ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά τοπικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, καθώς και παροδική χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ χιόνι ή χιονόνερο πιθανό να σημειωθεί και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα συντηρείται παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος σε αρκετές περιοχές, ενώ στα δυτικά και βόρεια αναμένονται αυξημένες νεφώσεις. Σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και στο δυτικό μισό του νησιού καθώς και στα βόρεια κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, χιόνια στα ορεινά ενώ χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται να σημειωθεί και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μείον ένα βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 5 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές θα σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και χιόνια στα ορεινά, ενώ χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται τοπικά και στα ημιορεινά. Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας καθώς και περίοδοι με αυξημένες νεφώσεις που την Τρίτη πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Κυριακή και μικρή άνοδο μέχρι την Τρίτη, για να κυμαίνεται πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 45 εκατοστά.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X