ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Λινό παντελόνι, λινό πουκάμισο και kitten heels
 

Έτσι θα γίνουν οι εξετάσεις για Παγκύπριες και τετράμηνα

Ο Υπουργός Παιδείας ανέλυσε στις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ το πώς θα πραγματοποιηθούν με ασφάλεια οι εξετάσεις

Η Καθημερινή

kathimerini.com.cy

Του Γιάννου Λύτρα

Σχεδιασμό και ενέργειες προς την κατεύθυνση της ασφαλούς διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων κάνει το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε τηλεδιάσκεψή του με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ανέλυσε το πώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις και ποιο θα είναι το πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να μην κινδυνεύσουν. Οι εισηγήσεις τις οποίες ανέλυσε ο Πρόδρομος Προδρόμου θα τεθούν το απόγευμα στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

Πηγή από την ΟΕΛΜΕΚ ανέφερε στην «Κ» ότι οι μαθητές οι οποίοι θα είναι επαφές ή οι ίδιοι επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19, θα παρακαθίσουν σε εξετάσεις σε εξεταστικά κέντρα εκτός των σχολείων. Στους χώρους αυτούς θα υπάρχουν ασθενοφόρα και επαγγελματίες υγείας για την επιτήρηση και την ασφάλεια, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσει το πώς οι εκπαιδευτικοί θα είναι ασφαλείς.

Όσον αφορά τους μαθητές οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις στον χώρο των σχολείων, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ σε ισχύ, 72 ωρών, ενώ το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι εκπαιδευτικοί.

Τα μαθήματα για τους μαθητές των λυκείων αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν στις 19 Μαΐου και οι Παγκύπριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου, με την τελευταία ημέρα διεξαγωγής τους να είναι η 14η Ιουνίου.

Εξετάσεις τετραμήνων

Κανονικά θα διεξαχθούν και οι εξετάσεις για το δεύτερο τετράμηνο, όπως όλα δείχνουν, με τους μαθητές οι οποίοι θα είναι επαφές ή επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 να παρακάθονται σε δεύτερη σειρά εξετάσεων, που θα καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας, όταν θα αρνητικοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαΐου θα παρακαθίσουν στην εξέταση τετραμήνου οι μαθητές της Α’ Λυκείου και στις 25 Μαΐου οι μαθητές της Β’ Λυκείου.

Τα Γυμνάσια

Η σχολική χρονιά για τους μαθητές των Γυμνασίων θα παραταθεί, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στην «Κ» με τη διδασκαλία να παίρνει παράταση μέχρι τις 16 Ιουνίου. Επίσης, οι μαθητές δεν θα είναι επιφορτισμένοι φέτος με τις προαγωγικές εξετάσεις, αλλά η αξιολόγησή τους θα γίνει μέσω ενός γραπτού διαγωνίσματος από τους καθηγητές τους, ενώ ο βαθμός στο ενδεικτικό τους θα είναι ο μέσος όρος των δύο τετραμήνων της φοίτησής τους.

Επιστροφή στα θρανία

Εκτός απροόπτου, οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών θα επιστρέψουν στα σχολεία με φυσική παρουσία, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας κατά την συνάντησή του με τις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον δεν θεωρείται υψηλός, όπως ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, γι’ αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει λόγος για να μην επιστρέψουν στα θρανία τους οι μαθητές, ούτε υπάρχουν αντιρρήσεις ως προς τούτο. Οι μαθητές, άμα τη επιστροφή τους στα σχολεία, θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό rapid test, όπως και οι εκπαιδευτικοί, μέτρο το οποίο ίσχυε και πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση