ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Η δύναμη ζωής όπως μας τη δίδαξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το πρόσωπο των τελευταίων δύο χρόνων, μίλησε για όλα όσα βίωσε και έμαθε

Γιώργος Γκαρακλίδης

Καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη βρέθηκε χθες τα μεσάνυχτα η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην οποία παραχώρησε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Μίλησε κυριολεκτικά για όλα αρχίζοντας να διηγείται στιγμές της ζωής της πριν από την επίθεση καθώς και την ξαφνική μετάβαση που βίωσε σε μια νέα πραγματικότητα για εκείνη. 

Η ίδια βρήκε εν τέλει τη δύναμη και το θάρρος να βγει δημοσίως χωρίς τη μάσκα που λειτουργούσε ως ένας προστατευτικός μανδύας τόσο καιρό για εκείνη και ξανασυστήθηκε στον κόσμο. 

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, υπήρξαν σκηνές στις οποίες η Ιωάννα υποδύκνειε το σημείο που της άλλαξε τη ζωή της και συγκεκριμένα το ασανσέρ έξω από το οποίο έγινε η επίθεση. Ήταν το ασανσέρ στο οποίο έμπαινε συνεχώς για να βρεθεί στη δουλειά της και το οποίο τελικά την «ανέβασε» σε μια νέα πραγματικότητα. 

«Περίμενα στο ασανσέρ για να ανέβω στο γραφείο. Εκείνη είχε κρυφτεί στο υπόγειο. Όλο αυτό έγινε μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Το πρώτο πράγμα που θυμάμαι να λειτούργησε ήταν η όσφρησή μου. Κατάλαβα αμέσως τι έγινε από την απαίσια μυρωδιά. Κάψιμο και πόνοι. Εκείνη έφυγε τρέχοντας ενώ εγώ δεν την είδα. Είχε πέσει το υγρό στο μάτι μου και όλα ήταν θολά. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν το φαρμακείο που υπάρχει απέναντι. Σκέφτηκα ότι χρειάζομαι άμεσα τη βοήθειά τους και κατέφυγα σ' αυτό. Δεν κοίταξα καθόλου όταν πέρασαν το δρόμο. Δεν έβλεπα. Θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει αυτοκίνητο Μπήκα μέσα στο φαρμακείο και φώναζα ότι πονάω και ότι χρειάζομαι βοήθεια γιατί ένιωθα να καίγομαι. Έβλεπα στο νιπτήρα να πέφτουν τα μαλλιά μου. Ο λόγος που σώθηκε το μάτι μου ήταν που έριξα αμέσως νερό, αυτό μου ανέφεραν οι γιατροί. Το γεγονός ότι με μετέφεραν στο νοσοκομείο άμεσα ήταν καθοριστικό και με βοήθησε. Εγώ δεν γνώριζα πως το υγρό που μου είχαν ρίξει ήταν βιτριόλι. Όταν έφτασα στο νοσοκομείο ένιωσα ασφάλεια δίπλα στους γιατρούς και κατέρρευσα», είπε χαρακτηριστικά η Ιωάννα. 

Στη συνέχεια περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η ίδια αισθάνθηκε όταν έβγαλε τις γάζες από το πρόσωπό της για πρώτη φορά. 

 «Δεν ήθελα να δω το πρόσωπό μου και απέφευγα να δω ακόμη και τα χέρια μου. Στην τουαλέτα του νοσοκομείου είχα καθρέφτη και ήταν καλυμμένος για να μην δω τον εαυτό μου. Είχα την επιλογή δηλαδή αλλά δεν τολμούσα. Ήρθε η ώρα που ήρθε ο γιατρός και μου έβαλε make-up και μου έδωσε έναν μικρό καθρέφτη. Κοιτάζω τον εαυτό μου για τρία δευτερόλεπτά, κρατάω την αναπνοή μου και λέω ΟΚ.  Είδα τα μάτια μου, το ένα ήταν πολύ άσχημα, τα χείλη μου τραβηγμένα, δεν πίεσα τον εαυτό που πάρα πολύ». 

Συνεχίζοντας η ίδια δήλωσε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο για εκείνη να πάει ξανά στο σημείο που της άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ανέφερε και το εξής για την καθημερινότητα που βίωνε μετά την επίθεση:

«Έβλεπα στον ύπνο μου όνειρα για όλα αυτά που ήθελα να ζήσω. Ξυπνούσα και έβλεπα το πρόσωπό μου και έλεγα όχι πάλι αυτός ο εφιάλτης. Είχα πείσει τον εαυτό μου ότι όλα όσα έβλεπα στον ύπνο μου και η ζωή και τα όνειρα που έκανα σε αυτόν ήταν η πραγματικότητα ενώ όσα βίωνα στον ξύπνιο μου ήταν ένας εφιάλτης». 

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σταύρος Θεοδωράκης (@stavrostheodorakis)

 

 

 

 

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση