ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έρχεται η πρώτη υπερπανσέληνος του Αυγούστου

Δείτε ποια ζώδια θα επηρεάσει και πως.

Μαρία Καραμάνου

Η υπερπανσέληνος, γνωστή και ως σούπερ-Σελήνη, είναι ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης προς τη Γη. Αυτό συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, την πιο κοντινή απόσταση από τη Γη.

Κατά την υπερπανσέληνο, η Σελήνη εμφανίζεται μεγαλύτερη και πιο φωτεινή στον ουρανό. Συγκριτικά με μια μέση πανσέληνο, η υπερπανσέληνος φαίνεται περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% πιο φωτεινή. Επίσης, σε σύγκριση με μια πανσέληνο στο απόγειο, η υπερπανσέληνος μπορεί να φαίνεται μέχρι και 14% μεγαλύτερη και 30% πιο φωτεινή.

Η πρώτη πανσέληνος του μήνα, που παρατηρείται την 1η Αυγούστου, μπορεί να μην είναι μοναδική, αλλά υπάρχει ένα ξεχωριστό φαινόμενο που ονομάζεται "Φεγγάρι του Οξύρρυγχου". Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει μία φορά κάθε χρόνο τον Αύγουστο και έχει λάβει το όνομά του από τους ιθαγενείς κατοίκους της Αμερικής, που συχνά ψάρευαν το ψάρι Μουρούνα κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής.

Η πανσέληνος στον εκκεντρικό Υδροχόο φέρνει μια αίσθηση ανεξαρτησίας και ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυξάνεται η αίσθηση της ανεξαρτησίας στις ζωές μας, και αυτό μπορεί να επηρεάσει ιδιαίτερα τα ζώδια που είναι πιο σταθερά και όσους έχουν ωροσκόπους ή πλανήτες στον Υδροχόο. Είναι μια περίοδος που μας καλεί να σπάσουμε κάποιους κανόνες και να ακολουθήσουμε τη δική μας μοναδική πορεία, αποκτώντας μια αίσθηση απελευθέρωσης και ανεξαρτησίας στην προσωπική μας ζωή.

1) Ταύρος 

Πράγματι, ο Αύγουστος είναι ένας αρκετά απαιτητικός μήνας για εσάς. Η πανσέληνος που θα λάβει χώρα στον 10ο οίκο της καριέρας και της δημόσιας εικόνας σας, θα ενεργοποιήσει μερικές από τις αλλαγές που προετοιμάζονται στη ζωή σας εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό το φαινόμενο αποκαλύπτει σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τις δομές και τους κανόνες που ακολουθείτε στην επαγγελματική σας ζωή, προτρέποντάς σας να τους αμφισβητήσετε προκειμένου να αντιμετωπίσετε την προσωπική σας ανάγκη για καινοτομία και αλλαγή.

Ως σταθερό ζώδιο της γης, είναι φυσιολογικό να κινείστε αργά και να μισείτε τις βιαστικές κινήσεις. Ωστόσο, τώρα η καριέρα σας μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για τις προσωπικές σας επιθυμίες για νέες ευκαιρίες και αλλαγές. Είναι καιρός να επανεξετάσετε τις δομές που έχετε θέσει και να είστε ανοικτοί σε κάτι καινούργιο και διαφορετικό. Ίσως έχετε ανάγκη από περισσότερη ελευθερία και δημιουργικότητα στον επαγγελματικό σας χώρο.

Αν και οι αλλαγές μπορεί να φαίνονται δύσκολες στην αρχή, θυμηθείτε ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος συχνά προκύπτουν από την αναταραχή των συνηθειών μας. 

2) Λέων

Είναι πιθανό να βρισκόμαστε στην περίοδο των γενεθλίων σας, καθώς λάμπετε ως Λέων, αλλά η πανσέληνος λαμβάνει χώρα στον 7ο οίκο των σχέσεων σας. Μπορεί να ήταν μια εποχή ανεξαρτησίας για εσάς, αλλά τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επανεξετάσετε πώς οι σχέσεις σας με τους άλλους επηρεάζουν την καριέρα σας και την προσωπική σας ανάπτυξη. Ξέρετε ποια είναι η κατεύθυνση που θέλετε να ακολουθήσετε και δεν πρέπει να επιτρέψετε σε κανέναν άλλον να σας εμποδίσει από το να επιτύχετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Αυτή η πανσέληνος σας καλεί να διερευνήσετε τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους και να διασφαλίσετε ότι οι σχέσεις σας είναι υγιείς και ενδυναμώνουν τον προσωπικό και επαγγελματικό σας βίο. Ενδέχεται να υπάρχουν άτομα που επιδρούν αρνητικά στην πορεία σας και σας καθυστερούν. Αφήστε πίσω αυτές τις αρνητικές επιρροές και επικεντρωθείτε στην αυτο-εξέλιξή σας. Σας περιμένουν μεγάλες δυνατότητες και επιτυχίες αν ακολουθήσετε τη δική σας καρδιά και προσανατολιστείτε προς τον δρόμο που σας εμπνέει περισσότερο.

3) Σκορπιός

Η πρώτη Αυγούστου φέρνει μια ιδιαίτερη πανσέληνο στον Υδροχόο, που επηρεάζει τον 4ο οίκο του ζωδιακού χάρτη, σχετιζόμενο με το σπίτι και την οικογένεια σας. Αυτή η επίδραση σας καλεί να αναζητήσετε καινοτόμες λύσεις και να ανατρέψετε τους παλιούς κανόνες που έχετε θέσει στον χώρο σας. Είναι καιρός να εξετάσετε κριτικά αν οι τρέχουσες συνθήκες εξυπηρετούν πλήρως τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Μπορεί να αναρωτιέστε αν οι υπάρχοντες κανόνες και πρακτικές που εφαρμόζονται στο σπίτι σας σας ευημερούν ή αν είναι παρωχημένοι και περιοριστικοί. Ορισμένοι από αυτούς ίσως χρειάζονται ανανέωση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες της ζωής σας. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αναζητήσει πιο ευέλικτες και προοδευτικές προσεγγίσεις στον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις οικογενειακές σχέσεις και τον χώρο σας. Είναι μια ευκαιρία να φέρετε νέα ενέργεια και δυναμισμό στην καθημερινότητά σας και να δημιουργήσετε ένα πιο ισορροπημένο και ευχάριστο περιβάλλον για εσάς και τους αγαπημένους σας.

4) Υδροχόος

Κατά την 1η Αυγούστου, ο Υδροχόος θα βρεθεί υπό την έντονη επίδραση αυτής της πανσελήνου, καθώς λαμβάνει χώρα στον 1ο οίκο του ζωδιακού χάρτη του. Αυτή η πανσέληνος θα φέρει στο προσκήνιο θέματα που αφορούν τα προσωπικά σας όρια και κανόνες, καλώντας σας να αναλογιστείτε τον τρόπο που δίνετε χώρο στον εαυτό σας να εκφραστεί χωρίς περιορισμούς.

Μπορεί να ανακαλύψετε ότι έχετε την τάση να θέτετε περιορισμούς στον εαυτό σας ή να τονίζετε υπερβολικά τη συμμόρφωσή σας προς τους κανόνες και τις προσδοκίες των άλλων. Η πανσέληνος αυτή θα σας ενθαρρύνει να αναζητήσετε αυθεντικότερους τρόπους να εκφραστείτε και να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές προκλήσεις. Είναι η ώρα να απελευθερωθείτε από περιοριστικά δεσμά και να αναπτύξετε μια πιο αυτόνομη και αυθεντική προσέγγιση στη ζωή σας. Αφήστε τον εαυτό σας να ανακαλύψει νέους τρόπους έκφρασης και εξέλιξης, που θα σας βοηθήσουν να είστε πιο αληθινοί στην πορεία σας.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS