ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

ΗΠΑ: Ξανάρχισαν οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca

Επανεκκινούν και οι δοκιμές και του εμβολίου της Johnson & Johnson, εγκρίθηκε οριστικά και η ρεμδεσιβίρη

Η κλινική δοκιμή του πειραματικού εμβολίου της εταιρίας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για την Covid-19 ξανάρχισε στις ΗΠΑ, τη μοναδική χώρα όπου παρέμενε σε αναμονή, μετά τη σπάνια ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους συμμετέχοντες, πριν από περίπου έξι εβδομάδες.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε σήμερα την έγκρισή της να συνεχιστεί η δοκιμή, όπως έγινε και σε άλλες χώρες τις τελευταίες εβδομάδες.

Η δοκιμή είχε διακοπεί σε όλον τον κόσμο στις 6 Σεπτεμβρίου αλλά κατόπιν συνεχίστηκε στη Βρετανία και σε άλλες χώρες.

Ξαναρχίζουν οι δοκιμές και του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson (J&J) στις ΗΠΑ σταμάτησαν πριν από περίπου δύο εβδομάδες, μετά την εμφάνιση μιας ανεξήγητης ασθένειας σε έναν από τους συμμετέχοντες.

Οι δοκιμές σύμφωνα με την εταιρεία θα επανεκκινήσουν καθώς δεν υπάρχει σαφής αιτία για το ότι η ασθένεια προκλήθηκε λόγω του εμβολίου. Η J&J σημείωσε ότι οι διαδικασίες για την επανεκκίνηση των δοκιμών τις και σε άλλες χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Εγκρίθηκε οριστικά η ρεμδεσιβίρη

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) χορήγησε την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, μόνιμη έγκριση στο αντιιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη για να χορηγείται στους ασθενείς που νοσηλεύονται με Covid-19, επιβεβαιώνοντας την υπό όρους έγκριση που του είχε δοθεί τον Μάιο, σύμφωνα με τον παρασκευαστή του, την φαρμακοβιομηχανία Gilead.

Η Gilead ανακοίνωσε πως έλαβε την έγκριση για το φάρμακο που κυκλοφορεί με τη μάρκα Veklury, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για τη μόνη θεραπεία συγκεκριμένα κατά της Covid-19 που εγκρίνεται έπειτα από μια πιο αυστηρή και οριστική διαδικασία. Η επείγουσα έγκριση είναι προσωρινή, χορηγείται στη βάση δεδομένων που είναι λιγότερο πλήρη απ’ αυτά που χρειάζονται για μια μόνιμη έγκριση και μπορεί να ανακληθεί στο τέλος της κατάστασης επείγουσας υγειονομικής ανάγκης.

Άλλες θεραπείες είναι διαθέσιμες εδώ και μήνες στα νοσοκομεία χάρη σε προσωρινές εγκρίσεις ή επειδή πρόκειται για φάρμακα που είναι ήδη εγκεκριμένα για άλλες ασθένειες, όπως το κορτικοειδές δεξαμεθαζόνη.

Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν επίσης δώσει από την άνοιξη προσωρινή έγκριση στη ρεμδεσιβίρη. Η μετοχή της Gilead στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκανε άλμα 4% λίγο μετά την ανακοίνωση.

Πηγή: H Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΗΠΑ  |  εμβόλιο  |  AstraZeneca  |  δοκιμές  |  ξανά  | 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση