ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η Πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελλάδας είναι γεγονός

Οι πρώτες δηλώσεις

Μπορεί να είχαμε επίγνωση του γεγονότος εδώ και μέρες, ωστόσο η επιβεβαίωση ήρθε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επίσημα πλέον, είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής δημοκρατίας.

Η εν λόγω ημέρα είναι ιστορική, αφού η Κατερίνα είναι η πρώτη γυναίκα η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα στη χώρα μας και η πρώτη που γίνεται αποδεκτή από τρία κόμματα της Βουλής. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι πως η Κατερίνα δεν πήρε όμως μόνο τις 261 ψήψους του κοινοβουλίου, αλλά και την αποδοχή και όλων των γυναικών καταρρίπτοντας με έναν τρόπο το στερεότυπο που μας θέλει ανταγωνιστικές. Η ίδια μάλιστα, κατάφερε να γίνει πηγή ελπίδας για χιλιάδες γυναίκες.

Ποια λοιπόν είναι η Κατερίνα; Η αλήθεια είναι πως η Σακελλαροπούλου δεν είναι πολιτικός με την τρέχουσα ερμηνεία του όρου. Είναι δικαστής που τίμησε για πολλές δεκαετίες το λειτούργημα και δεν μπορούσε –ακόμη και αν ήθελε– να εμπλακεί στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση. Όσο αφορά το βιογραφικό της, μπορείτε να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Μιλώντας για το νέο της αξίωμα η Κατερίνα δήλωσε, μεταξύ άλλων «Έχω πλήρη συνείδηση του βάρους που επωμίζομαι και του χρέους που αναλαμβάνω», κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο οποίος της ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της προηγηθείσας ψηφοφορίας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Προσβλέπω σε μια κοινωνία που σέβεται τα δικαιώματα, επουλώνει τα τραύματα του παρελθόντος και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Διαβεβαιώνω το Κοινοβούλιο ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την εκπλήρωση του συνταγματικού μου ρόλου», τόνισε ακόμη η κ. Σακελλαροπούλου και ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά της στο πλαίσιο που περιγράφει το Σύνταγμα σε συνεννόηση με το κοινοβούλιο, την κυβέρνηση και τα κόμματα, επιδιώκοντας τη μέγιστη δυνατή συναίνεση.

Τόνισε επίσης πως «η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση της θέσης αυτής αποτελεί η διασφάλιηση της κυριαρχίας της και των εδαφικών της δικαιωμάτων».

Με πληροφορίες από την Kathimerini.gr

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X