ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Ισπανίδα 113 ετών «νίκησε» τον κορωνοϊό

Κύμα αισιοδοξίας

Δέσποινα Άσπρου

Τι και αν οι στατιστικές τονίζουν πως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι δεν μπορούν να νικήσουν -εύκολα τουλάχιστον- τον κορωνοϊό; Μια Ισπανίδα ηλικίας 113 ετών, διέψευσε τα δεδομένα και με την δύναμή της, κατάφερε να θεραπευτεί από τον covid-19.

Η είδηση έγινε γνωστή από τον οίκο ευγηρίας όπου φιλοξενείται, ενώ παρουσιάζεται ως η γηραιότερη γυναίκα της Ισπανίας.

Μιλώντας για το γεγονός, η υπεύθυνη επικοινωνίας του ιδρύματος δήλωσε: «Είναι 113 ετών. Ξεπέρασε την ασθένεια και τα πάει πολύ καλά» και έπειτα πρόσθεσε: «Στην πραγματικότητα, το μόνο που διαγνώστηκε ήταν μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος και ένας μικρός πυρετός που είχε σχέση με τη λοίμωξη, αλλά στη συνέχεια η υπερήλικη υποβλήθηκε σε διαγνωστική εξέταση (για τον κορωνοϊό) στην οποία βρέθηκε θετική». Η ίδια φρόντισε επίσης να τονίσει πως «Τώρα αισθάνεται καλά και την περασμένη εβδομάδα έκανε μια εξέταση, το αποτέλεσμα της οποίας βγήκε αρνητικό».

Η κόρη της γυναίκας αυτής αποκάλυψε πως η μητέρα της μετά το συμβάν «είναι σε καλή κατάσταση, θέλει να μιλά, να εξηγεί, να εκφράζει τις απόψεις της, ξαναβρίσκει τον εαυτό της». Αξίζει να αναφέρουμε πως η εν λόγω γυναίκα, δεν βίωσε μόνο αυτή την πανδημία, αλλά «γνώρισε» και την «ισπανική γρίπη» το 1918, καθώς και τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα της, μεταξύ 1936 και 1939.

Όσο αφορά τώρα το μυστικό της μακροζωίας της, εκείνη απλώς απαντά ότι είναι τυχερή που έχει «καλή υγεία».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση