ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Παναπεργία: Τι ισχύει με τα σχολικά λεωφορεία και τις πτήσεις;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η τρίωρη προγραμματισμένη απεργία της Πέμπτης, αναμένεται να επηρεάσει τόσο τα σχολεία, όσο και το πτητικό πρόγραμμα στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Να θυμίσουμε ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι και τις 15:00 και κατά την διάρκεια των ωρών αυτών οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα βγαίνουν στους δρόμους μετά το ναυάγιο των διαβουλεύσεων για την ΑΤΑ. 

Πώς θα επηρεαστούν τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας τροποποίησε το πρόγραμμα των εξετάσεων που είναι προγραμματισμένες για την Πέμπτη στα Λύκεια προκειμένου να μην επηρεαστούν οι μαθητές από την στάση εργασίας . Τα μαθήματα στα γυμνάσια σύμφωνα με την ΟΕΛΜΕΚ θα ολοκληρωθούν στις 12:00 το μεσημέρι. Στα δημοτικά και στα νηπιαγωγεία, σύμφωνα με την ΠΟΕΔ οι δάσκαλοι  θα διακόψουν τα μαθήματα από τις 12 μέχρι και τη 13:00 το μεσημέρι και θα διαμαρτυρηθούν εντός  του σχολικού χώρου - χωρίς την αποχώρηση των παιδιών από το σχολείο. 

Τι ισχύει με τα σχολικά λεωφορεία
Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, λόγω της πραγματοποίησης της τρίωρης παναπεργίας την ερχόμενη Πέμπτη 26/1/2023 μεταξύ των ωρών 12:00 - 15:00, θα ισχύουν τα ακόλουθα όσον αφορά στις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές με Λεωφορεία Τακτικών Γραμμών:

Τα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές από Δημοτικά / Γυμνάσια / Λύκεια / Τεχνικές Σχολές θα είναι στα σχολεία στις 11:30 για την εκτέλεση των δρομολογίων επιστροφής. Δεν θα εκτελεστούν οποιαδήποτε δρομολόγια μεταξύ των ωρών 12:00 – 15:00.

Με τη λήξη της απεργίας (μετά τις 15:00), οι προκαθορισμένες διαδρομές που αφορούν στη μεταφορά μαθητών όπως Προαιρετικά, Ενιαία Ολοήμερα και ΚΙΕ, θα εκτελούνται κανονικά.

Τα δρομολόγια Τακτικών Επιβατικών Γραμμών (Αστικά, Περιφερειακά και Υπεραστικά) δεν θα εκτελούνται κατά τη διάρκεια της τρίωρης απεργίας.

Καθυστερήσεις πτήσεων στα αεροδρόμια λόγω παναπεργίας
Η τρίωρη προγραμματισμένη απεργία, αναμένεται να επηρεάσει και το πτητικό πρόγραμμα στα δύο αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Hermes Airports, μέχρι στιγμής αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 21 πτήσεις από και προς Λάρνακα και Πάφο. Συγκεκριμένα, στη Λάρνακα θα επηρεαστούν 16 πτήσεις- 9 αφίξεις και 7 αναχωρήσεις. Στην Πάφο θα επηρεαστούν 6 πτήσεις- 3 αφίξεις και 3 αναχωρήσεις.

Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν 4 χιλιάδες επιβάτες σε Λάρνακα και Πάφο που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταξύ 12:00-15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων. Οι πλείστες πτήσεις έχουν επαναπρογραμματιστεί με στόχο είτε να φτάσουν νωρίτερα είτε να αναχωρήσουν μόλις λήξει η απεργία.

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη ενημερώσει τους επιβάτες για τις νέες ώρες αναχώρησης των πτήσεων, ενώ στην ιστοσελίδα της Hermes αναμένεται να αναρτηθεί επικαιροποιημένο πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Hermes Airports εντός της ημέρας. Πληροφορίες από την Hermes αναφέρουν ότι οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης αν και θα συμμετέχουν στην απεργία, δεν θα αφήσουν κόσμο σε αεροσκάφος σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει άφιξη κατά την διάρκεια της απεργίας. 

Μετά την λήξη της απεργίας, έχουν γίνει διευθετήσεις για επιπλέον προσωπικό στα εροδρόμια ώστε ο κόσμος να περάσει γρήγορα μέσα προς αναχώρηση και να διεκπεραιωθεί το πτητικό πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις.

Υπογραμμίζεται ότι αν κάποιος έχει πτήση μεταξύ εκείνων των ωρών και δεν έχει ενημέρωση, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την αεροπορική εταιρεία, ή με τον ταξιδιωτικό πράκτορα ή να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της εταιρείας για το αν έχει αλλάξει το πρόγραμμα πτήσης. 

Από την μέχρι στιγμής ενημέρωση, στην απεργία θα συμμετέχουν οι εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης και για κάποιο διάστημα ο πύργος ελέγχου. Στην παναπεργία δεν θα συμμετέχει το προσωπικό ελέγχου διαβατηρίων. 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS