ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Silver παντελόνι με μαύρο sweater και mary jane
 

Τέμπη: Οι δύο νεαροί που έσωσαν δεκάδες άτομα μετά την φονική σύγκρουση

Αυτές ήταν οι δηλώσεις τους

Μαρία Σάββα

Σε βαθύ πένθος και αγωνία το Πανελλήνιο και το Παγκύπριο μετά την φονική σύγκρουση που έγινε το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, η οποία κόστισε πάνω από 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους.

Μέσα απο ιστορίες που μοιράστηκαν οι επιζώντες που βρίσκονταν στα βαγόνια ανέφεραν ότι βίωσαν δραματικές στιγμές λίγο μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, προσπαθώντας να βοηθήσουν την ίδια στιγμή άλλους επιβάτες να εξέλθουν.

Ένας από τους νέους που βοήθησαν άλλους επιβάτες ήταν ο Άγγελος Τσιαμούρας, που βρισκόταν στο βαγόνι 6, ο οποίος με την βοήθεια φίλου του όπως περιέγραψε με λεπτομέρειες στο Mega, κατάφερε να σώσει 16 ακόμα συνεπιβάτες του.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6 και εκεί το χτύπημα ήταν πολύ μικρό και κανείς δεν έπαθε τίποτα. Όταν βγήκαμε όλοι από το βαγόνι, μετακινήθηκα στο βαγόνι 5 και στο βαγόνι 4, ώστε να βοηθήσω να βγουν όσο περισσότεροι άνθρωποι γινόταν. Έπειτα, μαζί με ένα ακόμη παιδί, τον Γιώργο, που ήταν πραγματικός ήρωας, πήγαμε στο πιο δύσκολο βαγόνι, το βαγόνι 3», είπε αρχικά ο νεαρός.

Στην συνέχεια πήγε προς το βαγόνι 3 και με την βοήθεια της ΕΜΑΚ είπε ότι, «σώσαμε τουλάχιστον πέντε άτομα που ήταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση».

«Ήταν σαν μια πύρινη κόλαση. Πάνω στην αδρεναλίνη μου μπόρεσα και τα κατάφερα. Έπρεπε όσο πιο γρήγορα να βγάλουμε τους ανθρώπους από το βαγόνι 3, αλλά χωρίς ψαλίδια και μηχανισμούς που είχαν οι άνδρες της ΕΜΑΚ παίζαμε με τον χρόνο. Εν τέλει τα καταφέραμε», τόνισε.

Ένας ακόμη νέος που έβαλε τον εαυτό του δεύτερο ήταν ο 20χρονος Αντρέας, ο οποίος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι και σπάζοντας το τζάμι, κατάφερε να σώσει 10 επιβάτες, μέσα από τις φλόγες που σκέπαζαν το τρένο.

«Εκείνη την ώρα κατά τις 23:20 περίπου, ένιωσα ένα δυνατό τράνταγμα και μετά από αυτό ακολούθησε ουσιαστικά να συρθεί το βαγόνι να αρχίσει η πυρκαγιά, μαζί και οι σπινθήρες που ακολούθησαν, δηλαδή από τις μηχανές», είπε αρχικά ο νεαρός.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Μαζί με αυτό συνόδευσαν και οι φωνές για βοήθεια και οι φωνές απ’ τον πανικό με το που τελείωσε το ατύχημα. Υπήρχαν κάποια άτομα όμως σαν εμένα που είχαν ψυχραιμία και κατάφερναν δηλαδή να καθησυχάσουν τον κόσμο έτσι ώστε να μπορούμε να βοηθηθούμε μεταξύ μάς».

«Σπάσαμε το τζάμι, το οποίο ήταν ήδη ραγισμένο, πετάξαμε τις βαλίτσες ώστε να μπορέσουμε όλοι να προσγειωθούμε στα μαλακά και ένας ένας, πρώτα οι κοπέλες, μετά οι τραυματίες και τελευταίοι εμείς που τραυματιστήκαμε πιο ελαφριά».

Στο τέλος τόνισε: «Και εγώ αλλά και με την βοήθεια των φίλων μου, σίγουρα βοηθήσαμε μέσα στην αμαξοστοιχία του βαγονιού δύο άτομα. Αριστερά και δεξιά βοηθήσαμε να απεγκλωβιστούνε κι’ άλλα άτομα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά, τράβηξα δύο κοπέλες απ’ την διπλανή καμπίνα. Αν και υπήρχε πανικός τα καταφέραμε πολύ ψύχραιμα τις φέραμε στο παράθυρο από το οποίο έπρεπε να πάρουν την απόφαση να πηδήξουν, γιατί ήταν αρκετό το υψόμετρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση