ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η τελική κατάταξη των WiZ 50 Best Restaurants 2023

Δείτε την λίστα με τους νικητές

Wiz Guide

Το WiZ Guide και η Τράπεζα Κύπρου παρουσιάζουν την απόλυτη λίστα με την ελίτ της κυπριακής εστίασης.

Δείτε πιο κάτω την τελική κατάταξη με τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια της Κύπρου, από το σύνολο των 1834 εστιατορίων του νησιού που είναι καταχωρημένα στο WiZ, όπως τα ανέδειξαν μετά από μυστικές γευσιγνωσίες οι 12 κριτές του θεσμού. Η σειρά κατάταξης ανακοινώθηκε στη λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024, στο HILTON, στη Λευκωσία.

 

1
L’ATELIER ROBUCHON

Διεθνής
Λεωφ. Αγίας Θέκλας 52, Μαρίνα Αγίας Νάπας
23300570
Executive σεφ: David Alves
Σεφ: Mathieu Desbat

Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, μεταφέρει αισθητικά και γευστικά μια πολύ καλή εκδοχή του πρωτότυπου εστιατορίου στο Παρίσι. Άψογο φαγητό, πιάτα εκλεπτυσμένα και τολμηρά όπου η βαθιά νοστιμιά και η υψηλή τεχνική βαδίζουν πλάι πλάι, υμνώντας το πνεύμα του αείμνηστου σεφ Joel Robuchon. Αξεπέραστες γεύσεις το amuse bouche με τρούφα και παρμεζάνα, το άριστα ψημένο περιστέρι, το εξαιρετικό guanaja στο φινάλε. Υπέροχη ατμόσφαιρα, επαγγελματικό και αποτελεσματικό σέρβις, σομελιέ για wine pairing με απίστευτες γνώσεις, είναι ένα εξαιρετικό fine dining εστιατόριο που προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

 

2
SEASONS ORIENTAL

Έθνικ
Four Seasons Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 67-69, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός   
25858000
Head σεφ: Guan Ruijong

Ασιατικό fine dining, παραμένει διαχρονική αξία στον εστιατορικό χάρτη του νησιού. Με καλά σχεδιασμένο μενού και προχωρημένη παρουσίαση,  συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αίσθηση αλλά ποτέ σε βάρος της γεύσης. Αρωματική σούπα με θαλασσινά, υπέροχα Dumplings που εκπλήσσουν με τη γέμισή τους και εξαιρετική πάπια Πεκίνου μεταξύ άλλων. Υποδειγματικό σέρβις από το ευγενέστατο και πρόσχαρο προσωπικό, αξιοζήλευτη λίστα κρασιών από τον κυπριακό και διεθνή αμπελώνα.

 

3
ΜΠΕΜΠΑ 

Μεσογειακή

Πινδάρου 2, Λευκωσία
22252626
Head σεφ: Βαρνάβας Ηλία

Ο Θωμάς Μπέκας και ο Βαρνάβας Ηλία κέρδισαν το δύσκολο στοίχημα της μεσογειακής κουζίνας, σε μια εποχή όπου το όλο hype στο νησί επικεντρώνεται σε μια γευστική επιστροφή στις «ρίζες» της Μεσογείου με ένα twist. Με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χωρίς κολλήματα, μοντέρνα χωρίς εκζήτηση, έγινε προορισμός από την πρώτη μέρα υπογραμμίζοντας τη σημασία των γεύσεων. Μπολιασμένες με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και συνεργασίες με μικροπαραγωγούς. Το σέρβις σπιρτόζικο και χαμογελαστό, θα σας καθοδηγήσει στη φιλοσοφία του μενού που έχει και πιάτα ημέρας με έντονη προσωπικότητα, τα οποία συνδυάζονται με μια καλή λίστα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα. Μεγάλο ατού η πίσω γοητευτική αυλή, σημείο αναφοράς για όλη τη mainstream σκηνή της πόλης.

 

4
SENTIO

Μεσογειακή
Στασάνδρου 13, Λευκωσία
22322324

Ένα σύγχρονης αντίληψης μεσογειακό μπιστρό παρουσίασε ο ταλαντούχος σεφ Ανδρέας Γιαγκουλλάς (εκ των ιδιοκτητών), ισχυροποιώντας το θετικό του αποτύπωμα στον γαστρονομικό χάρτη της Λευκωσίας. Ατμόσφαιρα κομψή και μίνιμαλ με την υπογραφή του MOB Design Studio, γεύσεις με μοντέρνο μεσογειακό χρώμα και επιρροές από τη μεσανατολίτικη και ασιατική κουζίνα, πολύ καλές τεχνικές. Έξτρα απόλαυση το αρνάκι φρικασέ, από τις πιο νόστιμες γεύσεις στο μενού. Η λογική των πιάτων είναι to share, τα κοκτέιλ αποτελούν ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο, το σέρβις φιλικό και αποτελεσματικό. Από τα εστιατόρια που θες να ξαναπάς.

 

5
LPM 

Μεσογειακή
Parklane Resort & Spa, Γιάννου Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός
25862222
Head Chef: Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης

Ένα ολόλευκο περιβάλλον κυριαρχεί στο εστιατόριο του international brand. Το μενού μεσογειακό comfort food με πιάτα γαλλικού μπιστρό και ιταλικής τρατορίας, σε τιμές Michelin εστιατορίου. Υποδειγματική τερίνα foie gras σε γεύση και τρόπο σερβιρίσματος, υπέροχα σε υφή τα νιόκι με φρέσκια ντομάτα και μελωμένη μυρωδάτη σάλτσα, εξαιρετικό carpaccio μοσχαριού σε ποιότητα και κοπές, εξαιρετική η crème brulle και το pain perdu. Γενικά, μια πολύ καλή εικόνα για το εστιατόριο του ξενοδοχείου Parklane.

 

6
POLO (THE)

Διεθνής
Alasia Boutique Hotel, Χαϊδαρίου 6, Λεμεσός
25332000
Σεφ: Χριστόδουλος Θεοφάνους

Στο κομψό fine dining εστιατόριο του Alasia Boutique Hotel, ο ταλαντούχος σεφ Χριστόδουλος Θεοφάνους ξεδιπλώνει μια κουζίνα μοντέρνα και ιδιοσυγκρασιακή. Τεχνικές αιχμής συναντούν παραδόσεις αιώνων, σε πιάτα δουλεμένα με απόλυτο επαγγελματισμό, ρίζες στη Μεσόγειο, σύγχρονη εμφάνιση, εποχιακό προσανατολισμό και κοσμοπολίτικο βλέμμα. Πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, ιδιαίτερα φροντισμένη λίστα κρασιών, σωστή καθοδήγηση για wine pairing και άριστη εξυπηρέτηση. Από τα ακριβά εστιατόρια που δικαιολογούν αδιαμφισβήτητα το ενδιαφέρον.

 

7
ΤΟΠΙΚΑ MEZE BAR 

Μεσογειακή
Χριστόδουλου Σώζου 2Γ, Λευκωσία
94041900
Σεφ: Νίκος Γκούμπλιας

Συνδυάζει απροσδόκητα το παραδοσιακό με το νέο, σε μια κουζίνα με μεσογειακό προσανατολισμό και κυπριακό twist. Νόστιμα πιάτα (ψάρι και κρέας), με ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές και vegan επιλογές, αρμονία στις γεύσεις με εξαιρετικές πρώτες ύλες, φρέσκα τοπικά προϊόντα και βιολογικά με ονομασία προέλευσης. Από τα καλύτερα πιάτα του το χταπόδι με φάβα, οι τηγανιτές πατατούλες με μαγιονέζα τρούφας και καπνιστή πάπρικα, το κυπριακό μπον φιλέ και η σούπα τραχανά με κολοκύθα, που συνδυάζονται με μια εκτενή λίστα κρασιών από κυπριακές και ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέροντα κοκτέιλ. Πολύ φιλική εξυπηρέτηση με γνώση των πιάτων, είναι μια value for money εστιατορική επιλογή. 

 

8
FARMYARD (THE)

Έθνικ
Κάθηκας, Πάφος
70009696
Head σεφ: Σάββας Ιακωβίδης

Εξαιρετικό ασιατικό comfort food, δίνει νέα ώθηση στον γαστρονομικό χάρτη της περιοχής. Σε χώρο που αισθητικά μοιάζει με ταβέρνα, προσφέρει ένα εντυπωσιακό μενού από Dim-sum πιάτα άψογα εκτελεσμένα, με φρεσκότατες πρώτες ύλες, λαχανικά και βότανα δικής τους παραγωγής. Best seller τα Dumplings ίσως τα καλύτερα του νησιού. Ευγενέστατο και προσωποποιημένο σέρβις, με καταγραφή υλικών σε όλα τα πιάτα για αποφυγή αλλεργιών,  επιλεγμένη λίστα κρασιών και μεγάλη γκάμα από Gins, είναι από τα εστιατόρια που επιστρέφεις.

 

9
RAFAEL'S PIZZA 

Pizza
Ανδρέα Ζάκου 3, Λεμεσός
99402650
Σεφ: Ραφαήλ Γιαγκουδάκης

Πλησιάζοντας στη self-service pizzeria δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι η πίτσα που θα παραγγείλεις στο χαρτόκουτο είναι μία από τις νοστιμότερες που έχεις φάει, αντάξια με τις καλές ιταλικές και ναπολιτάνικες. Όχι μόνο επειδή το ζυμάρι είναι όσο πρέπει τραγανό και υπέροχο σε υφή, αλλά και επειδή η σάλτσα, τα τυριά, οι πρώτες ύλες γενικά είναι κορυφαίες. Εξαιρετική η πίτσα με προσούτο και μανιτάρια με πεντανόστιμη σάλτσα, state of the art εκείνη με μορταδέλα Μπολόνιας, μπόλικη και εξαιρετικής ποιότητας, με άφθονο φρέσκο χαλεπιανό τριμμένο από πάνω.

 

10
ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΕΣ (ΟΙ)

Κυπριακή
Αρχ. Μακαρίου Γ' 110, Λακατάμια, Λευκωσία
22381822
Σεφ: Αντρούλλα Καρύδη, Μαρία Γεωργίου

Περιποιημένη ταβέρνα με αντιπροσωπευτικά πιάτα της κυπριακής κουζίνας φτιαγμένα όπως πρέπει να είναι, από τα έμπειρα χέρια δύο αδερφών με διαλεγμένες πρώτες ύλες. Δύο μαγείρισσες οι οποίες όχι απλά μαγειρεύουν νόστιμα, αλλά έχουν βάλει στις συνταγές «ρίζες» από Μικρά Ασία και ένα touch ελαφράδας. Φρέσκα λαχανικά, παρθένο ελαιόλαδο και μοσχοβολιστά μυρωδικά, τραγανές τηγανητές πατάτες χωρίς ίχνος λαδίλας, μυρωδάτο και αρκετά ελαφρύ πομπάρι, πεντανόστιμες σεφταλιές όσο πρέπει λιπαρές, κουπέπια με ανατολίτικη χροιά, νόστιμοι αλάδωτοι κολοκυθοκεφτέδες με κριθαράκι. Λίστα κρασιών με ετικέτες από Κύπρο και Ελλάδα, ευγενικό και γρήγορο σέρβις, είναι μια πολύ καλή, τίμια εκδοχή ποιοτικής τοπικής κουζίνας. 

 

11
M FUSION
Διεθνής
Four Seasons, Αμαθούντος 65, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25858000
Σεφ: Σταύρος Κακοφεγγίτης

H κομψή βεράντα με τη μίνιμαλ αισθητική και την ειδυλλιακή θέα, σκηνογραφεί γοητευτικά το κοσμοπολίτικο pan-asian εστιατόριο στο πολυτελές Four Seasons. Η δημιουργική κουζίνα του σεφ Σταύρου Κακοφεγγίτη ακολουθεί τη λογική του sharing-style και προσφέρει μια γευστική εμπειρία. Πιάτα με σύγχρονη αισθητική και επιλεγμένες πρώτες ύλες, φανταστικά τα tartare σολομού και τόνου, εξαιρετικό το Wagyu beef steak. Ιδιαίτερα φροντισμένη λίστα κρασιών, όπως σε όλα τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, ευφάνταστα κοκτέιλ, φιλική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση. 

 

12
SALT & FIRE 
Διεθνής
Κυριάκου Μάτση, Άγιος Ιωάννης Μαλούντας, Λευκωσία
22435323
Σεφ: Γιώργος Χειμωνίδης, Χρήστος Χειμωνίδης

Σε ένα ατμοσφαιρικό steakhouse εκτός πόλης, με φροντισμένο κήπο και χαμηλό φωτισμό, οι αδελφοί Χειμωνίδη συνδυάζουν μνήμες, γεύσεις και εμπειρίες που βασίζονται στην απλότητα και την ποιότητα των υλικών. Περίφημα φιλέτα Black Angus και Ribeye από ΗΠΑ και Αυστραλία με εξαιρετικά σιτέματα, κοπές και σωστό ψήσιμο, είναι βελούδο στον ουρανίσκο και προσφέρουν μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Σπέσιαλ η burata και τα σπαράγγια, ευχάριστη έκπληξη τα στρείδια στα κάρβουνα. Εξαιρετικό σέρβις, διαλεγμένη κάρτα κρασιών και με κυπριακές ετικέτες. Από τα ακριβά εστιατόρια που δικαιολογούν αδιαμφισβήτητα το ενδιαφέρον.

 

13
MAISON ANEMI 
Διεθνής 
Αμαθούντος 28, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25813000
Σεφ: Χρίστος Ησαΐας

Κομψό all day bristot με παριαζιάνικο αμπιάνς, εντός του Anemi Concept Store στην παραλιακή της Λεμεσού. Το λιτό αλλά περιεκτικό μενού περιλαμβάνει νόστιμα πιάτα της κλασικής γαλλικής κουζίνας και μερικά σπέσιαλ, με σύγχρονη αισθητική και καθαρές γεύσεις. Όλα φτιαγμένα με εποχιακές φρεσκότατες πρώτες ύλες και βιολογικά λαχανικά από ντόπιους παραγωγούς. Η περιεκτική κάρτα κρασιών, τα ωραία κοκτέιλ στην μπάρα και η άψογη εξυπηρέτηση στο σέρβις, συμπληρώνουν τη πολύ θετική εικόνα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει. Παρέα με τον μοδάτο κόσμο της πόλης και εγχώριες διασημότητες.  

 

14
ΠΟΤΑΜΟΣ 
Κυπριακή
Καμπί, Λευκωσία
22643315
Σεφ: Μηλίτσα Γιασεμή 

Εξοχική ταβέρνα με γνήσια τοπική κυπριακή κουζίνα. Μια οικογενειακή υπόθεση με τον Σωτήρη Γιασεμή να διατηρεί όλη την εικόνα της υπαίθρου: κλασικές νόστιμες συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας από τα χέρια της μητέρας του Μηλίτσας, εξαιρετικές πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής, με φρεσκότατα χορταρικά από το περιβόλι τους και κυπριακό brunch τα πρωινά. Best seller οι εξαιρετικοί ανθοί. Στα συν τα πολλά σπιτικά γλυκά και το καλωσόρισμα εν είδει ορεκτικών με τσιμπήματα. Μία εστιατορική επιλογή για καλή παραδοσιακή κουζίνα, μακριά από τετριμμένες συνταγές.

 

15
VASSOS PSAROLIMANO  
Ψάρι - Θαλασσινά
Λιμάνι, Αγία Νάπα
23721884 

Δημοφιλής ψαροταβέρνα το λιμανάκι Αγίας Νάπας, θαλασσινός αέρας, βεράντα με θέα και ευγενικό σέρβις χωρίς καθυστέρηση. Υπερβολικά μεγάλο μενού με φρέσκο ψάρι, στρείδια tartare, carpaccio, ceviche, sushi και κρεατικά αλλά και πιάτα που δεν έχουν θέση σε ψαροταβέρνα όπως πίτσες και burger. Εξαιρετική σχάρα, υστερούν τα παναρισμένα τηγανητά, εντυπωσιάζουν τα ρουστίκ επιδόρπια. Αξιόλογη κάρτα κρασιών με έμφαση σε κυπριακές ετικέτες, αρκετές επιλογές σε ποτήρι. Κοσμοσυρροή το καλοκαίρι μετά το μπάνιο. 

 

16
NEREA
Ψάρι - Θαλασσινά
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Σεφ: Πάνος Πέτρου

Η νέα προσθήκη του πολυτελούς Amara για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Εξαιρετικοί συνδυασμοί γεύσεων με βάση αγνά υλικά, άψογα ψησίματα, πιάτα με σύγχρονες τεχνικές και πρωτότυπες συνθέσεις από τον σεφ Πάνο Πέτρου και την ομάδα της κουζίνας. Με vegan επιλογές, kids friendly μενού και τη δυνατότητα να σερβίρεται το ψάρι όπως ακριβώς το επιθυμεί ο πελάτης. Διακριτική πολυτέλεια, ελκυστικό περιβάλλον με θέα τη θάλασσα, εκτενής λίστα κρασιών, σέρβις υψηλού επιπέδου. Από τα ακριβά εστιατόρια που επιστρέφεις για την ποιότητα. 

 

17
ΚΟΥΤΣΟΝΙΚΟΛΙΑΣ
Κυπριακή
Καλό Χωριό, Λάρνακα
99651818
Σεφ: Κωνσταντής Κτώρης, Σοφία Κτώρη

Σε ένα γραφικό ταβερνάκι-νοσταλγία στο Καλό Χωριό Λάρνακας, κρύβεται ένας κρυμμένος θησαυρός της κυπριακής γαστρονομίας. Συναισθηματική κουζίνα, πολλά και ενδιαφέροντα παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, καρπασίτικες αναφορές, πρώτης τάξεως υλικά και εποχικά λαχανικά που αναδεικνύουν τις γεύσεις. Διάσημο το ρίφι που στεγνώνει για μέρες και το οφτό της τερατσιάς. Λιτή κάρτα κρασιών με κυπριακές ετικέτες, ζεστή υποδοχή, φιλική εξυπηρέτηση και εξαιρετικές τιμές. Στέκεται ως το λαμπρό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν και άλλες παραδοσιακές ταβέρνες της χώρας μας.

 

18
SERA BY ETTORE BORTINI
Μεσογειακή
Four Seasons Hotel, Αμαθούντος 67-69, Λεμεσός
25858000
Executive σεφ: Ettore Bortini

Το ατμοσφαιρικό και πολύ upscale εστιατόριο του ξενοδοχείου Four Seasons προτείνει ένα μενού ωδή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα, το οποίο υπογράφει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι, με κυρίαρχα στοιχεία την καθαρότητα των γεύσεων, την εποχικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών. Το Sera by Ettore Botrini κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο με τις γεύσεις του, αλλά και με το μοντέρνο design και το εκλεπτυσμένο του στυλ -ο χώρος φέρει την υπογραφή των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων-σχεδιαστών Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη. Ένα καλό εστιατόριο, με εκτενής λίστα κρασιών και εξαιρετικό σέρβις αντίστοιχο ενός καλού Mισελενάτου. Κάθε μεσημέρι Κυριακής σερβίρει αυθεντικά ιταλικά πιάτα.

 

19
BISTROT 55  
Διεθνής
Ελευθερίας 55, παλιά Λεμεσός
25212100
Σεφ: Jack Yiannakou

Αισθητά ανανεωμένο το εστιατόριο στα πέριξ του Κάστρου Λεμεσού, κρατά μια αστική κομψότητα και αισθητική με πολύ καλή εξυπηρέτηση. Ο σεφ Jack Yiannakou προτείνει σύγχρονη γαστρονομική κουζίνα με προσεγμένα πιάτα και vegan επιλογές, καλές τεχνικές, εποχιακά υλικά, αρκετά κυπριακά προϊόντα και ΠΟΠ. Πολύ νόστιμο το χτένι crudo, ωραίο το Beetroot rose, εξαιρετικό το ραβιόλι άγριων μανιταριών με φουντούκι, τρούφα και σος αναρής, ένα best seller πιάτο του σεφ που βρίσκεται και στο νέο μενού, πολύ ωραία τα επιδόρπια. Αν δεν θα κάνεις wine pairing, το κρασί το επιλέγεις ο ίδιος από την κάβα με τη βοήθεια σομελιέ, από τον διεθνή και τον κυπριακό αμπελώνα.   

 

20
GRILL ROOM (THE)
Διεθνής
Amathus Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός
25832000
Σεφ: Σάββας Σάββα

Κομψό με ωραία αισθητική  και ατμοσφαιρική βεράντα που ατενίζει στη θάλασσα στο πολυτελές Amathus Hotel, σε μια περιοχή που συγκεντρώνει μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Στο μενού δίνεται έμφαση στο κρέας περιλαμβάνοντας όλη τη διεθνή αφρόκρεμα των ποικιλιών, με καλές κοπές και ψησίματα και σωστή καθοδήγηση από τον μετρ. Εξαιρετική λίστα κρασιών από τον Παλαιό και τον Νέο κόσμο, διαλεγμένες κυπριακές ετικέτες και wine pairing από σομελιέ.

 

21
DIONYSUS MANSION
Κυπριακή
16ης Ιουνίου 1943, Λεμεσός             
25222210
Σεφ: Δημήτρης Χαϊδεμένος

Πετρόκτιστη έπαυλη με ατμοσφαιρική σάλα και μια ωραία πράσινη αυλή το καλοκαίρι. Ο σεφ Δημήτρης Χαϊδεμένος προτείνει μια σύγχρονη κυπριακή κουζίνα, τη συνδυάζει με ελληνικές γεύσεις και με προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Θετικά προσκείμενες οι ονομαζόμενες ετικέτες στα πιάτα με τοπικά προϊόντα και παραγωγούς. Αξίζει να δοκιμάσεις Dumplings λευκαρίτικου ταβά, γκιόζα με χαλούμι και γκουακαμόλε μπιζέλι με σάλτσα σταφυλόμελου teriyaki και μους δυόσμου, σμυρναίικα χορτοφαγικά σουτζουκάκια με εικονικό ριζότο κουνουπίδι και αργοψημένο κότσι φάρμας Πισσουρίου με πουρέ κολοκάσι Σωτήρας. Ενημερωμένη λίστα κρασιών, περιλαμβάνει και τον κυπριακό αμπελώνα, εξαιρετική εξυπηρέτηση.

 

22
ELIA BACKYARD
Ελληνική
Βασιλέως Παύλου, Λάρνακα
24642522
Σεφ: Ραφαέλ Γερολεμόπουλος

Το καταπράσινο μονοπάτι που οδηγεί στην όμορφη αυλή σκηνογραφεί γοητευτικά το εστιατόριο. Το μενού κινείται στα μονοπάτια της ελληνικής κουζίνας, ο σεφ σέβεται την παράδοση, προσθέτει τις δικές του γευστικές πινελιές και τα πιάτα βασίζονται σε προϊόντα από την Ελλάδα, μπολιασμένα με αρκετά φρέσκα τοπικά υλικά. Χειροποίητες αλοιφές, ενδιαφέρουσα η τηγανιά μανιταριών με καβουρμά, εύγευστα τα σκιουφικτά Κρήτης με φέτα, ελιές, κουτρούβι, ντομάτα και ρίγανη, το κότσι με μους γλυκοπατάτας έλειωνε στο στόμα. Με ενημερωμένη λίστα κρασιών, είναι μια πολύ καλή προσθήκη στην παραλιακή πόλη.

 

23
TOCAYO
Έθνικ
Πρεβέζης 10, Λευκωσία
70088089
Executive σεφ: Ανδρέας Ανδρέου 

Μίνιμαλ concept και καλά vibes, είναι από τις σταθερές γαστρονομικές αξίες της πρωτεύουσας. Η fusion κουζίνα που επιμελείται ο σεφ Ανδρέας Ανδρέου είναι προσανατολισμένη στις γεύσεις της νοτιοανατολικής Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Δημιουργικά πιάτα με επιλεγμένες πρώτες ύλες (αλλά και μικρά ατοπήματα στις σαλάτες), και με χορτοφαγικές/ vegan επιλογές. Κορυφαία τα bao buns μια πανδαισία υφών και γεύσεων, εξαιρετικά τα επιδόρπια. Εκτενής λίστα κρασιών από τον Παλαιό και τον Νέο Κόσμο εν απουσία κυπριακών, και δημιουργικά κοκτέιλ από την ομάδα του Lost & Found. 

 

24
ROUS 
Διεθνής
Κυριάκου Μάτση 16, Άγιοι Ομολογητές, Λευκωσία
22760720
Executive σεφ: Ιάκωβος Γιαννακού
Head σεφ: Μίλτος Μιλτιάδους

Είναι από τα εστιατόρια που έφεραν νέα δεδομένα στη γαστρονομική σκηνή της Λευκωσίας. Κομψό στυλ, προσεγμένο art de la table, η κουζίνα του φέτος κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης μεσογειακής. Ο executive σεφ Ιάκωβος Γιαννακού είναι ο δημιουργός του μενού και ο σεφ Μίλτος Μιλτιάδους επικεφαλής της κουζίνας. Τα πιάτα με σύγχρονη αισθητική, καλή τεχνική στις εκτελέσεις και φρέσκες πρώτες ύλες. Ιδιαίτερα φροντισμένη λίστα κρασιών εν απουσία κυπριακών ετικετών, αξιόλογες προτάσεις αρμονίας, ευγενικό και αποτελεσματικό σέρβις. 

 

25
ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ» (ΤΟ)
Μεσογειακή
Μετοχίου 38, Λευκωσία
99075151
Σεφ: Μπάμπης Καραούζας

Τη συναισθηματική κουζίνα με τις ελληνικές αναφορές του γνωστού εστιατορίου της Λευκωσίας ανανέωσε ο έμπειρος σεφ Μπάμπης Καραούζας, ο οποίος ανέλαβε κουζίνα διατηρώντας τον ίδιο προσανατολισμό. Γεύσεις καθημερινές και γνώριμες δοσμένες αλλιώς, πιάτα με προσωπικές πινελιές χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους και φρέσκα υλικά. Πολύ καλά τα ζουμερά μπιφτεκάκια με λίγη ένταση στα καρυκεύματα, η καλοψημένη και σε καλό μέγεθος μοσχαρίσια μπριζόλα και το τρυφερό κοτόπουλο. Καλή υποδοχή και εξυπηρέτηση, περιεκτική λίστα κρασιών και με κυπριακές ετικέτες. 

 

26
JASMINE GASTROBAR 
Διεθνής
Αρχ. Μακαρίου ΄Γ 310, Λακατάμια, Λευκωσία
96616161
Σεφ: Mahmoud Dlbani

Bar restaurant με μίνιμαλ αισθητική, αναβαθμίζει γαστρονομικά την περιοχή. Ανανεωμένη, πολυσυλλεκτική κουζίνα, διαλεγμένες πρώτες ύλες κάποιες με ονομασία προέλευσης και φινετσάτα πιάτα με σύγχρονη διάσταση, γευστικό βάθος και νοστιμιά. Tacos με σπιτικά φαλάφελ, bon bon άγριων μανιταριών, tartare σολομού και τόνου με μίριν, Ribeye yakitori αλλά και sushi rolls μερικές από τις επιλογές. Φιλικό και αποτελεσματικό σέρβις, μικρή κάρτα κρασιών, κλασικά και signature κοκτέιλ.

 

27
WOLFGANG’S STEAKHOUSE
Διεθνής
Λεωφ. Αμαθούντος 2, Μουτταγιάκα, Λεμεσός
70004515
Σεφ: Θεόδωρος Νιάκας

Το πρώτο εστιατόριο του αμερικανικού steakhouse στην Ευρώπη, με ωραία σάλα και ελκυστικό αέρα κομψής πολυτέλειας. Στο μενού πρωταγωνιστεί το steak, με μεγάλη γκάμα σε κοπές, συμπληρώνεται με ψάρια και θαλασσινά. Το βοδινό σιτεύεται με ξηρή ωρίμανση σε ειδικούς χώρους, είναι νόστιμο και σωστά ψημένο: Porterhouse, New York Sirloin, Pecan Pie, Ribeye και Filet Mignon, με σήμα κατατεθέν το USDA Prime Black Angus. Ενημερωμένη, μεγάλη λίστα κρασιών με σομελιέ και signature κοκτέιλ.

 

28
RISTORANTE LOCATELLI 
Μεσογειακή
Amara Hotel, Αμαθούς 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός
25442222
Executive σεφ: Giorgio Locatelli

Με τη σφραγίδα του πολυβραβευμένου σεφ Giorgio Locatelli, προσφέρει μια σύγχρονη κουζίνα που ενσωματώνει την ιταλική κουλτούρα με πινελιές τοπικών μεσογειακών γεύσεων. Νόστιμα πιάτα με τεχνική, πολύ καλά υλικά και εξαιρετική παρουσίαση, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά, extra παρθένο ελαιόλαδο και εποχιακές σπεσιαλιτέ. Εκτενής λίστα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα, άψογη εξυπηρέτηση.

 

29
COLUMBIA SUN
Μεσογειακή
Lady’s Mile, Ακρωτήρι, Λεμεσός
25321700
Σεφ: Κωνσταντίνος Μουζής

All day καλοκαιρινό beach bar εστιατόριο του ομίλου Columbia Restaurants. Κουζίνα υψηλής αισθητικής και γεύσης, με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φροντισμένη λίστα κρασιών. Στο επίκεντρο το ψάρι και τα θαλασσινά αλλά διευρυμένο και στα steaks, ξεχωριστό sushi bar. Όλα τα πιάτα φτιαγμένα με ένα ιδιαίτερο στοιχείο, ξεχωρίζουν τα ωμά (ceviche, tuna tartare και sashimi), το μεγάλο άσπρο ψάρι και τα φιλέτα βοδινού. Η χαρά της γαστρονομικής απόλαυσης στο ομορφότερο ίσως τοπίο της Λεμεσού, λίγα μέτρα από το κύμα του Lady’s Mile.

 

30
THETA MEDITERRANEAN
Μεσογειακή
Φάρου 1, Περβόλια, Λάρνακα
99774433
Executive σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου

Κομψό θαλασσινό εστιατόριο, με ψάθινο υπόστεγο και κοσμοπολίτικη αύρα, ανεβάζει τον πήχη στον εστιατοριακό χάρτη της περιοχής. Πιάτα μεσογειακού προσανατολισμού από τον executive σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που υπογράφει το μενού, καθαρές γεύσεις και έμφαση στις πρώτες ύλες. Νόστιμες αλοιφές, φρέσκιες σαλάτες, θαλασσινά και ψάρια ημέρας με γνώση στις τεχνικές και στο ψήσιμο.

 

31
PRALINA EXPERIENCE
Μεσογειακή
Στασικράτους 31 Λευκωσία
22665588
Executive σεφ: Ηλίας Αριστοτέλους

Φινετσάτο all day με μοντέρνο design από τον όμιλο εταιρειών Ζορπάς. Το μεσογειακού προσανατολισμού μενού υπογράφει ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους, με πιάτα που ανανεώνονται και καλές πρώτες ύλες. Εντυπωσιακή κάρτα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο head sommelier Βάσος Μανώλη με ετικέτες από όλο τον κόσμο και με επιλογές από τις καλύτερες κυπριακές. Ευγενικοί σερβιτόροι, γρήγορη εξυπηρέτηση που κρατά το επίπεδο ψηλά. Σταθερό hit στη Λευκωσία και με εστιατόριο στη Λεμεσό.

 

32
ALLEY
Μεσογειακή
Τοσίτσα 2, παλιά Λεμεσός
99402221
Σεφ: Χριστόφορος Τοφαρίδης 

Μινιμάλ comfort εστιατόριο, με διαμορφωμένη ευρύχωρη αυλή σε ένα ήσυχο δρομάκι στην καρδιά της Λεμεσού. Στη κουζίνα ο Χριστόφορος Τοφαρίδης κρατά μεσογειακό προσανατολισμό, ποντάρει στην ποιότητα και την ευρηματικότητα, βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες και αναδεικνύει τα καλύτερα συστατικά. Το λιτό μενού αλλάζει συχνά με τις εποχές, νόστιμα πιάτα αποκλειστικά με τοπικά και φρέσκα υλικά και με vegan επιλογές.  

 

33
RIVA BEACHHOUSE
Αγίας Θέκλας 52, Αγία Νάπα
23250025
Executive σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης
Head σεφ: Πέτρος Μπραϊκίδης 

Φινετσάτο all-day beach house στη δυτική πλευρά της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Μοντέρνος χώρος με πανοραμική θέα, πισίνα και άμεση πρόσβαση σε οργανωμένη παραλία. Το μενού υπογράφει ο executive σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, τα ηνία της κουζίνας κρατά ο σεφ Πέτρος Μπραϊκίδης. Απολαυστικά πιάτα με γεύσεις επηρεασμένες από κάθε γωνιά του κόσμου. Ενδιαφέρουσα η signature σαλάτα green mystikanza, εξαιρετικό το sushi από φρέσκο σολομό, αγαπημένο το llinguini gambero rosso, υπέροχο το cheesecake καραμέλας. Φιλική και αποτελεσματική εξυπηρέτηση, place to be το καλοκαίρι. 

 

34
OLD NEIGHBORHOOD (THE)
Ψάρι - Θαλασσινά
Αγκύρης 14, Λεμεσός
25376082 

Cult ψαροταβέρνα με πολύ λίγα τραπέζια και φολκλόρ ντεκόρ πίσω από το Κάστρο, ήταν για χρόνια καλά κρυμμένο μυστικό των Λεμεσιανών. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Σαββίδης διαλέγει καθημερινά από νωρίς σπαρταριστό ψάρι από τις ψαρόβαρκες και σε κερδίζει με τη πρώτη μπουκιά μαζί με φρέσκια σαλάτα, χειροποίητες αλοιφές και ζεστή πίτα. Υπέροχο χταπόδι και καλαμάρι σχάρας από τα ορεκτικά, εξαιρετικό άσπρο ψάρι στη σχάρα. Από τα μέρη που επιστρέφεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

35
ΚΟΥΤΟΥΡΟΥ
Μεσογειακή
25 Μαρτίου, Πάφος
26952953
Σεφ: Δημήτρης Νικολάου

Σε ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτίριο με νέο-παραδοσιακή αισθητική προτείνει νόστιμες σπιτικές γεύσεις. Πιάτα που αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα και μπολιάζουν παραδοσιακές κυπριακές και ελληνικές συνταγές με τη φρεσκάδα εποχιακών υλικών. Απλές γεύσεις με αφοπλιστική νοστιμιά που ανανεώνονται, διατηρεί και μερικά best sellers πιάτα. Με δικό του ζυμωτό ψωμί, ικανοποιητική λίστα κρασιών και καλό σέρβις που όμως δείχνει σημεία κόπωσης κάτω από πίεση.

 

36
KUZUBA
Μεσογειακή
Κυριάκου Μάτση 54Α, Λευκωσία
99865444
Σεφ: Νίκος Στυλιανού

Έχει πυξίδα την ποιότητα, προτείνει μια κουζίνα με γεύσεις της κυπριακής και μεσογειακής κουζίνας, ποντάρει στην εποχικότητα και αναδεικνύει την πρώτη ύλη. Μετουσιώνει την παράδοση σε κάτι ουσιαστικό με γερές βάσεις, δημιουργεί συνεργασίες με μικροπαραγωγούς και στα πιάτα θα βρεις φρέσκα και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα. Φιλική εξυπηρέτηση με γνώσεις για τα πιάτα, ενημερωμένη λίστα κρασιών με ευρωπαϊκές ετικέτες και διαλεκτές κυπριακές, ζιβανίες και νόστιμα κοκτέιλ. Μια νέα, καλοδεχούμενη αντίληψη στη γαστρονομία της Λευκωσίας.

 

37
ΠΕΝΤΑΣΧΟΙΝΟΣ
Ψάρι - Θαλασσινά
Λεωφ. Ελλάδος, Άγιος Θεόδωρος, Λάρνακα
Σεφ: Κωνσταντίνος Θεοδώρου

Οι μοντέρνες θαλασσινές γεύσεις με ελληνικό χρώμα και το φρέσκο ψάρι, πρωταγωνιστούν στην αισθητά ανανεωμένη παραλιακή ψαροταβέρνα, η οποία φιγουράρει ως μια από τις καλύτερες στον εστιατοριακό χάρτη του νησιού. Εξαιρετικά όλα τα ωμά (tartare, ceviche, carpaccio), απίστευτα φρέσκο ψάρι από τις δικές τους βάρκες, σωστό ψήσιμο στη σχάρα και στο τηγάνι, ωραίες οι επιλογές πιάτων με twist όπως το γεμιστό καλαμάρι με φέτα. Βεράντα με θέα πάνω από τη θάλασσα, μικρή λίστα κρασιών με ετικέτες και από τον κυπριακό αμπελώνα, γρήγορο σέρβις και τιμές έξτρα λογικές για ψάρι.

 

38
MATSUHISA
Έθνικ
Amara Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 95, Άγιος Τύχωνας, Λεμεσός         
25442222
Executive σεφ: Nobu Matsuhisa
Head σεφ: Πάρις Κατσαμπής

Το international brand του Nobu στο πολυτελές Amara Hotel. Το μενού κρατάει τα βασικά χαρακτηριστικά του brandname, ένας συνδυασμός ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας που ανανεώνεται με νέες προτάσεις, δίνει έμφαση στις φρέσκες πρώτες ύλες και με όσο το δυνατόν περισσότερα κυπριακά προϊόντα. Ο χώρος όμορφος και προσεγμένος. Εξαιρετικά τα chicken teriyaki και Anticucho Ribeye steak, πολύ ενδιαφέροντα signature cocktails και premium spirits.

 

39
ΠΥΞΙΔΑ      
Ψάρι - Θαλασσινά
Μενάνδρου 5, Λευκωσία
22445636 
Σεφ: Έλλη Χατζηδημητρίου

Από τα classic εστιατόρια της Λευκωσίας για ψάρι σε ένα αρχοντικό, με vintage αισθητική, επενδύει αποτελεσματικά στις καλές και δυσεύρετες θαλασσινές πρώτες ύλες. Φρέσκα ψάρια, μαλάκια και οστρακοειδή, μαεστρία στη σχάρα και στο τηγάνι, εξαιρετική ψαρόσουπα, με το φιλόξενο πνεύμα των old fashioned σερβιτόρων. Ενημερωμένη λίστα κρασιών από τον διεθνή, ελληνικό και κυπριακό αμπελώνα. Σταθερό meeting point πολιτικών και επιχειρηματιών το μεσημέρι.

 

40
ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
Κυπριακή
Τιμίου Σταυρού 19, Παρεκκλησιά, Λεμεσός
25222444
Σεφ: Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Αναβαθμισμένη ταβέρνα με σπιτικές κυπριακές γεύσεις, φτιαγμένες όλες με μεράκι και αγάπη. Στην κουζίνα ο σεφ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σέβεται την παράδοση και την αξιοποιεί με φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά, τα περισσότερα από τοπικούς παραγωγούς. Ξεχωρίζει ο μουσακάς (διαθέσιμος και χορτοφαγικός με παραγγελία), το κλέφτικο που σερβίρετε ολόχρονα και το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς. Τρως και χαίρεσαι την τοπική κουζίνα. Το καλοκαίρι στρώνει τραπέζια δίπλα στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού και φτιάχνει σκηνικό μιας άλλης εποχής.

 

41
OLD TOWN 
Μεσογειακή
Γεωργιάδη Κυπρολέοντα 9, Πόλη Χρυσοχούς, Πάφος
99632781
Σεφ: Βαγγέλης Σωκράτους

Εστιατόριο σήμα κατατεθέν στην Πόλη Χρυσοχούς, σε ένα πετρόκτιστο σπίτι με πράσινη αυλή κάτω από μια μεγάλη κληματαριά. Στο μενού νόστιμα πιάτα μεσογειακής κουζίνας με μια δόση κοσμοπολίτικου χαρακτήρα, έμφαση στα μεγάλα ψάρια και θαλασσινά. Πολύ νόστιμο οφτό, τέλειες ραβιόλες πέρδικας, και απίστευτα μαλακό Iberico pork με σάλτσα chimichurri. Φρέσκα υλικά από παραγωγούς και ψαράδες της περιοχής, σπιρτόζικο σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών. Το καλοκαίρι συγκεντρώνει όλο τον ωραίο κόσμο των διακοπών.

 

42
ΠΑΛΑΙΑ ΕΛΙΑ
Μεσογειακή
Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία
22252600
Σεφ: Χρίστος Χατζηλύρας

Η ελιά εμπνέει το εστιατόριο και βρίσκεται σε περίοπτη θέση της αυλής του περιβάλλοντα χώρου του σωματείου Κεραυνός. Η κουζίνα συνδυάζει μια μείξη κυπριακών και ελληνικών γεύσεων με άγγιγμα παράδοσης και καλές πρώτες ύλες. Αρμονία στα πρώτα πιάτα, σωστά ψημένο κρέας με καραμελωμένη πέτσα, νόστιμα ψάρια, ζυμαρικά και ριζότο, λαχταριστή καρυδόπιτα. Άψογη εξυπηρέτηση από τον μετρ και φιλικό σέρβις.   

 

43
ΠΑΤΡΙΚΟ  (ΤΟ)
Κυπριακή
Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 22 , Τερσεφάνου, Λάρνακα
24424831
Σεφ: Κυριάκος Φώκου

Αισθητά ανανεωμένο μάς υποδέχτηκε φέτος το εστιατόριο που έβαλε την Τερσεφάνου στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού, παρουσιάζοντας μια fine dining εμπειρία βασισμένη στην τοπική κουζίνα. Ο σεφ Κυριάκος Φώκου δημιούργησε ένα μενού 7-8 πιάτων αποκλειστικά με ντόπια φρέσκα υλικά και προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα. Ιδιαίτερα πιάτα με καλές τεχνικές, πατούν στην παράδοση με μοντέρνα αίσθηση. Όλα τα πιάτα συνδυάζονται με wine pairing από εκλεκτές κυπριακές ετικέτες και κοκτέιλ με premium τοπικές πρώτες ύλες. 

 

44
NAMMOS
Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa, Γ. Κρανιδιώτη 11, Λεμεσός
99944367
Σεφ: Miroslaw Zbigniew

Ο μοναδικός χώρος με τη θαλασσινή θέα στο πολυτελές ξενοδοχείο Parklane, συνθέτει το σκηνικό στο κοσμοπολίτικο Nammos της Μυκόνου. Ο σεφ Miroslaw Zbigniew προτείνει μια δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, εμπνέεται από την εποχικότητα και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, δίνει έμφαση σε ελληνικές γεύσεις, βάζει πινελιές και από Ιαπωνία. Φρέσκες σαλάτες, ξεχωρίζουν τα ζυμαρικά και τα ορεκτικά ψαριού, εξαιρετικό το sashimi, συνδυάζονται με μια εκτενή λίστα κρασιών και κοκτέιλ.

 

45
SCALE    
Μεσογειακή
MAP Boutique Hotel, Λεωφ. Στασίνου 15 και Αφροδίτης, Λευκωσία
22444999
Head σεφ: Αθηναγόρας Κωστάκος

 Κομψή σάλα και μοντέρνα μινιμάλ διακόσμηση στο fine dining εστιατόριο του MAP Boutique Hotel. Το μενού έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκου, μπολιάζει την ελληνική κουζίνα με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο με επιρροές από την Ιταλία και τη Γαλλία. Πατάει γερά στις σύγχρονες τεχνικές και δημιουργεί πιάτα πλούσια σε γεύση, ενίοτε υπέρ του δέοντος πληθωρικά. Εξαιρετικό το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με vinaigrette τρούφας, αγκινάρα, παρμεζάνα, μανιτάρια και παξιμάδι. Πολύ καλή λίστα κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες κυρίως από τον ευρωπαϊκό αμπελώνα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού, με ευγενική υποδοχή και επαγγελματική εξυπηρέτηση.

 

46
TARTUFO
Μεσογειακή
Πλατεία Συντάγματος,  Λεμεσός
99288992
Σεφ: Salvatore Leo

Στο ισόγειο ενός ιστορικού κτιρίου ηλικίας 500 χρόνων στο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, ο σεφ Salvatore Leo αναδεικνύει οικογενειακές συνταγές και παρουσιάζει γεύσεις της ιταλικής κουζίνας με μινιμάλ προσέγγιση στα πιάτα και προσωπικό χαρακτήρα. Tartar θαλασσινών και κρεάτων, φρέσκο ψάρι, πίτσες, ριζότο, σαλάτες, θαλασσινά, φρέσκα ζυμαρικά και steak αποτελούν τον βασικό κορμό του μενού, με δημιουργικότητα, τεχνική κι πολύ καλά υλικά. Τρως σε μια κομψή σάλα και απολαμβάνεις κρασιά αποκλειστικά από τον ιταλικό αμπελώνα.

 

47
AMARACUS
Μεσογειακή
Minthis Hills, Τσάδα, Πάφος
26842273
Σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης

Ατμοσφαιρικό εστιατόριο με πανοραμική θέα, αιχμαλωτίζει την ουσία του Minthis σε μια απολαυστική κουζίνα. Ο έμπειρος Έλληνας chef Δημήτρης Κατριβέσης έχει επιμεληθεί ένα μενού εμπνευσμένο από τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της Κύπρου και της Μεσογείου. Πιάτα με φρέσκα υλικά, τοπικά βότανα και συστατικά. Εξαιρετικά τα ορεκτικά (όπως τα meatballs), άψογες οι αλοιφές, πολύ καλή η πίτσα, τέλειο χταπόδι στη σχάρα, ένα από τα καλύτερα burgers στην Κύπρο με Wagyu beef. Εκτενής λίστα κρασιών και άψογο σέρβις που κρατά το επίπεδο ψηλά. Δεν χρειάζεται να είσαι golfer για να το επισκεφθείς.

 

48
NOESIS
Μεσογειακή
Πιαλέ Πασά 54, Λάρνακα
24664413
Executive σεφ: Ανδρέας Ανδρέου

Το all day lounge bar-εστιατόριο στο διατηρητέο κτίσμα με την ανοικτή βεράντα, είναι η ευχάριστη έκπληξη στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας. Νόστιμα to share πιάτα από τον executive σεφ Ανδρέα Ανδρέου που επιμελήθηκε το μενού, μυρίζουν Μεσόγειο με μια δόση σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, με τεχνικές που αναδεικνύουν τις καλές πρώτες ύλες. Έξτρα απόλαυση το κριθαρώτο με μύδια και το σιγοβρασμένο αρνάκι με λάδι από λεμόνι, θυμάρι και βότανα, συνδυάζονται με μια ενημερωμένη κάρτα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα και με signature κοκτέιλ.

 

49
LIMANAKI  
Ψάρι - Θαλασσινά
Amathus Beach Hotel, Λεωφ. Αμαθούντος 75, Λεμεσός
25832000
Γενικός σεφ: Σάββας Σάββα

Το open air εστιατόριο του πολυτελούς Amathus με το υπέροχο σκηνικό. Η θαλασσινή κουζίνα του σερβίρεται με φόντο την παραλιακή ακτή: φρέσκο ψάρι, οστρακοειδή και θαλασσινά, διαλεγμένες πρώτες ύλες και συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Αξιοπρόσεκτα σε γεύση και παρουσίαση τα κυρίως πιάτα, εξαιρετικά τα ορεκτικά και οι σαλάτες όπως αυτή με crispy καλαμάρι. Σέρβις επιπέδου με σύμβουλο που καθοδηγεί και ενημερωμένη λίστα κρασιών με σομελιέ.

 

50
PITOT
Ναυπλίου 1, Λεμεσός
25260171

Η ισραηλινή κουζίνα σε street food εκδοχή με τα όλα της, κοντά στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού. Νόστιμα όλα τα πιάτα, με κοινή αναφορά την επιλογή καλών υλικών που μαγειρεύονται με γνώση και αγάπη. Χούμους με τηγανιτές μελιτζάνες, φαλάφελ, χειροποίητο κεμπάπ, κοτόπουλο πανέ και μοναδικό κιουνεφέ από παραδοσιακή ανατολίτικη συνταγή. Αυθεντικό φαγητό της γείτονος χώρας σαν να το ’χεις δοκιμάσει σε κάποιο σπιτικό από αγαπημένο χέρι, μια αίσθηση που αντικατοπτρίζει τη νοστιμιά που θα πάρεις στον απλό μικρό χώρο του, με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Wiz guide  |  Wiz 50 best  |  news  |  lifestyle  |  βραβεία  |  νέα  |  Λευκωσία  |  Hilton

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS