ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Έφυγε από τη ζωή ο Sergio Rossi λόγω κορωνοϊού

Ο κορυφαίος designer έφυγε από την ζωή σε ηλικία 84 ετών όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κορωνοϊό

Ριάνα Στυλιανού

Ο Sergio Rossi,ο οποίος έχτισε ένα από τα πιο πολυτελή labels παπουτσιών της Ιταλίας και ενέπνευσε γενιές σχεδιαστών, πέθανε σε ηλικία των 84 ετών.
Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επωνιμίας, Riccardo Sciutto, το πρωί της 3ης Απριλίου, σύμφωνα με το WWD ο σχεδιαστής πέθανε σε νοσοκομείο στη Cesena της Ιταλίας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κορωνοϊό. ο Riccardo δήλωσε : “Ήταν μεγάλη χαρά μου που τον γνώρισα. Ήταν ο πνευματικός μας οδηγός και θα είναι από σήμερα περισσότερο από ποτέ. Ο σχεδιαστής αγαπούσε τις γυναίκες και ήταν σε θέση να συλλάβει τη θηλυκότητα μιας γυναίκας με έναν μοναδικό τρόπο”, εξήγησε. “Δεν ήταν ποτέ υπερβολικός, και ήταν πάντα καλόγουστος. Τα παπούτσια του ήταν πάντα ευκολοφόρετα και δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένος μέχρι να γίνουν τέλεια. Δεν ήταν ένα απλό αξεσουάρ γι ‘αυτόν. Μου είπε μία φορά ότι ήθελε να δημιουργήσει την τέλεια επέκταση του ποδιού μιας γυναίκας ».

Ο Sergio Rossi γεννήθηκε στο San Mauro Pascoli, μία από τις πιο σημαντικές περιοχές υποδηματοποιίας της Ιταλίας, το 1935. Έμαθε το εμπόριο από τον πατέρα του, άρχισε να παράγει υποδήματα στη δεκαετία του ’50 και κυκλοφόρησε την ομώνυμη σειρά του το 1968. Καθώς δούλευε το δικό του label, συνεργάστηκε επίσης με μεγάλα ονόματα της μόδας όπως το Versace, Dolce & Gabbana και Azzedine Alaïa.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
sergio rossi  |  italian  |  designer  |  fashion  |  fashion news  |  covid-19

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση