ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Πρόεδρος της Βουλής στα βραβεία WiZ 50 BEST Restaurants

Τι δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, αναφορικά με την εξέλιξη της κυπριακής γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια

Άννα Πολυβίου

Το βράδυ της Δευτέρας, 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά η τελετή ανάδειξης των «WiZ 50 BEST Restaurants». Ο κορυφαίος οδηγός διασκέδασης WiZ GUIDE, ο Όμιλος SppMedia και η Τράπεζα Κύπρου διοργάνωσαν τη λαμπερή αυτή γιορτή της κυπριακής εστίασης, για τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου για το 2023, στο Ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Στη νούμερο ένα θέση αναδείχθηκε το L’atelier Robuchon, το οποίο βρίσκεται στη Μαρίνα της Αγίας Νάπας, καθώς απέσπασε τις υψηλότερες βαθμολογίες των κριτών, τόσο σε γευστικό επίπεδο, όσο και στη σχέση αξίας – τιμής, δεδομένο το οποίο οι 12 κριτές λάμβαναν σοβαρά υπόψη καθ΄ όλη τη διάρκεια της γευστικής – κριτικής τους διαδρομής στα εστιατόρια που επισκέπτονταν. Στόχος του θεσμού «50 BEST Restaurants» αποτελεί η δημιουργία κινήτρων στη συνεχώς αναβαθμισμένη τοπική βιομηχανία εστίασης που να στηρίζεται πρωτίστως στην επιστημοσύνη, την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια.

Το παρών τους στη λαμπερή βραδιά της κυπριακής γαστρονομίας έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία παρέδωσε στο L’atelier Robuchon το πρώτο βραβείο.

Κατά την ομιλία της πριν τη παράδοση του πρώτου βραβείου, η κα Αννίτα Δημητρίου ανέφερε πως τέτοιοι θεσμοί είναι που αναδεικνύουν ανθρώπους που μέσα από δ΄΄υσκολες συγκυρίες καταφέρνουν να ξεχωρίζουν και να προάγουν την ποιοτική γαστρονομία. Δήλωσε πως το φαγητό είναι ανάγκη, αλλά κυρίως είναι απόλαυση, κυρίως τα τελευταία χρόνια όπου οι έξοδοι σε κάποιο εστιατόριο έχουν αυξηθεί. Συμπλήρωσε πως, «Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει άλματα στον τομέα της γαστρονομίας στη χώρα μας, έχουμε όμως ακόμα απόσταση να διανύσουμε για να καταστούμε γαστρονομικός προορισμός. Η στήριξη της ποιοτικής αναβάθμισης των ντόπιων παραγωγών, η τυποποίηση των παραδοσιακών μας προϊόντων, η προσέλκυση τεχνογνωσίας από το εξωτερικό, αλλά και η υποστήριξη των νέων ανθρώπων, πρέπει να είναι οι προτεραιότητές μας για να πετύχουμε ένα πιο βιώσιμο, υγιές, και με σεβασμό στο περιβάλλον μέλλον για τον τόπο μας».

Τόνισε, επιπρόσθετα, πως με το να επιβραβεύεται και να βραβεύεται η προσπάθεια και το έργο των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από την εστίαση, μόνο εξέλιξη μπορεί να φέρει στον τομέα της γαστρονομίας και κίνητρα για περαιτέρω αναβάθμιση. «Σε αυτή την εξίσωση φυσικά, εξίσου σημαντική είναι και η συνεισφορά θεσμών όπως τα WiZ 50 Best Restaurants». 

Χορηγοί των Wiz Guide 50 Best Restaurants

Τράπεζα Κύπρου

Acqua Panna

S.Pellegrino

Κρασί Παπαγιαννάκος

Petrolina

Ακολουθεί βίντεο από τις δηλώσεις της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, στα βραβεία WiZ 50 BEST Restaurants.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS