ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

«Καμπανάκι» για τα νοσοκομεία της Κύπρου - Στο 80% η πληρότητα

Καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με Covid-19 από την αρχή της πανδημίας - Στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα ο ΟΚΥπΥ

newsroom must

Εκπέμπουν σήμα κινδύνου τα νοσηλευτήρια παγκύπρια. Αυτή τη στιγμή, καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με Covid-19 που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, αυξημένα είναι και τα υπόλοιπα περιστατικά.

Καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών με Covid-19 που έχει προκύψει από την αρχή της πανδημίας.

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 221 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 42 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ. Από τους 42 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 11 είναι διασωληνωμένοι, οι 12 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 19 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου η πληρότητα στα δημόσια νοσηλευτήρια παγκύπρια έχει αγγίξει πλέον το 80% για ασθενείς με Covid-19 και μη. Τα νοσηλευτήρια βρίσκονται στα όρια τους και ο ΟΚΥπΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν νοσηλεύονται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια, σημειώνει ο κ. Χαριλάου.

Στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα ο ΟΚΥπΥ 

Ο ΟΚΥπΥ όπως αναφέρει ο κ. Χαριλάου στρέφεται προς τον ιδιωτικό τομέα για παραπομπή περιστατικών ασθενών non Covid. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν και τα υπόλοιπα περιστατικά που δεν σχετίζονται με τον κορωνοϊό χωρίς να κινδυνεύει η υγεία κανενός ασθενούς. Ο κ. Χαριλάου δηλώνει ότι θα πρέπει να ενισχυθούν οι κλίνες αλλά και να αξιοποιηθεί το προσωπικό στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην μείνει κανένας πολίτης αβοήθητος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν αποσταλεί ορισμένα περιστατικά προς τον ιδιωτικό τομέα. «Θα πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας ώστε να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας» τονίζει ο κ. Χαριλάου.

Πηγή: kathimerini.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS