ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Η πορεία μέχρι την τελική σύγκρουση και τα λάθη που οδήγησαν σε αυτήν

Καρέ-Καρέ η μοιραία σύγκρουση των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών

Ζωή Τουτουντζίδου

Το τηλεοπτικό κανάλι «ΣΚΑΙ» Ελλάδος παρουσίασε ρεπορτάζ όπου καταγράφει καρέ-καρέ την πορεία της σύγκρουσης των δύο τρένων στην κοιλάδα των Τεμπών που στέρησε την ζωή σε δεκάδων ανθρώπων.

Από χθες τα σωστικά μέσα αλλά και τα νοσοκομεία κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους τραυματίες ενώ συνεχίζετε η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω τεστ DNA.

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αλλά και μαρτυρίες ειδικών εμπειρογνώμων για 18 χλμ και για περίπου 12 λεπτά τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή, χωρίς κανείς να ειδοποιήσει τους μηχανοδηγούς, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία που βίωσε μέχρι σήμερα η Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα…

Στις 22:50 η επιβατική αμαξοστοιχία «Intercity 62» φτάνει στη Λάρισα, 80 επιβάτες αποβιβάζονται και επιβιβάζεται άγνωστος αριθμός νέων ατόμων

Στις 23:10 έχοντας αποχωρήσει από τον σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας και λόγω του χαλασμένου τρένου μπαίνει στις ράγες καθόδου. Για 12 λεπτά και 18 χλμ κινείται στη λάθος γραμμή χωρίς κανείς να ενημερώνει τους μηχανοδηγούς των δύο τρένων, που οδηγούνται προς τη σύγκρουση.

Στις 23:22 η επιβατική αμαξοστοιχία έχει αναπτύξει ταχύτητα 166 χλμ/ώρα και η εμπορική  κινείται με 120 χλμ/ώρα, οι μηχανοδηγοί δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν και τα δύο τρένα συγκρούονται μετωπικά στο ύψος του Ευαγγελισμού, λίγο πριν από τα Τέμπη. Ακολούθησε ισχυρότατη έκρηξη.

Στις 23:24 καταγράφεται η πρώτη κλίση για βοήθεια από επιβάτη που κάλεσε το «112».

Στις 23:40 οι πρώτοι πυροσβέστες φτάνουν στο σημείο της τραγωδίας, ενώ το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής δέχεται καταιγισμό τηλεφωνημάτων.

Στις 23:50 καταφτάνει και το ΕΚΑΒ

Με πληροφορίες από το ΣΚΑΙ news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση