ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τι θα γιορτάσει η Βασίλισσα Ελισάβετ το 2022;

Η ανακοίνωση μέσα από τον βασιλικό λογαριασμό στο Instagram.

newsroom must

Αλλιώτικο από όλα τα άλλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, θα είναι το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ, που όπως ανακοινώθηκε χθες(02/06/21) πρόκειται να εορταστεί τον Ιούνιο του 2022.

Τί σημαίνει όμως το Πλατινένιο Ιωβηλαίο;

Για την ακρίβεια, σηματοδοτεί τα 70 χρόνια «θητείας» της μακροβιότερου μονάρχη της Βρετανίας και κατά τους πολιτικούς, «Το πλατινένιο ιωβηλαίο της Αυτού Μεγαλειότητας θα είναι μια πραγματικά ιστορική στιγμή και αξίζει μια γιορτή που θα θυμούνται όλοι. Γι’ αυτό και θα ζήσουμε ένα εκθαμβωτικό τετραήμερο εκδηλώσεων, που συμβαίνει μια φορά στα 100 χρόνια, συνδυάζοντας την βρετανική τελετουργική λαμπρότητα με την τέχνη και την τεχνολογία αιχμής. Αυτή η γιορτή θα ενώσει το έθνος και την Κοινοπολιτεία σε ένα αφιέρωμα που θα αρμόζει στη βασιλεία της Αυτού Μεγαλειότητας».

Να θυμίσουμε ότι η Βασίλισσα, ανέλαβε τον θρόνο μετά και τον θάνατο του πατέρα της Γεώργιου VI, στις 06 Φεβρουαρίου 1952, σε ηλικία μόλις 25 ετών, ωστόσο η στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου 1953.

Εξού και οι εορτασμοί, που όπως ανακοινώθηκε, θα λάβουν χώρα για τέσσερις ημέρες, από τις 02 έως τις 05 Ιουνίου του 2022, με εκδηλώσεις που θα συνδυάζουν παραδοσιακή λαμπρότητα και τελετουργική φιέστα με την συμμετοχή διάφορων καλλιτεχνών.

Αναλυτικά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε αναμένεται να δούμε το ‘ Trooping the Colour’, φωταγώγηση των πλατινένιων ιωβηλαίων πυρσών, μια λειτουργία για την ημέρα των «Ευχαριστιών» στον καθεδρικό ναό του St Paul’s, μια ζωντανή συναυλία με τίτλο ‘Platinum Party at the Palace’, ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα για την βασιλική οικογένεια και την επετειακή Πλατινένια παρέλαση.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X