ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Είναι λογικό να σκεφτόμαστε ήδη τις επόμενες διακοπές;

Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, αναγκαστικά βάζουμε τον εαυτό μας σε μια πιο χαμηλή θέση στη λίστα με τις προτεραιότητές μας

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που δεν χόρτασαν τις διακοπές τους όπως θα ήθελαν και ανυπομονούν για τις επόμενες σας καταλαμβάνουμε απολύτως. Η αλήθεια είναι ότι φέτος, το καλοκαίρι και οι διακοπές ήταν περίεργες με τον κορωνοϊό, τις μάσκες, τα ταξίδια στο εξωτερικό που οι περισσότεροι προσπαθήσαμε να αποφύγουμε. Έτσι δεν βλέπουμε την ώρα για να προγραμματίσουμε τις επόμενες μας διακοπές.

Όπως αναφέρει ο ψυχολόγος και life coach Boris Charpentier το καλοκαίρι ζούμε σε ένα ροζ σύννεφο «Οι επιθυμίες μας ικανοποιούνται, ζούμε νέες εμπειρίες και αυτό μας δίνει ένα συναίσθημα ανωτερότητας. Επιστρέφοντας στην καθημερινότητα, αναγκαστικά βάζουμε τον εαυτό μας σε μια πιο χαμηλή θέση στη λίστα με τις προτεραιότητές μας, καθώς οι υποχρεώσεις είναι πολλές, κι αυτό μας στερεί την ικανοποίηση. Έτσι, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που προκαλεί στον εγκέφαλο την έκκριση κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες»

Όπως τονίζει είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκεφτόμαστε ήδη την επόμενη απόδρασή μας και είναι ένας «υγιής αμυντικός μηχανισμός» ενάντια στην ρουτίνα. Μάλιστα οργανώνοντας τις επόμενες διακοπές νιώθουμε την ίδια ικανοποίηση με το να βρισκόμαστε εκεί.

Αυτό που χρειάζεται και πρέπει να κάνουμε για να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα και την κατάθλιψη που μας προκαλεί είναι να οργανώνουμε μικρές αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα που συνήθως οι περισσότεροι δεν δουλεύουμε. Μια έξοδος με φίλους, τον σύντροφο ή την οικογένεια θα μας ανανεώσει και θα μας δώσει την ενέργει που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα.

Αν λοιπόν ψάχνεις ήδη τι θα κάνεις τα Χριστούγεννα μην νιώθεις ενοχές, ζήσε το στο full!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση