ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ερντογάν: Καταδίκασε σε φυλάκιση την πρώην Μις Τουρκία επειδή τον προσέβαλε μέσω Instagram

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε την πρώην Μις Τουρκία σε φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή επειδή προσέβαλε τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα από αναρτήσεις της στα social media.

Οι δικαστικές αρχές της χώρας έκριναν την Τρίτη την 27χρονη Merve Buyuksarac ένοχη για προσβολή δημοσίου προσώπου και σε περίπτωση που προσβάλλει εκ νέου τον Ερντογάν θα πρέπει να εκτίσει κανονικά την ποινή στη φυλακή. 

Η Buyuksarac, που είχε στεφθεί Μις Τουρκία το 2006, καταδικάστηκε επειδή το 2014 είχε κοινοποιήσει στον λογαριασμό στο Instagram ένα σατιρικό ποίημα, το οποίο σύμφωνα με τις κατηγορίες αποτελεί άμεση προσβολή απέναντι στον Ερντογάν, που ήταν Πρωθυπουργός εκείνο το διάστημα. Με τίτλο "The Master's Poem" το ποίημα ασκούσε κριτική στον Ερντογάν και περιείχε στους στίχους κι αποσπάσματα από τον τουρκικό Εθνικό Ύμνο.

"Το κοινοποίησα γιατί το βρήκα αστείο. Δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω τον Ερντογάν" είχε δηλώσει τότε η Buyuksarac. 

Από τότε που έγινε Πρόεδρος το 2014, ο Ερντογάν έχει "καταχωρήσει" σχεδόν 2.000 υποθέσεις δυσφήμησης επικαλούμενος έναν νόμο, που σπανίως εφαρμοζόταν στο παρελθόν, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να προσβάλλεις τον πρόεδρο. Οι συγκεκριμένες δίκες εγείρουν περαιτέρω ανησυχία για τον περιορισμό της ελευθερίας σε μια χώρα που κάποτε θεωρούνταν υπόδειγμα της μουσουλμανικής δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS