικρατούσε και σε εκείνους αυτή η ασάφεια».

Προδρόμου: Δεν έχουμε επιβεβαιωμένες πληροφορίες

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε για το περιστατικό πως «γίνονται οι επαφές. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες ασφαλής πληροφορίες. Είναι μόνο αυτά που μεταδίδονται από τα κατεχόμενα. Θα πρέπει να περιμένουμε. Είναι μια υπενθύμιση πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στην περιοχή μας. Ας ελπίσουμε να είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό».

Μη επανδρωμενο αεροσκάφος έπεσε στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Χουριέτ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στα κατεχόμενα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ η οποία αναφέρει ότι ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις έλεγαν για πύραυλο μετά τις πρώτες έρευνες εκτιμάται ότι πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος έσπευσε επίσης στην περιοχή δήλωσε ότι «δεν είναι δικός μας (των τουρκικών ενόπλων δυναμεων) πύραυλος ή αεροσκάφος, είναι στρατιωτικό αεροσκάφος».

Η Χουριέτ αναφέρει ότι στη Λευκωσία προκλήθηκε πανικός και ότι στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικοί και πυροσβεστική.

Δηλώσεις Ακιντζί από την σκηνή: 

Ο Μουσταφά Ακιντζί από το σημείο δήλωσε ότι, «Αν και δεν είναι γνωστό για το τι ακριβώς πρόκειται, γίνεται κατανοητό ότι πρόκειται για ένα στρατιωτικό αντικείμενο που ήρθε από το εξωτερικό, είτε drone, είτε πύραυλος, είτε αεροσκάφος», επίσης δηλώνει ικανοποιημένος για το γεγονός ότι το αντικείμενο δεν έπληξε κατοικημένη περιοχή και προσθέτει, «Η Κύπρος απόψε έλαβε το μερίδιό της από τον πόλεμο που συνεχίζεται στην περιοχή. Ο κ. Ακιντζί δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το εναέριο μέσο να είναι ρωσικής προέλευσης.

Ο «Υπουργός Συγκοινωνιών» δήλωσε ότι δεν πρόκειται για drone ή αεροπλάνο. Ο Τολγκά Ατακάν, μιλώντας αμέσως μετά τον κ. Ακιντζί, δήλωσε ότι η εικόνα θα ξεκαθαρίσει το πρωί. Επίσης, τόνισε ότι τα συντρίμμια έχουν σκορπιστεί σε μεγάλη περιοχή.

Εξετάστηκαν τα συντρίμμια δηλώνει ο Κουντρέτ Οζερσάι

Σε δηλώσεις του ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε, «Πριν από λίγο εξετάσαμε τα συντρίμμια στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη. Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε ένα αεροπορικό μέσο είτε αεριωθούμενος εκρηκτικός μηχανισμός (πύραυλος). Οι επιγραφές και άλλα σημάδια στα κομμάτια θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε, προσεχώς ακριβώς το τι συνέβη. Δεν υπάρχει απώλεια ζωής ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο χάρη στο έργο των πυροσβεστών».

Νωρίτερα: 

Σύμφωνα με ανάρτηση του «ΥΠΕΞ» Κουντρέτ Όζερσαϊ η έκρηξη δεν οφείλεται στην πτώση κάποιου τ/κ ελικοπτέρου ή από κάποια αποθήκη πυρομαχικών. Αναλυτικά αναφέρει, «Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβα από τους στρατιωτικούς η αιτία της βραδινής έκρηξης δεν σχετίζεται με δική μας αποθήκη πυρομαχικών, ελικόπτερο κ.ο.κ. Αυτήν την ώρα ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική πραγματοποιούν έρευνες στον τόπο της πτώσης. Φτάνω με τον Υπουργό Συγκοινωνιών στην περιοχή». «Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα ξένο αντικείμενο, κάτι που ήρθε από το εξωτερικό, έκτος νησιού. Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Όζερσαϊ», επισημαίνουν στην «Κ» στρατιωτικές πηγές από την Τουρκία.

Πηγή: Kathimerini

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X