ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Lewis Hamilton: «Μου πετούσαν μπανάνες, με έβριζαν»

Μέσα σε ένα αποκαλυπτικό podcast, o οδηγός της F1 μίλησε για το bullying

Ριάνα Στυλιανού

Πριν από μερικές ώρες, μίλησε ανοιχτά μέσα από ένα αποκαλυπτικό podcast, ο κορυφαίος Lewis Hamilton, πρώτος και μοναδικός οδηγός της F1, για την τραυματική σχολική του ζωή, κατά την οποία υπέστη ρατσιστική κακοποίηση από ορισμένους συμμαθητές του.

O 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, σε συνέντευξή του στο podcast "On Purpose" με τον Jay Shetty, ανέφερε χαρακτηριστικά, πως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Stevenage της Βρετανίας, εκεί όπου στο σχολείο της περιοχής τα παιδιά τού πετούσαν μπανάνες και τον έβριζαν συνεχώς.

«Για μένα το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο μέρος της ζωής μου», είπε ο Hamilton. «Μου έκαναν bullying από την ηλικία των έξι ετών. Στο συγκεκριμένο σχολείο ήμουν το ένα από τα μόλις τρία μαύρα παιδιά και τα μεγαλύτερα, πιο δυνατά, τραμπούκικα παιδιά μού έκαναν επανειλημμένως bullying», δήλωσε ο κορυφαίος αθλητής.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lewis Hamilton (@lewishamilton)

«Τα χτυπήματα ήταν διαρκή, τα πράγματα που είτε πετάνε εναντίον σου, όπως οι μπανάνες, ή οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λέξη n***r τόσο χαλαρά. Με αποκαλούσαν μπάσταρδο κι εγώ δεν ήξερα πού ανήκω. Ήταν πολύ δύσκολο για' μένα», περιέγραψε ο 38χρονος που ετοιμάζεται για τη 17η σεζόν στην F1.

«Στο γυμνάσιο υπήρχαν έξι ή επτά μαύρα παιδιά από τους συνολικά 1.200 μαθητές. Και τρεις από εμάς βρισκόμασταν διαρκώς έξω από το γραφείο του διευθυντή. Ο διευθυντής τα είχε βάλει μαζί μας - κυρίως με εμένα. Ένιωθα το σύστημα πως ήταν εναντίον μου και πως κολυμπούσα κόντρα στο κύμα. Υπήρξαν πολλά πράγματα που καταπίεσα. Δεν ένιωθα πως μπορούσα να πάω σπίτι και να πω στους γονείς μου πως αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν n***r ή πως μου έκαναν bullying ή με χτυπούσαν, δεν ήθελα να πιστεύει ο μπαμπάς μου πως δεν ήμουν δυνατός».

Ο Lewis Hamilton είναι ο πρώτος μαύρος οδηγός της F1 και παραμένει ο μοναδικός. Ο κορυφαίος αθλητής έχει ιδρύσει το Mission 44 με σκοπό να βελτιώσει τη ζωή ανθρώπων από υπο-εκροσωπούμενες κοινότητες στη δημόσια ζωή, ενώ έχει επίσης ιδρύσει το Ignite, μια κοινή πρωτοβουλία με τη Mercedes για τη βελτίωση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση