ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η δήλωση που έκανε η Ιρανή αθλήτρια που διαγωνιστικέ χωρίς χιτζάμπ

Η 33χρονη Elnaz Rekabi ευχαρίστησε τον ιρανικό λαό

Η Ιρανή αθλήτρια της αναρρίχησης, Elnaz Rekabi, η οποία έγινε δεκτή ως ηρωϊδα στην Τεχεράνη, μετά την συμμετοχή της σε μία διοργάνωση στην Νότια Κορέα, χωρίς να φορά πέπλο, ευχαρίστησε τους υποστηρικτές της, με ανάρτηση της στο Instagram.

«Είμαι απείρως ευγνώμων για την υποστήριξή σας, τον λαό του Ιράν, τους πιο αξιότιμους ανθρώπους στον κόσμο, αθλητές και μη, και για όλη την υποστήριξη στο εξωτερικό», έγραψε χαρακτηριστικά η Rekabi, σε αυτήν την πρώτη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την επιστροφή της από το ασιατικό πρωτάθλημα αναρρίχησης, που φιλοξενήθηκε στην Σεούλ.

Η 33χρονη Ιρανή αθλήτρια, έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης -την περασμένη Τετάρτη- από πλήθος υποστηρικτών, μεταξύ των οποίων γυναίκες που δεν φορούσαν μαντίλα, προτού γίνει δεκτή, αργότερα μέσα στην ημέρα από τον υπουργό Αθλητισμού, Χαμίντ Σατζάντι.

Η συμμετοχή της στο ασιατικό πρωτάθλημα, φορώντας μια μπαντάνα στο κεφάλι, ερμηνεύθηκε ως χειρονομία αλληλεγγύης προς τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν το Ιράν, από τον θάνατο της Mahsa Amini, στις 16 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η νεαρή Ιρανή κουρφικής καταγωγής, είχε συλληφθεί τρεις ημέρες νωρίτερα από την αστυνομία ηθικής που την κατηγόρησε ότι παραβίασε τον δραστικό ενδυματολογικό κώδικα του Ιράν, επιβάλλοντας την χρήση του πέπλου, δημοσίως.

«Είμαι πολύ ευγνώμων σε όσους ήλθαν να με καλωσορίσουν στο αεροδρόμιο και σας αγαπώ», έγραψε η Ρεκαμπί, στα φαρσί και στα αγγλικά, σε αυτή την ανάρτηση με την υπογραφή «Εγώ, ο λαός, Ιράν» και πρόσθεσε: «Ο,τι έχω σήμερα, το οφείλω στην στήριξή σας. Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο χωρίς την στήριξή σας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν στο εξωτερικό, έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες ανησυχία για την τύχη της αθλήτριας, η οποία φέρεται να ισχυρίσθηκε δύο φορές, ότι της έφυγε η μαντίλα κατά λάθος και ζήτησε «συγγνώμη».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ιράν  |  lifestyle  |  news  |  gossip  |  sports

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS