ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

H κίνηση που θέλει να κάνει η Νέα Ζηλανδία για να τονώσει την οικονομία είναι wow!

Είμαστε σίγουροι πως αν μπορούσες, θα ψήφιζες αυτό τον νόμο και στην Κύπρο

Δέσποινα Άσπρου

Πριν από μερικές μέρες, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern, μιλώντας για τους τρόπους που μπορούν να αναζωογονήσουν την οικονομία της χώρας της, πρότεινε οι εργαζόμενοι να έχουν περισσότερες ημέρες αργίας και μια εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών.
Αναλυτικότερα, η πρωθυπουργός είπε πως θέλει να ενθαρρύνει τις δημιουργικές ιδέες και να προσφέρει «ευελιξία», με σκοπό να ευνοηθεί η οικονομική ανάκαμψη έπειτα από ένα αυστηρό lockdown που έφερε η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η ίδια, τόνισε πως αυτή η κίνηση θα ευνοήσει τα ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας, οπότε η οικονομία αυτομάτως θα βελτιωθεί. Αξίζει να σημειώσουμε πως το 60% του τουρισμού της χώρας, σύμφωνα με το CNN, προέρχεται από ντόπιους.

Μιλώντας στα ΜΜΕ για την πρότασή της, είπε: «Είναι μια ειδική στιγμή και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να οραματιστούμε ασυνήθιστες ιδέες» και έπειτα, πρόσθεσε πως «δεν αποκλείει τίποτα».

Η αλήθεια είναι πως η εν λόγω πρόταση, είναι αρκετά ιδιαίερη και πράγματι, αν γίνει πραγματικότητα, χωρίς καμία αμφιβολία θα ευνοηθεί ο τουρισμός του τόπου και σαφώς η εγχώρια οικονομία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X