ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: αέρινο φόρεμα σε λευκό χρώμα, denim σακάκι και sneakers
 

#HaveAWord: Η viral καμπάνια που πρέπει να δεις

Η καμπάνια του Δημάρχου του Λονδίνου για την έμφυλη βία που έγινε talk of the town

Δέσποινα Άσπρου

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η καμπάνια #HaveAWord και εντυπωσιάζει.

Τονίζοντας στο βίντεο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου του Λονδίνου Sadiq Khan «Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ξεκινά από τα λόγια. Αν το δείτε να συμβαίνει, μιλήστε πρώτα με τον εαυτό σας, μετά με τους φίλους σας» προβάλλεται η σημασία της συμπεριφοράς των ανδρών και η αναγκαιότητα να αντιληφθούν οι ίδιοι το πρόβλημα.

Στο βίντεο, στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί αθλητές ράγκμπι και ποδοσφαιριστές, παρακολουθούμε κάποιον από την παρέα να παρενοχλεί μια γυναίκα - η οποία δεν λέει ούτε και μια κουβέντα. Όσο πιο έντονα της μιλάει, τόσο πιο αμήχανα αισθάνεται ένας φίλος του, ο οποίος σε κάποια στιγμή κοιτάζεται στον καθρέφτη και μιλώντας στον εαυτό του σημειώνει: 'Τι κάθεσαι και κάνεις; Πρέπει να πεις κάτι' και γίνεται κατανοητό πως για να μην κακοποιηθεί μια γυναικά, θα πρέπει ο άντρας να το αποφαίσει - αφού εκείνος οφείλεται για το πρόβλημα.
Ο λόγος που η εν λόγω καμπάνια έγινε viral, πέρα από το σημαντικό μήνυμα που στέλνει, είναι το ότι δεν απευθύνεται στην γυναίκα, ούτε και της δίνει συμβουλές. Αντίθετα, απευθύνεται απευθείας στους άντρες.

Προς το τέλος του ενός λεπτού διάρκειας βίντεο ακούγεται η εξής φράση: «Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών, ξεκινά από τα λόγια. Αν το δείτε να συμβαίνει, μιλήστε πρώτα με τον εαυτό σας, μετά με τους φίλους σας», ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο του Λονδίνου «o στόχος είναι οι άνδρες να κοιτάξουν τη δική τους συμπεριφορά και να μιλήσουν για εκείνη των γύρω τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση