ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Μαρία Καραμάνου

Το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη επιβεβαίωσε τη λυπητερή είδηση του θανάτου της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών. Ήταν αγαπημένη σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, καθώς και πρόεδρος της Ελπίδας, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ενώ είχε την ιδιότητα της Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO.

Photo By @Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη On Facebook

Οι κηδεία και η ταφή της θα πραγματοποιηθούν σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, ανταποκρινόμενοι έτσι στις επιθυμίες της οικογένειάς της.

Η ανακοίνωση αυτή φέρνει θλίψη στον κοινωνικό και ανθρωπιστικό χώρο, καθώς η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφιέρωσε τη ζωή της στο να βοηθάει παιδιά που αντιμετώπιζαν την πρόκληση του καρκίνου, και είχε σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της φιλανθρωπίας και της υποστήριξης.

Η Μαριάννα Βαρδή Βαρδινογιάννη ήταν μια αξιοσημείωτη γυναίκα που γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Ντένβερ του Κολοράντο. Ήταν παντρεμένη με τον εφοπλιστή Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και από αυτή την ένωση αποκτήθηκαν πέντε παιδιά: ο Γιάννης, η Χριστιάνα, ο Γιώργος, ο Νίκος και η Βαρδιάννα.

Η Μαριάννα αφιέρωσε τη ζωή της σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και οργανώσεις που προάγαγαν τη διεθνή ειρήνη και αλληλεγγύη. Ωστόσο, ο κύριος στόχος και πάθος της ήταν η προστασία και υποστήριξη των παιδιών. Αγωνίστηκε για τη βελτίωση της υγείας και εκπαίδευσής τους, την κοινωνική πρόνοια και κατά της παιδικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης.

Η διαδρομή της χαρακτηρίζεται από αφοσίωση στον συνάνθρωπο και προσπάθεια να δώσει μια καλύτερη προοπτική σε ευάλωτα παιδιά, προάγοντας τον αλτρουισμό και την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η απώλειά της αφήνει μια μεγάλη κενό στον κοινωνικό χώρο και όσοι τη γνώρισαν, θα τη θυμούνται για το πολύτιμο έργο που πραγματοποίησε.

Photo By @mariannavardinoyannis On Instagram

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήλωσε πως, «Αποχαιρετώ με θλίψη και σεβασμό μια μεγάλη Ελληνίδα με σπουδαία προσφορά στην πατρίδα μας, τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ήταν πολύτιμος αρωγός σε κάθε μεγάλη εθνική υπόθεση, όπως το αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Ως Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ''ΕΛΠΙΔΑ'' βρέθηκε επί τριάντα χρόνια στην πρωτοπορία του αγώνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και πρόσφερε στην Ελλάδα την πρώτη αμιγώς παιδιατρική μονάδα μεταμόσχευσης μυελού των οστών καθώς και το πρώτο ογκολογικό παιδιατρικό νοσοκομείο. Θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας η ευγένεια, η ανιδιοτέλεια και η αγάπη της για την Ελλάδα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.»

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS