ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Το πρώτο post της Γερονικολού μετά την αποκάλυψη της για τον Κιμούλη και όσοι τάχθηκαν υπέρ και κατά της

Στο πλευρό της και ο Γιάννης Μπέζος

newsroom must

Η Ζέτα Δούκα άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και κατάφερε μέσα από την εξομολόγησή της να πείσει πολλούς συναδέλφους της να μιλήσουν και να καταγγείλουν περιστατικά σωματικής, λεκτικής ακόμα και σεξουαλικής βίας που δέχτηκαν κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Μεταξύ αυτών και η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία μέσα από μια της ανάρτηση, τάχθηκε υπέρ της Ζέτας και αποκάλυψε πως και εκείνη δέχτηκε εργασιακή βία από τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιώργο Κιμούλη.

Απαντώντας στις κατηγορίες που ακούστηκαν για το όνομά του και αναφερόμενος στο post της Γερονικολού, ο Κιμιούλης είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Το να χρησιμοποιεί κάποιος την πράξη της κυρίας Μπεκατώρου, να υπερβάλλει για έναν τσακωμό, είναι φυσικό ότι θα κινηθώ νομικά, η κυρία Δούκα χρησιμοποίησε την κυρία Μπεκατώρου και μειώνει το περιστατικό αυτό... Φανταστείτε ο κάθε ένας να βγαίνει και να λέει και μένα μου μίλησε άσχημα ο τάδε. Δεν έχω να πω κάτι για τον Νίκο Ψαρρά, όλοι οι άνθρωποι έχουν τσακωθεί και μαλώσει, έχω στεναχωρηθεί με όλο αυτό, δεν ξέρω αν τρόμαξε η κυρία Γερονικολού επειδή δούλεψε μαζί μου, τι να σχολιάσω... Έχω θυμώσει πολύ με όλη αυτήν την ιστορία».

Μετά την δημόσια απάντηση του Γιώργου Κιμούλη, η Κατερίνα Γερονικολού έκανε το πρώτο της post και όπως ήταν μάλλον φυσικό, απάντησε έμμεσα στον σκηνοθέτη. "Κι αυτό το χαμόγελο για όλους τους δασκάλους-συναδέλφους-συνεργάτες που μας έκαναν να ανυπομονούμε να χωθούμε στην αγκαλιά της σκηνής, στην παρέα του γυρίσματος! Σε όλους τους «οδηγούς» που δε μας άφησαν με την καλοσύνη τους να εγκαταλείψουμε τα όνειρα μας", έγραψε η ίδια και δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία την βλέπουμε να χαμογελάει.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μέρα με την μέρα βλέπουμε ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος να παίρνουν θέση και να κάνουν τις δικές τους αποκαλύψεις ή έστω δηλώσεις. Μεταξύ των επώνυμων που στάθηκαν υπέρ του Κιμούλη, είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Δημήτρης Μουζακίτης. Συγκεκριμένα, ο πρώτος μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τάσσεται δημόσια υπέρ του Γιώργου Κιμούλη και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Κι όμως ένιωσα ότι ξεπερνούν αυτή τη βροχή, τα νιάτα αυτά που έρχονται. Ένα κάτι γι' αυτά που τρέχουν γύρω. Η δουλειά μας έχει αγιοσύνη και κινδύνους, ειδικά στην επανάληψη. Η γέννα είναι διαδικασία ιερή, παλεύεις με νοήματα, με λέξεις, με νότες, με ουσιαστικά με επιρρήματα με πράξεις με κινήσεις με ατμόσφαιρες. Με παύσεις... Έχω δει τον Κουν να ουρλιάζει, τον Βουτσινά να πετάει το παπούτσι του και να σκίζει το πουκάμισο του, πρωταγωνιστές να παθαίνουν υστερία την ώρα που επαναλαμβάνεται για εικοστή φορά μια σκηνή ή το σημείο μιας παρτιτούρας ή μια χορογραφία ή μια σύνδεση. Κολορατούρες να υστεριάζονται, τεράστιες προσωπικότητες, συμπαθέστατους και τραγικά αντιπαθέστατους ανθρώπους, Διαμάντια και αποβράσματα, αλλά και επίσης σε 10 λεπτά μετά τον χαμό, όλα να έχουν κουρδίσει στην αρμονία.Τελικά, πάντα, νικάει η συνωμοσία της κοινής ανάσας. Είναι συλλογική δουλειά η Τέχνη. Και οι στιγμές που ζούμε οι χειρότερες για να σκάβουμε στο χειρότερο του καθενός μας. Γιατί το χειρότερο θα γεννήσει ακόμα χειρότερο και στο τέλος η κακία θα ζητά δανεικά για να ξοφλήσει. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Η μελαγχολία της βίας. Βάζω φωτογραφία τον τεράστιο Έλληνα Δημήτρη Μητρόπουλο που έφυγε πάμφτωχος να σπουδάσει εις τα ξένα με παρότρυνση του Δημήτρη Ροντήρη. Και αφού διέπρεψε στην Μετροπόλιταν, τον ξέκαναν κι εκεί στη Μεγάλη Αμέρικα, πάνω στα ντουζένια του, οι αντίπαλοι. Καλημέρα σε όλους και όλες». Όσο αφορά τον Δημήτρη Μουζακίτη, μέσα από ένα - χυδαία θα λέγαμε post- δήλωσε: «Πάψτε ατάλαντες και ατάλαντοι να το παίζετε βιασμένες. Δηλώστε ότι αρχίσατε πόλεμο κατά του ανδρικού φύλου. Οι λεσβίες θα είναι μαζί!».


 

#αποτομικροΜοναστηρακι Κι όμως ένιωσα ότι ξεπερνούν αυτή τη βροχή , Τα νιάτα αυτα που έρχονται. Ένα κάτι γι αυτά που...

Posted by Stamatis Kraounakis on Tuesday, 26 January 2021

Φυσικά, πέρα από αυτούς που τάχθηκαν υπέρ του Γιώργου Κιμούλη, είδαμε και αρκετούς που βρέθηκαν στο πλευρό των δύο γυναικών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιάννης Μπέζος, ο οποίος σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρωινό» είπε: «Πάντα ακούγονται πράγματα στα 40 χρόνια που είμαι σε αυτή τη δουλειά. Θέλω να πω ότι είμαι πολύ στενοχωρημένος με όλη αυτή την ιστορία. Δεν αρνούμαι ούτε κρίνω τους ανθρώπους που κατηγορούν γιατί είναι ζοφερά πράγματα αυτά εφόσον συνέβησαν. Γι’ αυτά τα ίδια θα απολογηθούν οι ενδιαφερόμενοι. Αλλά υπάρχει ένα κίνδυνος να υπάρξει μια εικόνα ότι αυτός ο χώρος είναι ένα κολαστήριο που γίνονται μόνο αυτά. Και θέλω να πιστεύω ότι αυτά είναι στο χώρο της εξαίρεσης και όχι του κανόνα. Το να εκμεταλλεύεσαι τη θέση σου για να δώσεις δουλειά σε κάποιον που θέλει να βγάλει το μεροκάματό του ή ξεκινάει την καριέρα του, το θεωρώ απίστευτα χυδαίο και ένδειξη δειλίας. Ο Γιώργος έχει μια τεράστια πορεία και πολλές δουλειές. Είναι ένας άνθρωπος που έχει εκρηκτικό χαρακτήρα και δεν το κρύβει ούτε ο ίδιος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται τέτοιες πράξεις ψυχολογικής, λεκτικής βίας ή περίεργης συμπεριφοράς πάνω στη σκηνή που είναι ακόμα χειρότερο αυτό. Εγώ ελάχιστα που δούλεψα μαζί του, δεν είδα κάτι τέτοιο. Εγώ σε τόσες πολλές δουλειές που συμμετείχα και πριν κάνω δικό μου θίασο, ελάχιστες φορές είδα τέτοιες καταστάσεις.Δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση η υβριστική συμπεριφορά ή να προσπαθείς να μειώσεις τον συνάδελφό σου ή να χειροδικήσεις. Το θεωρώ αδιανόητο. Όσοι έχουμε μια πιο ισχυρή θέση θα πρέπει, αν είμαστε πολιτισμένοι, να μας χαρακτηρίζει η συμπεριφορά μας προς τους υφιστάμενους. Αυτό θέλει διπλό κόπο».

Για τον δύσκολο χαρακτήρα του Γιώργου Κιμούλου και τις βίαιες επιθέσεις του έχουν μιλήσει επίσης και οι Κατερίνα Παπουτσάκι και Αλεξάνδρα Ταβουλάρη. Η Κατερίνα, μιλώντας στο LadyLike είπε: «Κατά την περίοδο της συνεργασίας μας δυσκολεύτηκα πάρα πολύ κι απέκτησα ψυχοσωματικά ζητήματα. Έχασα τη φωνή μου για κάποιο διάστημα και είχα ένα θέμα στο στομάχι» και η Αλεξάνδρα, μιλώντας στο Πρωινό τόνισε:  «Υπήρξα κι εγώ τρομοκρατημένη, φοβισμένη, γεμάτη αμφιβολίες για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την υποκριτική μου ικανότητα και η πηγή όλων αυτών των αισθημάτων στον εργασιακό μου χώρο ήταν ο ίδιος ανθρωπος, ο Γιώργος Κιμούλης... Η συνεργασία μας ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε γιατί σχεδόν μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της παράστασης, σε ένα από τα πολλά ξεσπάσματα που είχε απέναντι μου, συλλογίστηκα πώς θα ήταν δυνατόν να συνεχίσω να συνεργάζομαι με έναν τόσο απρόβλεπτο, οξύθυμο και χειριστικό άνθρωπο που θα συνέχιζε να με βλάπτει ψυχικά για μια ολόκληρη σεζόν και αποχώρησα». Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν και οι Φαίη Ξυλά και Ευδοκία Ρουμελιώτη.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση