ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Η ''κλασική'' τακτική του Κούγια: Θολώνει τα νερά, επιτίθεται σε μάρτυρες και θύματα

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, επιδίδεται σε ομοφοβικά σχόλια και άσχετες αναφορές στην προσωπική ζωή καταγγελλόντων και μαρτύρων.

Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί εδώ και τρεις μέρες τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να καταφέρεται εναντίον των φερόμενων ως θυμάτων στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή.

Ο κ. Κούγιας, απευθυνόμενος σε κανάλια, κάμερες και μικρόφωνα, επιδίδεται στην προσφιλή του τακτική, όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί κατηγορούμενος για ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα και κακουργήματα: να αποδομεί, να προσβάλλει και να αμφισβητεί την αξιοπιστία και τις προσωπικότητες τωην θυμάτων.

Οι απίστευτες εκφράσεις περί "επαγγελματιών ομοφυλόφιλων" και "εμμονικής και αναξιόπιστης μάρτυρος" προκαλούν την κοινή γνώμη, η οποία συγκλονισμένη παρακολουθεί τα όσα έρχονται στο φως σχετικά την υπόθεση Λιγνάδη και τη σκοτεινή δράση του.

Στην προσπάθεια του Αλέξη Κούγια να αποδομήσει τους κατήγορους, προβαίνει σε εξοργιστικά και παντελώς άσχετα με την υπόθεση σχόλια για τις σεξουαλικές προτιμήσεις των φερόμενων ως θυμάτων, αρνούμενος επιμελώς να αναφερθεί στο γεγονός ότι οι κακουργηματικές πράξεις που καταγγέλλονται αφορούν σε ανήλικα θύματα.

Όταν "στριμώχνεται", αποχωρεί...
Φυσικά, όταν κάποιος από τους δημοσιογράφους ή τους συνομιλητές του καταφέρνει με λογικές ερωτήσεις να "στριμώξει" τον κ. Κούγια, αυτός διακόπτει τη συζήτηση και αποχωρεί. Όπως έγινε και με την Κατερίνα Καινούργιου, η οποία τον διέκοψε την ώρα που έλεγε για τη 40χρονη μάρτυρα, ότι "δηλώνει ερωτευμένη με τον κ. Λιγνάδη και απατούσε τον σύζυγό της μαζί του". "Τι μας νοιάζει;" τον ρώτησε, όπως θα τον ρωτούσε ο καθένας αφού δεν έχει καμία σχέση η προσωπική ζωή της μάρτυρα με όσα καταθέτει εναντίον του σκηνοθέτη. Αμέσως ο Αλέξης Κούγιας έκλεισε το τηλέφωνο.

"Στη δικογραφία υπάρχουν δύο μηνύσεις γραμμένες από δικηγόρους. Ο ένας μηνυτής ζει μόνιμα στη Σουηδία και ο άλλος δηλώνει ότι ήταν μοντέλο, οι οποίοι μάλιστα στην ουσία δεν περιγράφουν τίποτα εις βάρος του κυρίου Λιγνάδη και μόλις διαβάσεις αυτά που περιγράφουν, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες.

Όσον αφορά τους δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα, πρόκειται για 'επαγγελματίες' ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, και μία κυρία 40 ετών, η οποία ομολογεί ότι ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση με τον κύριο Λιγνάδη, ενώ ήταν δεσμευμένη, και της οποίας η προσωπικότητα είναι γνωστή στο χώρο του θεάτρου, λεπτομέρειες της οποίας θα αναδείξουμε με το απολογητικό μας υπόμνημα και όσα θα απολογηθούμε στην κυρία Ανακριτή", δήλωσε την Τρίτη ο κ. Κούγιας.

Όσον αφορά τον εντολέα του, τον παρουσιάζει ως έναν "δυστυχισμένο και καταρρακωμένο άνθρωπο", ενώ συνεχώς τονίζει ότι είναι "ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης και ηθοποιός της Ελλάδας", σαν να έχουν σχέση αυτά με την υπόθεση ή ότι ένας καταξιωμένος στον χώρο του άνθρωπος δεν νοείται να κατηγορηθεί για κάτι.

Στόχος να αποθαρρύνει νέες καταγγελίες
Βέβαια, δεν λείπουν και οι επιθετικές δηλώσεις και οι απειλές για μηνύσεις εναντίον των καταγγελλόμενων και των ΜΜΕ, τα οποία απλώς καταγράφουν τα γεγονότα και αναφέρουν κομμάτια των καταθέσεων και των στοιχείων, τα οποία θα κληθεί ο κ. Κούγιας να αντικρούσει και να αναιρέσει στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι την τακτική αυτή την είχε ακολουθήσει και στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όταν είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα και στο απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού είχε κάνει λόγο για "αποκλίνουσα συμπεριφορά" του θύματος, που "άλλαζε συνεχώς σχολεία" και "σύχναζε με τους φίλους του στα Εξάρχεια".

Είναι εύλογο το συμπέρασμα ότι αυτή η τακτική, πέραν της προσβολής και της αποδόμησης των προσωπικοτήτων, ίσως έχει στόχο να αποθαρρύνει και νέους μάρτυρες, και νέα θύματα, να καταθέσουν για την υπόθεση.

Η απάντηση της 40χρονης μάρτυρα
Για "δολοφονία χαρακτήρων" και "ομοφοβικές απόψεις" έκανε λόγο σε δήλωσή της η 40χρονη μάρτυρας, αναφερόμενη στα όσα λέει ο Αλέξης Κούγιας.

"Η παλαιομοδίτικη τακτική της "δολοφονίας χαρακτήρων" και της επίρριψης ευθυνών στα θύματα είναι μια απελπισμένη προσπάθεια να στραφεί η προσοχή μακριά από την ουσία αυτή της υπόθεσης και να υποβιβαστεί αυτή σε θέαμα της κλειδαρότρυπας.

Μέσω ακραία ομοφοβικών, σεξιστικών και οπισθοδρομικών απόψεων απευθύνονται στην κοινωνία της Ελλάδας του 1960. Αλλά, δυστυχώς για αυτούς, είμαστε στο 2021 και η προσπάθειά τους να σιγήσουν οι φωνές των επιζώντων σεξουαλικής βίας και των μαρτύρων θα αποτύχει.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως, θίγεται βάναυσα η αλήθεια, η τιμή και η υπόληψη της εντολέως μου, όταν διαδίδονται σε τηλεοπτικές εκπομπές, δελτία ειδήσεων, εφημερίδες, στο διαδίκτυο συκοφαντικά ή/και δυσφημιστικά γεγονότα για την ίδια, την προσωπική της ζωή και αυτή των οικείων της, γεγονός για το οποίο επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της", αναφέρει.

Βλάχος: "Επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες"
Σε δήλωση προέβη και ο συνήγορος του 25χρονου που η μήνυσή του οδήγησε τον Δημήτρη Λιγνάδη, ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία, κ. Γιάννης Βλάχος:

"Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών".

thetoc.gr

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση