ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H Pantone ανακοίνωσε το χρώμα που θα κυριαρχήσει παντού το 2019

Είναι το χρώμα των κοραλλιογενών υφάλων και το χρώμα που παίρνει ο ουρανός το σούρουπο. Το χρώμα σε μερικά από τα τελευταία μοντέλα iPhone και ένα από αυτά που κυριαρχούν στις πασαρέλες του Marc Jacobs αλλά και άλλων κορυφαίων σχεδιαστών.

Το Living Coral, όπως είναι το όνομα που του έχει δώσει το Pantone Color Institute, είναι το χρώμα της νέας χρονιάς, του 2019.

Μπορεί ένα χρώμα να είναι ευχάριστο; Η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος της εταιρείας, θεωρεί ότι αυτή η κορεσμένη πορτοκαλί βάση με μια χρυσή απόχρωση δεν είναι μόνο ζεστή και φιλόξενη, αλλά διαθέτει μια ζωντάνια και είναι μια απόχρωση που εύκολα προσαρμόσιμη αλά και πιο απαλή συγκριτικά με τις πχ παστέλ συγγενικές αποχρώσεις.

Για όσους το συγκεκριμένο χρώμα θυμίζει κάτι από το...σεντούκι της γιαγιάς, η Pressman απαντά πως το Living Color έχει μια retro διάθεση ανάλογη με την πιο ήπια εκδοχή του Ultra Violet του 2018 που θύμιζε σε πολλούς τις αποχρώσεις μαλλιών ηλικιωμένων.

Το Living Coral είναι, όπως λέει, ένα χρώμα που μοιάζει με «συναισθηματική τροφή. Σαν μια μεγάλη αγκαλιά».

Υπάρχουν βέβαια και άλλες σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με την επιλογή του συγκεκριμένου χρώματος. Όπως λέει η Pressman το Living Coral αναδεικνύεται σε μια εποχή που εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνεται το χρώματα των κοραλλιογενών υφάλων ενώ παράλληλα είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε όλους, άνδρες και γυναίκες, σε είδη ένδυσης, σε καταστήματα, σε είδη που μπορούν να αφορούν οικιακή χρήση, σε εσωτερικούς χώρους κ.λπ.

Η ίδια το συνδέει επίσης με την μακρά και επώδυνη δεκαετία των κρίσεων στις αγορές και την παγκόσμια οικονομία αλλά και στην πολιτική, στις οικολογικές καταστροφές που καταγράφηκαν ή ακόμη και στην άνοδο των social media. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X