ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Εφτασε ο Macron στην Κύπρο

Εφτασε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο αεροδρόμιο Λάρνακας με το προσωπικό του jet και αναμένεται σε λίγο να ξεκινήσει για το Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. Στη συνέχεια θα παρευρεθούν στη σύνοδο των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med7).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το υπερσύγχρονο ιδιωτικό αεροσκάφος που φέρνει τον Macron στην Κύπρο

Εκ των προτέρων η κυπριακή διπλωματία απέδιδε ιδιαίτερη έμφαση στη Σύνοδο των Med7 που λαμβάνει χώρα στην Κύπρο. Θεωρείται ως μια ένδειξη εξωστρέφειας και συνακόλουθα δεν θα έχει ως επίκεντρο μόνο το κυπριακό αλλά τα θέματα που αφορούν εν γένει την ΕΕ αλλά και συγκεκριμένα τον ευρωπαϊκό Νότο.

Έτσι παρουσιάζει και από κυπριακής πλευράς, τι μέλει γενέσθαι με την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ αλλά και με το μεταναστευτικό. Αυτά τα δυο θέματα θα είναι ανάμεσα σε εκείνα που θα συζητήσουν οι Αναστασιάδης-Μακρόν.

Ωστόσο η συζήτηση θα αφορά και την επέκταση της ΤΟΤΑL στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την αμυντική συνεργασία των δυο χωρών, όπως έχει ήδη καταγραφεί στον Τύπο.

Εξού και η συνάντηση θα λάβει χώρα στην παρουσία των υπ. Άμυνας και Ενέργειας, Σάββα Αγγελίδη και Γιώργου Λακκοτρύπη αντίστοιχα, όπως και ο ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης αλλά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης που δεν αναμένεται βάσει προγράμματος να κρατήσει πάνω από μισή ώρα, αμφότεροι οι Πρόεδροι Κύπρου και Γαλλίας θα μεταβούν στο Συνεδριακό για τις εργασίες της Συνόδου.

Δεν αναμένεται να γίνουν δηλώσεις στο προεδρικό, όπως τουλάχιστον ήταν η συναφής δημοσιογραφική ενημέρωση μέχρι και πριν την άφιξη του Γάλλου Προέδρου.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS