ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

ΗΠΑ: Επιτρέπει στους εργοδότες να αρνούνται την κάλυψη στην αντισύλληψη, θέτοντας θρησκευτικές ή ηθικές αντιρρήσεις

Αντιδρούν γυναικείες οργανώσεις

newsroom must

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε την Τετάρτη τον δρόμο για τη διοίκηση του Trump να δώσει στους εργοδότες του έθνους περισσότερη ευχέρεια να αρνούνται να παρέχουν δωρεάν δωρεάν μέθοδο αντισύλληψης στους εργαζομένους τους βάσει του νόμου περί προσιτής φροντίδας.

Η απόφαση είναι μια νίκη για το σχέδιο της διοίκησης να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό τα είδη των εργοδοτών που μπορούν να αναφέρουν θρησκευτικές ή ηθικές αντιρρήσεις όταν αρνούνται να συμπεριλάβουν αντισυλληπτικά στα σχέδια υγειονομικής περίθαλψης.
Περίπου 126.000 γυναίκες σε εθνικό επίπεδο θα χάσουν την κάλυψη της δωρεάν μεθόδου αντισύλληψης σύμφωνα με το σχέδιο του Προέδρου Donald Trump, εκτιμά η κυβέρνηση. Η Planned Parenthood δήλωσε ότι σχεδόν εννέα στις 10 γυναίκες αναζητούν αντισυλληπτική φροντίδα κάποιου είδους κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Ο νόμος για την προσιτή φροντίδα, γνωστός ως Obamacare, δίνει στην κυβέρνηση την εξουσία να δημιουργήσει τις θρησκευτικές και ηθικές αντιρρήσεις, δήλωσε ο δικαστής Clarence Thomas.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών "έχει σχεδόν ανεξέλεγκτη διακριτική ευχέρεια να αποφασίσει τι μετράει ως προληπτική περίθαλψη και προσυμπτωματικό έλεγχο", και αυτή η ίδια αρχή "αφήνει τη διακριτική της ευχέρεια ανεξέλεγκτη σε άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εντοπισμού και δημιουργίας εξαιρέσεων από τις δικές του οδηγίες»

Οι δικαστές Ruth Bader Ginsburg και Sonia Sotomayor δήλωσαν ότι το δικαστήριο στο παρελθόν έχει επιτύχει μια ισορροπία σε υποθέσεις θρησκευτικής ελευθερίας, έτσι ώστε οι πεποιθήσεις ορισμένων να μην κατακλύζουν τα δικαιώματα άλλων.

«Σήμερα, για πρώτη φορά, το δικαστήριο παραμερίζει εντελώς τα αντισταθμιστικά δικαιώματα και τα συμφέροντα στο ζήλο του να εξασφαλίσει θρησκευτικά δικαιώματα» και «αφήνει τις γυναίκες εργαζόμενες να αγωνιστούν οι ίδιες» στην αναζήτηση αντισυλληπτικών υπηρεσιών.

Με πληροφορίες από nbcnews

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση