ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Καμίνι και σήμερα η Κύπρος: Πότε έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες έως και 42 βαθμούς την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το επίπεδο επικινδυνότητας βρίσκεται στο κίτρινο και η προειδοποίηση αφορά την περίοδο από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αναλυτικά η πρόγνωση
Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα καταστεί σύντομα αίθριος και θερμός, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 37 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 33 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα μεταβλητοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Κυριακή, κατά τις μεσημβρινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα στα ορεινά. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι τη Δευτέρα για να κυμανθεί κοντά και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS