ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: maxi jersey φόρεμα και μπαλαρίνες
 

Η συγκλονιστική ιστορία της γυναίκας που έδωσε σε ορφανοτροφείο το παιδί της

Τι πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν έχετε υιοθετήσει ένα παιδί και σκοπεύετε σύντομα να του αποκαλύψετε πως δεν είστε οι βιολογικοί του γονείς

newsroom must

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral η ιστορία μιας γυναίκας από τον Βόλο η οποία μη μπορώντας να ανταπεξέλθει οικονομικά, αποφάσισε να πάει το παιδί της σε ορφανοτροφείο.

Πιο συγκεκριμένα, η 48χρονη μητέρα φέρεται να εμφανίστηκε μια ημέρα στη Πρόνοια και τους είπε, «σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω», ενώ όπως αναφέρει δημοσίευμα του in.gr το κοριτσάκι που δόθηκε για υιοθεσία είναι 9 ετών και πριν δοθεί στο ορφανοτροφείο παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο. Παράλληλα, για λόγους υγείας υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι της ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές της έλειπε και το φαγητό.

Μιλώντας στα gegonota.news έπειτα από την έκταση που πήρε η είδηση, η 48χρονη δήλωσε: «Πώς να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό; Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν τρία χρόνια, κοιμόταν μαζί μου. Έπρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και πως σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Έκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο ίδρυμα» και αποκάλυψε ότι έχασε τον σύζυγό της πριν τρία χρόνια από πνευμονία.

Σήμερα, η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες, ενώ την συνοδεύει στο νοσοκομείο για τις μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας και γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί μια λύση στην κατάσταση.

Και ενώ σίγουρα η ιστορία αυτή σπαράζει καρδιές, δεν είναι η μόνη. Ουκ ολίγες γυναίκες για τους δικούς τους λόγους αναγκάζονται ή επιθυμούν να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Χωρίς να κρίνουμε αν αυτό είναι καλό ή κακό, παραδεχόμαστε πως είναι κάτι που υπάρχει εδώ και χρόνια στην κοινωνία μας και αποτελεί, ίσως και μια λύση, ώστε να αποκτήσουν παιδιά άνθρωποι που ενώ θέλουν να γίνουν γονείς περισσότερο από καθετί, δεν μπορούν.

Για να φτάσει μάλιστα ένα ζευγάρι στο σημείο να υιοθετήσει ένα παιδάκι, σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα, έχει περάσει από ένα σορό διαδικασίες και όταν επιτέλους αποκτήσει στην αγκαλιά του το μικρό πλασματάκι που του φωτίζει την ζωή, ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπο με φοβίες και κυρίως με τον τρόμο του πότε και πώς θα πουν στο παιδί ότι είναι υιοθετημένο και φυσικά, με το τι θα συμβεί αν στο μέλλον το παιδί θέλει να γνωρίσει τους βιολογικούς του γονείς. Παρά ΄το ότι επιβάλλεται σε τέτοια περίπτωση οι γονείς να έρθουν σε επαφή με κάποιον ειδικό που γνωρίζει πολύ καλά πως θα αποκαλύψουν την αλήθεια στο παιδί, σας προτείνουμε μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας αν έχετε υιοθετήσει παιδί και σκοπεύετε σύντομα να του αποκαλύψετε πως δεν είστε οι βιολογικοί του γονείς.

Σημαντική προϋπόθεση είναι η ηλικία του παιδιού. Το παιδί πρέπει να έχει την συναισθηματική ωριμότητα να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει την αναγνώριση του όρου υιοθεσίας από το παιδί. Η ειλικρίνεια και η συζήτηση είναι σίγουρα το κλειδί για μια πετυχημένη μετάβαση του παιδιού στα νέα δεδομένα. Πρέπει σίγουρα να διασφαλίσουμε την αποφυγή ψυχικού τραύματος, εξηγώντας το παιδί πως δεν έχει αλλάξει κάτι στην σχέση μας ούτε στην αγάπη μας για αυτό. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε και έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας με ειδίκευση στην παιδοψυχολογία, για να λάβετε την κατάλληλη υποστήριξη ως οικογένεια.

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS