ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: βερμούδα, λευκό πουκάμισο και mules
 

H Apple ανακοίνωσε το iPhone SE 4 ιντσών και το iPad Pro 9,7 ιντσών

Πριν από λίγο, στο ειδικό ανοιξιάτικο keynote της Apple, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεών της, στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, το οποίο είχε τίτλο "Let us loop you in", η Apple παρουσίασε μια σειρά από νέες συσκευές μεταξύ των οποίων το καινούριο 'μικρό' iPhone SE με την οθόνη 4 ιντσών, όπως το iPhone 5, και το καινούριο iPad Pro.
 
Το event ξεκίνησε με την πληροφορία ότι πλέον βρίσκονται σε κυκλοφορία 1 δισεκατομμύριο συσκευές Apple σε όλο τον κόσμο τονίζοντας ότι η εταιρεία παίζει καθοριστικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, φέροντας μεγάλη ευθύνη ως προς τα δεδομένα που διαχειρίζεται.
 
Όπως ήταν αναμενόμενο ο CEO της εταιρείας Tim Cook, πριν την παρουσίαση, αναφέρθηκε στην διαμάχη της εταιρείας με την αμερικανική κυβέρνηση και το FBI σχετικά με το ξεκλείδωμα των iPhone, ενώ, εκμεταλλευόμενος την δημοσιότητα του event υπογράμμισε ότι η Apple αναγνωρίζοντας την ευθύνη που έχει στα χέρια της, δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα συνεχίσει να προστατεύει την ιδιωτικότητα των πελατών της.
 
Η πρώτη συσκευή που έκανε την εμφάνισή της στην σκηνή του αμφιθεάτρου, ήταν το AppleWatch και o Tim Cook παρουσίασε μια νέα σειρά από λουράκια για το έξυπνο ρολόι της ενώ πρόσθεσε ότι η τιμή της βασικής έκδοσής του, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του gadget, καθορίζεται από τα 349, στα 299 δολάρια.
 
Συνέχεια είχε η συσκευή Apple TV και οι νέες καινοτομίες που έχει φέρει στο χώρο της τηλεθέασης, ενώ κεντρική θέση είχε το καινούριο iPhone SE, με την οθόνη 4 ιντσών που φέρει τα χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων iPhone 6 και 6S αλλά κρατά το μέγεθος και την φόρμα του παλαιότερου iPhone 5. Μια συσκευή που η Apple ισχυρίζεται ότι είναι το ισχυρότερο smartphone με οθόνη 4 ιντσών.
 
Στα χαρακτηριστικά του συγκαταλέγεται η κάμερα των 12 Megapixels, που είναι ικανή να καταγράψει βίντεο ανάλυσης 4Κ αλλά και ο ισχυρότατος επεξεργαστής Α9 με αρχιτεκτονική 64 bit.
 
Το νέο κινητό της Apple θα κυκλοφορήσει σε 12 χώρες στις 31 Μαρτίου με τιμή 399 δολάρια ενώ έως τα τέλη Μαΐου είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του σε 110 χώρες.
 
Η επόμενη συσκευή που ήρθε στην σκηνή, είναι το ολοκαίνουριο, 'μικρό' iPad Pro, την συσκευή την οποία η Apple θεωρεί το μέλλον των φορητών υπολογιστών, με την ευκρινέστατη TFT οθόνη των 9,7 ιντσών, το οποίο διατηρεί τις προηγμένες δυνατότητες του 'μεγάλου' iPad Pro με την οθόνη των 12,3 ιντσών που παρουσίασε το Φθινόπωρο.
 
To νέο iPad Pro, που θ κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου με τρεις διαφορετικές επιλογές αποθηκευτικού χώρου (για πρώτη φορά 256Gb σε φορητή συσκευή της Apple) θα είναι συμβατό με τη γραφίδα Apple Pencil.
 
Η Apple τόνισε επίσης την οικολογική διάσταση της λειτουργίας της ανακοινώνοντας ότι πλεόν λειτουργεί με 93% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ οι χάρτινες συσκευασίες των προϊόντων της προέρχονται από 99% ανακυκλωμένα υλικά και τέλος, παρουσίασε ένα εξειδικευμένο, εντυπωσιακό ρομπότ - τον Liam- το οποίο μπορεί να διαλύσει μια συσκευή iphone και να ξεχωρίσει τα ανακυκλώσιμα υλικά της.
 
Μεγάλο τμήμα του event της αφιερώθηκε στην παρουσίαση των προόδων που έχει κάνει η Apple στον τομέα της ιατρικής και της υγείας με την εφαρμογή ResearchKit και την νέα εφαρμογή CareKit που απευθύνεται σε επαγγελματίες της υγείας και θα τους βοηθήσει στον τομέα της παρακολούθησης της υγείας των ασθενών αλλά και στους ασθενείς που επιθυμούν να έχουν μια πλήρη εικόνα της κατάστασής τους.
 
Με το κλείσιμο του event, ο Tim Cook, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορικότητα του συγκεκριμένου αμφιθεάτρου όπου παρουσιάστηκε το πρώτο iPod και το App Store, από τον Steve Jobs, ανακοινώνοντας ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ο χώρος χρησιμοποιείται για παρουσίαση προϊόντων εκφράζοντας τη φιλοδοξία ότι το 2017  η παρουσίαση θα γίνει στο νέο κυκλικό κτήριο που φέρει την ονομασία Apple Campus 2 ή Spaceship.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
gossip  |  news  |  celeb  |  Apple  |  iPhone SE  |  iPad Pro

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση